Passa al contingut principal

New technologies and jobs in Europe

El document "New technologies and jobs in Europe" de l'European Central Bank, publicat el 2023, analitza l'impacte de les noves tecnologies en el mercat laboral europeu. El document utilitza un marc conceptual basat en tasques per examinar com les noves tecnologies afecten la distribució de l'ocupació i els salaris per ocupació.

El document troba que les noves tecnologies, en particular l'intel·ligència artificial i el programari informàtic, han tingut un impacte desigual en el mercat laboral europeu. Les ocupacions que requereixen habilitats cognitives i relacionals han tingut una millor adaptació a les noves tecnologies, mentre que les ocupacions que requereixen habilitats rutinàries han estat més afectades.

El document també troba que les noves tecnologies han conduït a un augment de la polarització del mercat laboral, amb una disminució de les ocupacions mitjanes i un augment de les ocupacions de qualificació alta i baixa. Aquesta polarització ha portat a un augment de la bretxa salarial entre els treballadors de qualificació alta i baixa.

El document conclou que les noves tecnologies tenen el potencial de crear nous llocs de treball i augmentar la productivitat, però també poden provocar canvis estructurals en el mercat laboral. Les polítiques públiques han d'estar dissenyades per ajudar els treballadors a adaptar-se a aquests canvis.

A continuació, es detallen alguns dels principals punts del document:

  • Les noves tecnologies han tingut un impacte desigual en el mercat laboral europeu. Les ocupacions que requereixen habilitats cognitives i relacionals han tingut una millor adaptació a les noves tecnologies, mentre que les ocupacions que requereixen habilitats rutinàries han estat més afectades.
  • Les noves tecnologies han conduït a un augment de la polarització del mercat laboral, amb una disminució de les ocupacions mitjanes i un augment de les ocupacions de qualificació alta i baixa. Aquesta polarització ha portat a un augment de la bretxa salarial entre els treballadors de qualificació alta i baixa.
  • Les noves tecnologies tenen el potencial de crear nous llocs de treball i augmentar la productivitat, però també poden provocar canvis estructurals en el mercat laboral. Les polítiques públiques han d'estar dissenyades per ajudar els treballadors a adaptar-se a aquests canvis.

El document és un document important que proporciona una visió general de l'impacte de les noves tecnologies en el mercat laboral europeu. Els seus resultats suggereixen que les polítiques públiques haurien de centrar-se en ajudar els treballadors a adaptar-se als canvis estructurals que estan provocant les noves tecnologies.

New technologies and jobs in Europe

Més entrades de Mercat de treball


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 08/05/2024

  Ajuntament de Palafrugell 1 plaça d'Enginyer informàtic Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 1 plaça de Tècnic de medi ambient Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Tècnic de sistemes Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in Cardiovascular modelling Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Assistant Position in Biomedical Engineering Group Corporació Sanitària Parc Taulí 1 plaça de Tècnic de suport per al Centre d'Imatge Mèdica Digital Diputació de Barcelona 1 plaça de Cap de la Unitat de Gestió Ambiental Local - Gerència de Serveis de Medi Ambient Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Titulat Universitari Sanitat Vegetal - Prospeccions Flavescència Daurada de la Vinya Daurada (Girona) Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 4 places de Titulat Universitari

Digital Workshop Week

Del 22 al 31 de maig podràs conèixer les claus sobre les competències i tecnologies que estan revolucionant l’ecosistema digital. Impulsem 15 tallers formatius presencials durant una setmana a Barcelona Participa de manera gratuïta en la setmana de formació digital de Mobile World Capital Barcelona que organitzem del 22 al 31 de maig on podràs assistir presencialment a tallers en centres de formació líders de la ciutat: Ironhack, EAE Business School, IT Academy, Nuclio Digital School, Cloudcoachers, Le Wagon, ESIC i Barcelona Inclusive Coding. Només durant una setmana impartiran classes formatives presencials de Web Development, E-commerce, Màrqueting, UX, Data Analytics i Intel·ligència Artificial. Vols aprendre de la mà de professionals de primer nivell? 1. Consulta els 15 tallers formatius 2. Inscriu-te a través de la nostra web al taller que més t’interessi 3. Prepara’t la sessió i assisteix! Més informació Més posts de Formació

Oferta pública 07/05/2024

  Consorci del Patrimoni de Sitges 1 plaça de Tècnic mitjà en arquitectura i enginyeria (CPSI03/24) Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal al Parc Natural de l'Alt Pirineu Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal als Serveis Territorials a Girona Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola als Serveis Territorials a Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Territori 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic d'obres públiques als Serveis Territorials a Lleida Generalitat de Catalunya - Departament d'Empresa i Treball 1 plaça d'Inspector tècnic als Serveis Territorials a Tarragona Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Tècnic superior al Servei Català de Trànsit, Barcelon