Passa al contingut principal

Guia d'accions d'adaptació al canvi climàtic

El cinquè informe de l’IPCC (Panell Intergovernamental d'experts sobre Canvi Climàtic) afirma que l'escalfament del planeta és inequívoc, com evidencien ja els augments observats de la temperatura mitjana de l'aire i de l'oceà, el desgel generalitzat i l’increment del nivell del mar.

Els impactes climàtics (onades de calor, onades de fred, precipitació extrema, inundacions, increment del nivell de mar, sequeres i escassetat d’aigua, tempestes, esllavissades, risc d’incendi, canvis en el patró de nivació, etc.) i les seves conseqüències no es limiten a un territori administratiu, sinó que afecten més enllà de les fronteres. Per tot això és important ampliar la discussió i treballar a escala de territori català transfronterer (amb una situació climàtica similar als dos costats de la frontera) per tal de reduir aquesta vulnerabilitat, i intentar trobar respostes comunes per l’adaptació al canvi climàtic.

En aquest context, la Diputació de Girona (DDGI) i el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA) van associar-se amb el Département des Pyrénées-Orientales (CD66), el 17 de novembre de 2014, per compartir sinèrgies en matèria d’adaptació al canvi climàtic, cercant respostes innovadores i adaptades al context local.

El projecte “ECTAdapt: Contribuir a l’adaptació de l’espai català transfronterer als efectes esperats del canvi climàtic” té com a objectiu general desenvolupar una política conjunta en matèria d’adaptació al canvi climàtic a escala de tot l’Espai Català Transfronterer (ECT) mitjançant l’anàlisi de la vulnerabilitat del territori, la sensibilització de la població i de tots els agents públics i privats implicats, i l’acompanyament en l’elaboració de plans d’acció local per a l’adaptació al canvi climàtic.

En aquest sentit, s’ha desenvolupat la present Guia d’Accions d’Adaptació al Canvi Climàtic, contextualitzades a l’àmbit de l’ECT, amb la finalitat que les administracions locals puguin fer-ne ús, ajustant les accions a la seva realitat territorial i en el marc de les seves competències, per tal de reduir els efectes del canvi climàtic sobre els sectors vulnerables, i aconseguir uns territoris més resilients i menys vulnerables al canvi climàtic.

Guia d'accions d'adaptació al canvi climàtic

Més entrades de Sostenibilitat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Mussola ha arribat al milió de pàgines vistes

Avui em desperto havent arribat a 1.000.000 de pàgines vistes a Mussola. Moltes gràcies a tots els que em seguiu. Moltes gràcies a tots. Espero que Mussola us hagi ajudat en la vostra cerca de feina o pràctiques i a créixer en la vostra carrera professional.

Oferta pública 10/04/2024

  Ajuntament de Cadaqués 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Pira 1 plaça de Secretari interventor de l'Agrupació Pira - Vilaverd Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Sant Martí de Llémena 1 plaça d'Arquitecte tècnic Ajuntament d'Esparreguera Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Co-leader of the Climate Variability and Change Group (R4) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Postdoc on aerosol microphysics (R2) Consell Comarcal de la Cerdanya Borsa de treball de places de Secretari interventor Fundació Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) 1 plaça d'Enginyer de Coordinació Tècnica del Projecte EBRT2030 Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal a l'Oficina Comar

Mejores Empresas para Trabajar en España 2024

Las empresas Best Workplaces son un reflejo de la experiencia que defiende Great Place To Work para cada empleado y empleada en cada compañía. Great Place To Work significa sentir tu trabajo como algo más que un trabajo, confiar en tus líderes y compañeros y compañeras de equipo, ponerte en la piel de otra persona, encontrar un lugar al que perteneces, ser tratado/a equitativamente… Great Place To Work quiere un gran lugar para trabajar para todas las personas. Por tamaño Por sector Més posts de Cercar feina