Passa al contingut principal

New technologies and jobs in Europe

El document "New technologies and jobs in Europe" de l'European Central Bank, publicat el 2023, analitza l'impacte de les noves tecnologies en el mercat laboral europeu. El document utilitza un marc conceptual basat en tasques per examinar com les noves tecnologies afecten la distribució de l'ocupació i els salaris per ocupació.

El document troba que les noves tecnologies, en particular l'intel·ligència artificial i el programari informàtic, han tingut un impacte desigual en el mercat laboral europeu. Les ocupacions que requereixen habilitats cognitives i relacionals han tingut una millor adaptació a les noves tecnologies, mentre que les ocupacions que requereixen habilitats rutinàries han estat més afectades.

El document també troba que les noves tecnologies han conduït a un augment de la polarització del mercat laboral, amb una disminució de les ocupacions mitjanes i un augment de les ocupacions de qualificació alta i baixa. Aquesta polarització ha portat a un augment de la bretxa salarial entre els treballadors de qualificació alta i baixa.

El document conclou que les noves tecnologies tenen el potencial de crear nous llocs de treball i augmentar la productivitat, però també poden provocar canvis estructurals en el mercat laboral. Les polítiques públiques han d'estar dissenyades per ajudar els treballadors a adaptar-se a aquests canvis.

A continuació, es detallen alguns dels principals punts del document:

  • Les noves tecnologies han tingut un impacte desigual en el mercat laboral europeu. Les ocupacions que requereixen habilitats cognitives i relacionals han tingut una millor adaptació a les noves tecnologies, mentre que les ocupacions que requereixen habilitats rutinàries han estat més afectades.
  • Les noves tecnologies han conduït a un augment de la polarització del mercat laboral, amb una disminució de les ocupacions mitjanes i un augment de les ocupacions de qualificació alta i baixa. Aquesta polarització ha portat a un augment de la bretxa salarial entre els treballadors de qualificació alta i baixa.
  • Les noves tecnologies tenen el potencial de crear nous llocs de treball i augmentar la productivitat, però també poden provocar canvis estructurals en el mercat laboral. Les polítiques públiques han d'estar dissenyades per ajudar els treballadors a adaptar-se a aquests canvis.

El document és un document important que proporciona una visió general de l'impacte de les noves tecnologies en el mercat laboral europeu. Els seus resultats suggereixen que les polítiques públiques haurien de centrar-se en ajudar els treballadors a adaptar-se als canvis estructurals que estan provocant les noves tecnologies.

New technologies and jobs in Europe

Més entrades de Mercat de treball


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 27/09/2023

  Ajuntament de Sant Pere Pescador 1 plaça d'Arquitecte Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Smart Networks R&D Engineer Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Smart Networks Researcher Ver más Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Junior 6G Researcher More information Generalitat de Catalunya - Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) 1 plaça de Tècnic especialitzat de projectes de material mòbil Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Postdoctoral researcher at the Bioinspired Interactive Materials and Protocellular Systems Research Group Institut de Recerca Biomèdica (IRB) 1 plaça de Senior/Principal HPC Engineer Síndic de Greuges de Catalunya 1 plaça de Tècnic de contractació en reforç Universitat de Barcelona (UB) 1 plaça de Professor titular a l'Àrea de coneixement: Enginyeria Química

Job and Career in Latvia | EURES - European Job Days

Welcome to our European Online Job Day - "Job and Career in Latvia" on October 18th from 14.00 until 16.00 Latvian time (13.00 – 15.00 CET). Are you a job seeker or looking for new employment opportunities in Latvia? Then take part in our online event and explore Latvia! Latvia can offer you good opportunities for employment and career growth in different sectors. During the event, you'll have the chance to meet Latvian employers and discuss job opportunities, listen to presentations, and get advice from experts about living and working conditions in Latvia. The event is also focused on Latvian citizens living abroad who are considering a return to Latvia. Start applying for job vacancies now, and you may be invited for an online job interview. Participation in the "Job and Career in Latvia" will be available online, using a computer or mobile device with an internet connection. Jobseeker account registration is necessary to apply for event job vacancies. If you

Jornada TEX & TECH by Reimagine Textile, la jornada d’innovació del sector tèxtil català

El proper 18 d’octubre no et perdis la sessió “TEX & TECH by Reimagine Textile,  la jornada d’innovació del sector tèxtil català” organitzada per l’Ajuntament de Mataró, el Tecnocampus i Eurecat, co-liders del programa Reimagine Textile. Aquesta jornada és una oportunitat única per explorar l’impacte que està tenint la intel·ligència artificial a la indústria tèxtil i descobrir quines són les tendències que es comencen a dibuixar. També permetrà connectar amb experts i empreses líders en aquest sector i descobrir noves propostes de la mà dels finalistes dels Premis Reimagine Textile 2023. Més informació Més entrades d' Esdeveniments