Passa al contingut principal

New technologies and jobs in Europe

El document "New technologies and jobs in Europe" de l'European Central Bank, publicat el 2023, analitza l'impacte de les noves tecnologies en el mercat laboral europeu. El document utilitza un marc conceptual basat en tasques per examinar com les noves tecnologies afecten la distribució de l'ocupació i els salaris per ocupació.

El document troba que les noves tecnologies, en particular l'intel·ligència artificial i el programari informàtic, han tingut un impacte desigual en el mercat laboral europeu. Les ocupacions que requereixen habilitats cognitives i relacionals han tingut una millor adaptació a les noves tecnologies, mentre que les ocupacions que requereixen habilitats rutinàries han estat més afectades.

El document també troba que les noves tecnologies han conduït a un augment de la polarització del mercat laboral, amb una disminució de les ocupacions mitjanes i un augment de les ocupacions de qualificació alta i baixa. Aquesta polarització ha portat a un augment de la bretxa salarial entre els treballadors de qualificació alta i baixa.

El document conclou que les noves tecnologies tenen el potencial de crear nous llocs de treball i augmentar la productivitat, però també poden provocar canvis estructurals en el mercat laboral. Les polítiques públiques han d'estar dissenyades per ajudar els treballadors a adaptar-se a aquests canvis.

A continuació, es detallen alguns dels principals punts del document:

  • Les noves tecnologies han tingut un impacte desigual en el mercat laboral europeu. Les ocupacions que requereixen habilitats cognitives i relacionals han tingut una millor adaptació a les noves tecnologies, mentre que les ocupacions que requereixen habilitats rutinàries han estat més afectades.
  • Les noves tecnologies han conduït a un augment de la polarització del mercat laboral, amb una disminució de les ocupacions mitjanes i un augment de les ocupacions de qualificació alta i baixa. Aquesta polarització ha portat a un augment de la bretxa salarial entre els treballadors de qualificació alta i baixa.
  • Les noves tecnologies tenen el potencial de crear nous llocs de treball i augmentar la productivitat, però també poden provocar canvis estructurals en el mercat laboral. Les polítiques públiques han d'estar dissenyades per ajudar els treballadors a adaptar-se a aquests canvis.

El document és un document important que proporciona una visió general de l'impacte de les noves tecnologies en el mercat laboral europeu. Els seus resultats suggereixen que les polítiques públiques haurien de centrar-se en ajudar els treballadors a adaptar-se als canvis estructurals que estan provocant les noves tecnologies.

New technologies and jobs in Europe

Més entrades de Mercat de treball


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Pràctiques Ciberseguretat - Consultoria a UPCnet

Som l'empresa de consultoria i serveis digitals avançats de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Proporcionem a la UPC serveis TIC amb la màxima fiabilitat, rendibilitat i amb evolució constant per donar suport a l’estratègia de la Universitat. Combinem el coneixement generat a la UPC amb el talent i l'experiència del nostre equip format per més de 250 professionals de l’enginyeria i la consultoria, adquirida treballant en projectes i empreses líders des de fa més de 20 anys. Facilitem el creixement de les persones del nostre equip perquè siguin les i els líders tecnològics del futur. Ho fem en un bon ambient de treball i amb condicions flexibles. El teu repte Col·laborar en diverses oficines tècniques de seguretat, donant suport al rol de CISO i assistència en la revisió i elaboració de polítiques i procediments de seguretat, gestió de riscos, plans de continuïtat, programes de dinamització de la ciberseguretat, elaboració de píndoles formatives... Participar en proj

Els semiconductors a Catalunya

Els semiconductors per a la fabricació de xips estan dissenyats específicament per proporcionar als dispositius i circuits integrats la capacitat de processar, emmagatzemar i transmetre dades. Així, els materials semiconductors són un element crucial en l'electrònica moderna i constitueixen un component important de molts dispositius electrònics d'ús habitual, com ara telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors, però també de tots els dispositius que han anant incorporant elements digitals i de connectivitat. És el cas dels automòbils, l’equipament mèdic, els data centers o els aparells automatitzats. En xifres globals, el 2024 els ingressos de la indústria mundial de semiconductors arribaran als 588.360 milions de dòlars, un augment del 13% respecte l'any anterior. De cara a futur, s'espera que la indústria mundial dels xips de semiconductors creixi a un ritme del 6,3% anual fins al 2027. I nforme complet Els semiconductors a Catalunya Píndola: Els semiconductors a C