Passa al contingut principal

City Talent Index 2022

El City Talent Index 2022 és un informe publicat per NTT DATA que analitza la competitivitat de les ciutats europees en termes de talent. L'informe avalua les ciutats en funció de cinc grans eixos:

  • Economia: L'activitat econòmica i la capacitat de generació d'ocupació.
  • Educació: La qualitat de l'educació i la formació professional.
  • Infraestructures: L'accessibilitat, la connectivitat i l'oferta cultural i esportiva.
  • Vida i qualitat de vida: La seguretat, la salut, el medi ambient i l'oferta d'oci.
  • Iniciativa i governança: La capacitat d'innovar i la qualitat de la governança.

L'informe classifica les 32 ciutats europees analitzades en funció de la seva puntuació global. Londres és la ciutat més competitiva, seguida d'Amsterdam, Zuric, París i Frankfurt. Barcelona ocupa la 12a posició, la primera ciutat espanyola i del sud d'Europa a aparèixer en el ranking.

Els resultats de l'informe mostren que les ciutats europees són cada vegada més competitives en termes de talent. Això es deu a una combinació de factors, com ara la seva atractiu per a les empreses i els inversors, la seva oferta educativa i cultural, i la seva qualitat de vida.

Barcelona és una ciutat que destaca en molts dels eixos analitzats per l'informe. La ciutat té una economia dinàmica i diversificada, una oferta educativa de qualitat, una oferta cultural i esportiva atractiva, i una qualitat de vida elevada.

Els bons resultats de Barcelona en l'informe són una bona notícia per a la ciutat. Suggereixen que Barcelona és una ciutat atractiva per al talent, tant nacional com internacional. Això és un factor important per a la competitivitat econòmica de la ciutat.

City Talent Index 2022

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Salut digital a Catalunya

La salut digital (pel concepte en anglès de digital health) es refereix a l’àmbit de coneixement i pràctica associat al desenvolupament i ús de tecnologies digitals per millorar la salut Es tracta d’un mercat que creixerà a un ritme d’un 13% anual fins al 2032 i que engloba àmbits com la intel·ligència artificial aplicada a la medicina o els models telemàtics. Alhora, es tradueix en solucions tecnològiques com la medicina personalitzada, els nous dispositius mèdics, la telemedicina o les teràpies digitals. Davant d’aquest panorama creixent, l’àmbit de la salut digital a Catalunya s’ha convertit en una indústria emergent i molt dinàmica. De fet, tal i com indica l’informe tecnològic Salut digital a Catalunya, 331 empreses configuren aquest sector d’activitat on hi destaquen 356 startups tecnològiques. Es tracta d’un sector molt jove en que el 65% de les companyies tenen menys de 10 anys. Totes aquestes empreses generen més de 4.800 llocs de treball, facturen 592,5 milions d’euros i ho f

Oferta pública 22/07/2024

Ajuntament de Figueres 1 plaça d'Enginyer tècnic Consell Comarcal del Moianès 1 plaça d'Enginyer tècnic de l'Àrea de Territori Generalitat de Catalunya - Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) 1 plaça de Desenvolupador d'aplicacions informàtiques a la Unitat de Sismologia Generalitat de Catalunya - Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) 1 plaça de Professor al Centre de Barcelona Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible 24 places de Cos d'Enginyers Geògrafs