Guia d'accions d'adaptació al canvi climàtic

El cinquè informe de l’IPCC (Panell Intergovernamental d'experts sobre Canvi Climàtic) afirma que l'escalfament del planeta és inequívoc, com evidencien ja els augments observats de la temperatura mitjana de l'aire i de l'oceà, el desgel generalitzat i l’increment del nivell del mar.

Els impactes climàtics (onades de calor, onades de fred, precipitació extrema, inundacions, increment del nivell de mar, sequeres i escassetat d’aigua, tempestes, esllavissades, risc d’incendi, canvis en el patró de nivació, etc.) i les seves conseqüències no es limiten a un territori administratiu, sinó que afecten més enllà de les fronteres. Per tot això és important ampliar la discussió i treballar a escala de territori català transfronterer (amb una situació climàtica similar als dos costats de la frontera) per tal de reduir aquesta vulnerabilitat, i intentar trobar respostes comunes per l’adaptació al canvi climàtic.

En aquest context, la Diputació de Girona (DDGI) i el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA) van associar-se amb el Département des Pyrénées-Orientales (CD66), el 17 de novembre de 2014, per compartir sinèrgies en matèria d’adaptació al canvi climàtic, cercant respostes innovadores i adaptades al context local.

El projecte “ECTAdapt: Contribuir a l’adaptació de l’espai català transfronterer als efectes esperats del canvi climàtic” té com a objectiu general desenvolupar una política conjunta en matèria d’adaptació al canvi climàtic a escala de tot l’Espai Català Transfronterer (ECT) mitjançant l’anàlisi de la vulnerabilitat del territori, la sensibilització de la població i de tots els agents públics i privats implicats, i l’acompanyament en l’elaboració de plans d’acció local per a l’adaptació al canvi climàtic.

En aquest sentit, s’ha desenvolupat la present Guia d’Accions d’Adaptació al Canvi Climàtic, contextualitzades a l’àmbit de l’ECT, amb la finalitat que les administracions locals puguin fer-ne ús, ajustant les accions a la seva realitat territorial i en el marc de les seves competències, per tal de reduir els efectes del canvi climàtic sobre els sectors vulnerables, i aconseguir uns territoris més resilients i menys vulnerables al canvi climàtic.

Guia d'accions d'adaptació al canvi climàtic

Més entrades de Sostenibilitat

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...