Passa al contingut principal

El Llibre Blanc del Metavers. Associació Espanyola per a la Digitalització

El Llibre Blanc del Metavers, publicat per l'Associació Espanyola per a la Digitalització (DigitalES) al juny de 2023, és un document de referència que ofereix una visió general del metavers, les seves oportunitats i reptes.

El llibre comença definint el metavers com un espai virtual compartit, immersiu i persistent, al qual es pot accedir a través de diferents dispositius. En aquest espai, les persones poden interactuar entre si, crear i compartir contingut, i realitzar activitats de tot tipus.

El llibre identifica una sèrie d'oportunitats que el metavers ofereix a diferents sectors, com l'entreteniment, l'educació, la salut, el comerç o el turisme. Per exemple, el metavers podria permetre a les persones assistir a concerts o esdeveniments esportius en directe, aprendre de forma més interactiva, o accedir a serveis mèdics de forma remota.

El llibre també assenyala una sèrie de reptes que el metavers planteja, com la seguretat i la privadesa dels usuaris, la regulació, o l'impacte mediambiental.

El Llibre Blanc del Metavers és una eina útil perquè empreses, institucions i ciutadans coneguin les principals característiques del metavers i les seves possibles implicacions.

A continuació, es presenten alguns dels punts clau del document:

  • El metavers és un espai virtual compartit, immersiu i persistent, al qual es pot accedir a través de diferents dispositius.
  • El metavers ofereix una sèrie d'oportunitats a diferents sectors, com l'entreteniment, l'educació, la salut, el comerç o el turisme.
  • El metavers planteja una sèrie de reptes, com la seguretat i la privadesa dels usuaris, la regulació, o l'impacte mediambiental.

El llibre està disponible per a descàrrega gratuïta a la web de DigitalES.

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Pràctiques Ciberseguretat - Consultoria a UPCnet

Som l'empresa de consultoria i serveis digitals avançats de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Proporcionem a la UPC serveis TIC amb la màxima fiabilitat, rendibilitat i amb evolució constant per donar suport a l’estratègia de la Universitat. Combinem el coneixement generat a la UPC amb el talent i l'experiència del nostre equip format per més de 250 professionals de l’enginyeria i la consultoria, adquirida treballant en projectes i empreses líders des de fa més de 20 anys. Facilitem el creixement de les persones del nostre equip perquè siguin les i els líders tecnològics del futur. Ho fem en un bon ambient de treball i amb condicions flexibles. El teu repte Col·laborar en diverses oficines tècniques de seguretat, donant suport al rol de CISO i assistència en la revisió i elaboració de polítiques i procediments de seguretat, gestió de riscos, plans de continuïtat, programes de dinamització de la ciberseguretat, elaboració de píndoles formatives... Participar en proj

Els semiconductors a Catalunya

Els semiconductors per a la fabricació de xips estan dissenyats específicament per proporcionar als dispositius i circuits integrats la capacitat de processar, emmagatzemar i transmetre dades. Així, els materials semiconductors són un element crucial en l'electrònica moderna i constitueixen un component important de molts dispositius electrònics d'ús habitual, com ara telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors, però també de tots els dispositius que han anant incorporant elements digitals i de connectivitat. És el cas dels automòbils, l’equipament mèdic, els data centers o els aparells automatitzats. En xifres globals, el 2024 els ingressos de la indústria mundial de semiconductors arribaran als 588.360 milions de dòlars, un augment del 13% respecte l'any anterior. De cara a futur, s'espera que la indústria mundial dels xips de semiconductors creixi a un ritme del 6,3% anual fins al 2027. I nforme complet Els semiconductors a Catalunya Píndola: Els semiconductors a C