Passa al contingut principal

State of the Global Workplace: 2023 Report. Gallup

El State of the Global Workplace: 2023 Report és un informe anual publicat per Gallup que proporciona una visió general de l'estat del lloc de treball global. L'informe està basat en una enquesta a més de 180.000 empleats de 155 països.

Els principals resultats de l'informe de 2023 són els següents:

  • Només el 15% dels empleats de tot el món estan compromesos amb el seu lloc de treball. Aquest és un percentatge lleugerament superior al de l'any anterior (14%).
  • El compromís dels empleats és més alt en els països desenvolupats que en els desenvolupadors. A Europa, per exemple, el 18% dels empleats estan compromesos, mentre que a Àfrica només el 12%.
  • Els empleats més compromesos són més productius, estan més satisfets amb el seu treball i tenen menys probabilitats de marxar de l'empresa.
  • L'informe també identifica diversos factors que contribueixen al compromís dels empleats, com ara:

Un bon líder. Els empleats estan més compromesos quan senten que el seu líder és competent, inspiracional i preocupat pel seu benestar.

Una cultura corporativa positiva. Una cultura corporativa positiva és una cultura on els empleats se senten valorats, respectats i capacitats.

Oportunitats de creixement i desenvolupament. Els empleats estan més compromesos quan se senten que tenen oportunitats de créixer i desenvolupar-se en la seva carrera.

L'informe de 2023 suggereix que les organitzacions que vulguin augmentar el compromís dels seus empleats han de centrar-se en millorar els factors que contribueixen al compromís, com ara el lideratge, la cultura corporativa i les oportunitats de creixement i desenvolupament.

A continuació, es detallen alguns dels principals punts de l'informe:

El compromís dels empleats ha augmentat lleugerament des de l'any anterior, però encara és un problema important per a les organitzacions de tot el món.

El compromís dels empleats és més alt en els països desenvolupats que en els desenvolupadors.

Els empleats més compromesos són més productius, estan més satisfets amb el seu treball i tenen menys probabilitats de marxar de l'empresa.

Els factors que contribueixen al compromís dels empleats inclouen un bon líder, una cultura corporativa positiva i oportunitats de creixement i desenvolupament.

State of the Global Workplace: 2023 Report

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 07/06/2024

  Ajuntament de Corbera de Llobregat 1 plaça de Tècnic mitjà de Recursos Humans (Cap de Recursos Humans) Ajuntament de Ribes de Freser 1 plaça d'Enginyer Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Undergraduate Student - Data for Language and Translation Technologies (R0) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça d'Especialista en ecologia, gestió forestal i ciència de dades Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Technician of Competitive Calls Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Enginyer tècnic agrícola Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Tècnic superior a la Secretaria General (Barcelona) Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) 1 plaça d'Enginyer Júnior per al Grup de Recerca de Codificació interactiva d'imatges (IEEC-CERES / UAB-dEIC-GICI) per al projecte

Oferta pública 04/06/2024

  Ajuntament de Torredembarra 1 plaça d'Enginyer tècnic d'obre pública Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de FPGA Research Engineer (RE1) Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Enginyer Electrònic Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola a l'Oficina Comarcal de la Terra Alta dels Serveis Territorials a Terres de l'Ebre Generalitat de Catalunya - Departament de Drets Socials 3 places de Tècnic superior al Programa temporal de suport a la transformació organitzativa Generalitat de Catalunya - Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL) 1 plaça de Tècnic de seguretat corporativa Oficines centrals de Fontsanta (Sant Joan Despí) Generalitat de Catalunya - Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU 1 plaça de Cap de gerència de Projectes i Serveis TIC Generalitat de Catalunya - Institut de Seguretat Pública de Catalun

Oferta pública 03/06/2024

  Ajuntament de Barcelona - Barcelona Activa, SA 1 plaça de Tècnic superior de sectors estratègics i innovació Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 1 plaça d'Enginyer industrial Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Senior HPC for Earth Sciences Team Leader (RE3) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Post-Doctoral offer in Ecohydrological modelling and forest management Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Business Developer Sector Telco Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 2 places de Tècnic superior especialista Departament de Regulació de Serveis d'Abastament de l'Àrea d'Abastament d'Aigua Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic superior especialista Unitat d'Ordenació del Domini Públic Hidràulic de la Demarcació Territorial de Girona Generalitat de Catal