Passa al contingut principal

OECD Employment Outlook 2023: Artificial Intelligence and the Labour Market

La intel·ligència artificial (IA) és una tecnologia que està revolucionant el món, i el mercat laboral no n'és una excepció. La IA ja s'està utilitzant per automatitzar tasques que abans eren realitzades per humans, i això té el potencial de desplaçar molts llocs de treball.

L'informe OECD Employment Outlook 2023 estima que la IA podria desplaçar fins a 14 milions de llocs de treball a la OCDE entre 2020 i 2030. No obstant això, també es crearan nous llocs de treball a mesura que la IA creï noves indústries i negocis. L'informe estima que la IA crearà fins a 9 milions de nous llocs de treball a la OCDE entre 2020 i 2030.

L'informe també assenyala que els treballadors que vulguin tenir èxit en el mercat laboral del futur hauran de tenir una sèrie de competències, incloses:

  • Competències digitals
  • Competències creatives
  • Competències de pensament crític
  • Competències de resolució de problemes
  • Competències de treball en equip

L'informe conclou que els governs han de prendre mesures per ajudar els treballadors a adaptar-se a les transformacions del mercat laboral causades per la IA. Aquestes mesures inclouen:

  • Inversió en educació i formació
  • Ajuda als treballadors a recolzar-se a nous llocs de treball
  • Millora de la protecció social

La IA és una tecnologia potent que té el potencial de transformar el mercat laboral. Els governs i les empreses han de treballar junts per garantir que tothom pugui beneficiar-se dels beneficis de la IA, i que ningú es quedi enrere.

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 08/05/2024

  Ajuntament de Palafrugell 1 plaça d'Enginyer informàtic Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 1 plaça de Tècnic de medi ambient Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Tècnic de sistemes Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in Cardiovascular modelling Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Assistant Position in Biomedical Engineering Group Corporació Sanitària Parc Taulí 1 plaça de Tècnic de suport per al Centre d'Imatge Mèdica Digital Diputació de Barcelona 1 plaça de Cap de la Unitat de Gestió Ambiental Local - Gerència de Serveis de Medi Ambient Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Titulat Universitari Sanitat Vegetal - Prospeccions Flavescència Daurada de la Vinya Daurada (Girona) Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 4 places de Titulat Universitari

Digital Workshop Week

Del 22 al 31 de maig podràs conèixer les claus sobre les competències i tecnologies que estan revolucionant l’ecosistema digital. Impulsem 15 tallers formatius presencials durant una setmana a Barcelona Participa de manera gratuïta en la setmana de formació digital de Mobile World Capital Barcelona que organitzem del 22 al 31 de maig on podràs assistir presencialment a tallers en centres de formació líders de la ciutat: Ironhack, EAE Business School, IT Academy, Nuclio Digital School, Cloudcoachers, Le Wagon, ESIC i Barcelona Inclusive Coding. Només durant una setmana impartiran classes formatives presencials de Web Development, E-commerce, Màrqueting, UX, Data Analytics i Intel·ligència Artificial. Vols aprendre de la mà de professionals de primer nivell? 1. Consulta els 15 tallers formatius 2. Inscriu-te a través de la nostra web al taller que més t’interessi 3. Prepara’t la sessió i assisteix! Més informació Més posts de Formació

Oferta pública 07/05/2024

  Consorci del Patrimoni de Sitges 1 plaça de Tècnic mitjà en arquitectura i enginyeria (CPSI03/24) Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal al Parc Natural de l'Alt Pirineu Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal als Serveis Territorials a Girona Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola als Serveis Territorials a Girona Generalitat de Catalunya - Departament de Territori 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic d'obres públiques als Serveis Territorials a Lleida Generalitat de Catalunya - Departament d'Empresa i Treball 1 plaça d'Inspector tècnic als Serveis Territorials a Tarragona Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Tècnic superior al Servei Català de Trànsit, Barcelon