Passa al contingut principal

Llibre blanc sobre la Intel·ligència Artificial aplicada a l’Aigua. CIDAI

El Llibre blanc sobre la Intel·ligència Artificial aplicada a l'Aigua és un document elaborat pel Centre d'Innovació per a la Tecnologia de Dades i la Intel·ligència Artificial (CIDAI) d'Eurecat. El seu objectiu és contribuir a l'impuls i el foment de l'adopció i la incorporació de la IA en els diferents processos de gestió i control, així com en l'operativa de servei de les organitzacions que treballen en el cicle integral de l'aigua.

El sector de l'aigua es troba davant de diversos reptes, entre els quals destaquen:

  • La escassetat d'aigua: El canvi climàtic està provocant un augment de la sequera en moltes parts del món.
  • La contaminació de l'aigua: L'aigua és un recurs natural fràgil que pot ser contaminat per activitats humanes.
  • L'eficiència dels serveis: El sector de l'aigua ha de ser eficient per garantir que l'aigua és accessible i assequible per a tothom.

La IA pot contribuir a fer front a aquests reptes mitjançant l'automatització de tasques, la millora de la presa de decisions i la generació de nous coneixements.

Algunes de les aplicacions de la IA en el sector de l'aigua inclouen:

  • La gestió dels recursos hídrics: La IA pot ajudar a optimitzar la distribució de l'aigua, a identificar les fonts de contaminació i a predir les sequeres.
  • El control de les infraestructures: La IA pot ajudar a detectar i prevenir avaries, a millorar l'eficiència energètica i a reduir els costos de manteniment.
  • L'atenció al client: La IA pot ajudar a personalitzar els serveis d'aigua, a respondre a les preguntes dels clients i a gestionar les incidències.

La IA té el potencial de revolucionar el sector de l'aigua, ajudant-lo a ser més sostenible, eficient i resilient. El Llibre blanc del CIDAI proporciona una visió general de les principals aplicacions de la IA en aquest sector, així com una sèrie de recomanacions per a la seva adopció.

El Llibre blanc del CIDAI fa les següents recomanacions per a la promoció de l'adopció de la IA en el sector de l'aigua:

  • Fomentar la recerca i el desenvolupament en IA per a l'aigua.
  • Promoure la cooperació entre els diferents actors del sector.
  • Formar els professionals del sector en IA.

Aquestes recomanacions serien beneficioses per al sector de l'aigua, contribuint a millorar la seva capacitat per fer front als reptes del futur.

Llibre blanc sobre la Intel·ligència Artificial aplicada a l’Aigua. CIDAI

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 15/09/2023

  Ajuntament de Castell-Platja d'Aro 1 plaça d'Arquitecte tècnic Generalitat de Catalunya - Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) 1 plaça de Tècnic superior al Servei Territorial d'Ocupació a Girona (Secció de Control i Justificació Econòmica) Generalitat de Catalunya - Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) 1 plaça de Tècnic de gestió a l'Oficina de Treball de Barcelona-Sant Andreu Generalitat de Catalunya - Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) 1 plaça de Tècnic de gestió a l'Oficina de Treball de Vilanova i la Geltrú Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) 1 plaça de Predoctoral researcher - Advanced Electronic Materials and Devices Group Ministerio de Ciencia e Innovación - Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) 1 plaça d'Investigador predoctoral Ministerio de Ciencia e Innovación - Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) 1 plaça d'

Oferta pública 18/09/2023

  Ajuntament de Santa Maria de Palautordera 1 plaça de Professor de l'Escola d'Adults Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de RTL Engineer (R0) Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant investigador Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Project Manager Tecnologies Digitals Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Project Manager TIC - Sector públic i privat Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola als Serveis Territorials a Barcelona Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola a la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal als Serveis Territorials a la Ca

Ciència i cinema a l'EEBE: “Maths saves The Last of Us”

Comença una nova edició del cicle Ciència i Cinema de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), amb la conferència “Maths saves The Last of Us”, a càrrec d'Ángeles Carmona, Andrés M. Encinas i Ma. José Jiménez, investigadores del departament de Matemàtiques), i del grup de recerca d'Anàlisi matricial i Teoria Discreta del Potencial (MAPTHE). Les investigadores analitzaran el context matemàtic de la sèrie The Last of Us, sèrie emesa per HBO, per poder assabentar-se de com la matemàtica discreta ens ajuda a aturar el cordyceps. A la sessió es podrà descobrir com les matemàtiques esdevenen essencials per al modelatge de pandèmies i ens permeten comprendre com es propaga la infecció del fong. L'activitat tindrà lloc a les 12 h a la Sala d'Actes de l'EEBE, i en finalitzar la xerrada, les persones assistents podran posar a prova els coneixements adquirits durant la sessió mitjançant un qüestionari de resposta múltiple. La persona guanyadora s'endurà a cas