Passa al contingut principal

Fes el teu Pla d'empresa. Xarxa Emprèn

Totes les empreses parteixen d’una idea. Per transformar la teva idea en un projecte empresarial real necessites definir què oferiràs al mercat, com ho faràs, amb quins recursos comptes, quin serà el teu públic i com generaràs ingressos. En definitiva, et cal dissenyar un model de negoci. Eines com el Business Model Canvas permeten posar sobre la taula tots els elements de la teva idea de negoci i prendre decisions estratègiques per convertir-la en una empresa viable.

El model de negoci Canvas és una eina que et permetrà esbossar la teva idea i d’una manera molt visual podràs plasmar els components més destacables del model de negoci i et facilitarà veure i connectar les relacions entre les diferents parts que el composen.

En definitiva, el Canvas et permetrà tenir una visió global del teu projecte. Podràs identificar les característiques essencials del negoci, tenir un punt de partida des d’on idear noves estratègies i detectar els punts febles per fer-lo més rendible.

Passada aquesta etapa inicial de ”ideació”, descobriment, validació, calibratge i ajust, has de treballar el Pla d’empresa. Un document que descriu en detall els objectius d’un negoci, amb un horitzó de 3 a 5 anys.

El pla d'empresa és una eina molt útil per decidir si el teu projecte és prou sòlid per crear l'empresa, o si bé si és necessari que recondueixis algun aspecte comercial, productiu, d'organització o financer. També et permetrà analitzar la futura situació de l'empresa davant del mercat real i els seus competidors, així com determinar el model de direcció i organització adequats per a assolir els objectius fixats.

Com fer el pla d'empresa

Com fer servir la plantilla Canvas

Més informació

Més entrades d'Emprenedoria

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cursos gratuïts sobre IA a Harvard

Cursos de la Universitat de Harvard des de la plataforma edX Introducción a la ciencia de computación . Introducción a la programación CS50 usando Scratch . Introducción a la inteligencia artificial en CS50 usando Python . Uso de React Native para el desarrollo de aplicaciones móviles . Programación web usando Python y JavaScript. Introducción al desarrollo en el desarrollo de juegos . Introducción al curso CS50 sobre programación con Python . Curso sobre CS50 para entender la tecnología . Introducción a la ciencia de datos con Python . Introducción a la ciencia de computación para empresas. Machine Learning. Inteligencia artificial en las empresas: creación de valor mediante el aprendizaje automático. Més posts de Formació

políticas y prácticas en diversidad e inclusión: un estudio especial sobre la diversidad funcional. Fundación Randstad

Un estudio, elaborado por el Instituto de Innovación Social de Esade y la Fundación Randstad, que analiza algunas de las prácticas y estrategias globales más efectivas en materia de diversidad e inclusión, para así identificar los impulsores y los obstáculos en el entorno empresarial para lograr la integración laboral de personas con discapacidad. ¿Cómo pueden avanzar las organizaciones para pasar de la diversidad a la verdadera inclusión? ¿Qué podemos aprender de la gestión de la diversidad e inclusión de otros colectivos que pueda aplicarse en el ámbito de la diversidad funcional? Informe Més posts de Diversitat

Oferta pública 23/02/2024

  Ajuntament de la Riba 1 plaça de Secretari interventor Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic manteniment edificis Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic de mobilitat Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Sabadell 1 plaça de Tècnic mitjà d'enginyeria industrial (esp. electricitat) Ajuntament de Sabadell 2 places de Tècnic mitjà enginyer Ajuntament de Tossa de Mar 2 places de Tècnic de suport (Àrea de medi ambient i activitats - Àrea d'obres i urbanisme) Ajuntament de Valls - Institut Municipal de Desenvolupament Local - Vallsgenera Borsa de treball de places de Personal docent de matèries administratives (tresoreria i comptabilitat) - Programa SEFED Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) - Transports de Barcelona, SA 1 pl