Passa al contingut principal

OECD Employment Outlook 2023: Artificial Intelligence and the Labour Market

La intel·ligència artificial (IA) és una tecnologia que està revolucionant el món, i el mercat laboral no n'és una excepció. La IA ja s'està utilitzant per automatitzar tasques que abans eren realitzades per humans, i això té el potencial de desplaçar molts llocs de treball.

L'informe OECD Employment Outlook 2023 estima que la IA podria desplaçar fins a 14 milions de llocs de treball a la OCDE entre 2020 i 2030. No obstant això, també es crearan nous llocs de treball a mesura que la IA creï noves indústries i negocis. L'informe estima que la IA crearà fins a 9 milions de nous llocs de treball a la OCDE entre 2020 i 2030.

L'informe també assenyala que els treballadors que vulguin tenir èxit en el mercat laboral del futur hauran de tenir una sèrie de competències, incloses:

  • Competències digitals
  • Competències creatives
  • Competències de pensament crític
  • Competències de resolució de problemes
  • Competències de treball en equip

L'informe conclou que els governs han de prendre mesures per ajudar els treballadors a adaptar-se a les transformacions del mercat laboral causades per la IA. Aquestes mesures inclouen:

  • Inversió en educació i formació
  • Ajuda als treballadors a recolzar-se a nous llocs de treball
  • Millora de la protecció social

La IA és una tecnologia potent que té el potencial de transformar el mercat laboral. Els governs i les empreses han de treballar junts per garantir que tothom pugui beneficiar-se dels beneficis de la IA, i que ningú es quedi enrere.

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 27/09/2023

  Ajuntament de Sant Pere Pescador 1 plaça d'Arquitecte Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Smart Networks R&D Engineer Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Smart Networks Researcher Ver más Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Junior 6G Researcher More information Generalitat de Catalunya - Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) 1 plaça de Tècnic especialitzat de projectes de material mòbil Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Postdoctoral researcher at the Bioinspired Interactive Materials and Protocellular Systems Research Group Institut de Recerca Biomèdica (IRB) 1 plaça de Senior/Principal HPC Engineer Síndic de Greuges de Catalunya 1 plaça de Tècnic de contractació en reforç Universitat de Barcelona (UB) 1 plaça de Professor titular a l'Àrea de coneixement: Enginyeria Química

Job and Career in Latvia | EURES - European Job Days

Welcome to our European Online Job Day - "Job and Career in Latvia" on October 18th from 14.00 until 16.00 Latvian time (13.00 – 15.00 CET). Are you a job seeker or looking for new employment opportunities in Latvia? Then take part in our online event and explore Latvia! Latvia can offer you good opportunities for employment and career growth in different sectors. During the event, you'll have the chance to meet Latvian employers and discuss job opportunities, listen to presentations, and get advice from experts about living and working conditions in Latvia. The event is also focused on Latvian citizens living abroad who are considering a return to Latvia. Start applying for job vacancies now, and you may be invited for an online job interview. Participation in the "Job and Career in Latvia" will be available online, using a computer or mobile device with an internet connection. Jobseeker account registration is necessary to apply for event job vacancies. If you

Jornada TEX & TECH by Reimagine Textile, la jornada d’innovació del sector tèxtil català

El proper 18 d’octubre no et perdis la sessió “TEX & TECH by Reimagine Textile,  la jornada d’innovació del sector tèxtil català” organitzada per l’Ajuntament de Mataró, el Tecnocampus i Eurecat, co-liders del programa Reimagine Textile. Aquesta jornada és una oportunitat única per explorar l’impacte que està tenint la intel·ligència artificial a la indústria tèxtil i descobrir quines són les tendències que es comencen a dibuixar. També permetrà connectar amb experts i empreses líders en aquest sector i descobrir noves propostes de la mà dels finalistes dels Premis Reimagine Textile 2023. Més informació Més entrades d' Esdeveniments