Passa al contingut principal

Llibre blanc sobre la Intel·ligència Artificial aplicada a l’Aigua. CIDAI

El Llibre blanc sobre la Intel·ligència Artificial aplicada a l'Aigua és un document elaborat pel Centre d'Innovació per a la Tecnologia de Dades i la Intel·ligència Artificial (CIDAI) d'Eurecat. El seu objectiu és contribuir a l'impuls i el foment de l'adopció i la incorporació de la IA en els diferents processos de gestió i control, així com en l'operativa de servei de les organitzacions que treballen en el cicle integral de l'aigua.

El sector de l'aigua es troba davant de diversos reptes, entre els quals destaquen:

  • La escassetat d'aigua: El canvi climàtic està provocant un augment de la sequera en moltes parts del món.
  • La contaminació de l'aigua: L'aigua és un recurs natural fràgil que pot ser contaminat per activitats humanes.
  • L'eficiència dels serveis: El sector de l'aigua ha de ser eficient per garantir que l'aigua és accessible i assequible per a tothom.

La IA pot contribuir a fer front a aquests reptes mitjançant l'automatització de tasques, la millora de la presa de decisions i la generació de nous coneixements.

Algunes de les aplicacions de la IA en el sector de l'aigua inclouen:

  • La gestió dels recursos hídrics: La IA pot ajudar a optimitzar la distribució de l'aigua, a identificar les fonts de contaminació i a predir les sequeres.
  • El control de les infraestructures: La IA pot ajudar a detectar i prevenir avaries, a millorar l'eficiència energètica i a reduir els costos de manteniment.
  • L'atenció al client: La IA pot ajudar a personalitzar els serveis d'aigua, a respondre a les preguntes dels clients i a gestionar les incidències.

La IA té el potencial de revolucionar el sector de l'aigua, ajudant-lo a ser més sostenible, eficient i resilient. El Llibre blanc del CIDAI proporciona una visió general de les principals aplicacions de la IA en aquest sector, així com una sèrie de recomanacions per a la seva adopció.

El Llibre blanc del CIDAI fa les següents recomanacions per a la promoció de l'adopció de la IA en el sector de l'aigua:

  • Fomentar la recerca i el desenvolupament en IA per a l'aigua.
  • Promoure la cooperació entre els diferents actors del sector.
  • Formar els professionals del sector en IA.

Aquestes recomanacions serien beneficioses per al sector de l'aigua, contribuint a millorar la seva capacitat per fer front als reptes del futur.

Llibre blanc sobre la Intel·ligència Artificial aplicada a l’Aigua. CIDAI

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 08/05/2024

  Ajuntament de Palafrugell 1 plaça d'Enginyer informàtic Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 1 plaça de Tècnic de medi ambient Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Tècnic de sistemes Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in Cardiovascular modelling Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Assistant Position in Biomedical Engineering Group Corporació Sanitària Parc Taulí 1 plaça de Tècnic de suport per al Centre d'Imatge Mèdica Digital Diputació de Barcelona 1 plaça de Cap de la Unitat de Gestió Ambiental Local - Gerència de Serveis de Medi Ambient Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Titulat Universitari Sanitat Vegetal - Prospeccions Flavescència Daurada de la Vinya Daurada (Girona) Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 4 places de Titulat Universitari

Digital Workshop Week

Del 22 al 31 de maig podràs conèixer les claus sobre les competències i tecnologies que estan revolucionant l’ecosistema digital. Impulsem 15 tallers formatius presencials durant una setmana a Barcelona Participa de manera gratuïta en la setmana de formació digital de Mobile World Capital Barcelona que organitzem del 22 al 31 de maig on podràs assistir presencialment a tallers en centres de formació líders de la ciutat: Ironhack, EAE Business School, IT Academy, Nuclio Digital School, Cloudcoachers, Le Wagon, ESIC i Barcelona Inclusive Coding. Només durant una setmana impartiran classes formatives presencials de Web Development, E-commerce, Màrqueting, UX, Data Analytics i Intel·ligència Artificial. Vols aprendre de la mà de professionals de primer nivell? 1. Consulta els 15 tallers formatius 2. Inscriu-te a través de la nostra web al taller que més t’interessi 3. Prepara’t la sessió i assisteix! Més informació Més posts de Formació

Oferta pública 07/05/2024

  Consorci del Patrimoni de Sitges 1 plaça de Tècnic mitjà en arquitectura i enginyeria (CPSI03/24) Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal al Parc Natural de l'Alt Pirineu Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal als Serveis Territorials a Girona Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola als Serveis Territorials a Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Territori 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic d'obres públiques als Serveis Territorials a Lleida Generalitat de Catalunya - Departament d'Empresa i Treball 1 plaça d'Inspector tècnic als Serveis Territorials a Tarragona Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Tècnic superior al Servei Català de Trànsit, Barcelon