Passa al contingut principal

Informe "The future of work is learning"

L'informe "The future of work is learning" (L'avenir del treball és l'aprenentatge), publicat per la Comissió Europea el 2022, analitza l'impacte de la transformació digital en el mercat laboral i identifica les competències i habilitats que els treballadors necessitaran per ser reeixits en el futur.

L'informe assenyala que la transformació digital està provocant canvis profunds en el mercat laboral, amb la desaparició de alguns llocs de treball i la creació d'altres nous. Aquests canvis requereixen que els treballadors siguin capaços d'aprendre i adaptar-se a noves tecnologies i situacions.

L'informe identifica les següents competències i habilitats com a essencials per al treball del futur:

  • Competències digitals: habilitats per utilitzar les tecnologies digitals de manera eficient i segura.
  • Competències socials i emocionals: habilitats per treballar en equip, comunicar-se de manera efectiva i gestionar les emocions.
  • Competències de pensament crític i resolució de problemes: habilitats per pensar de manera crítica, identificar problemes i trobar solucions.
  • Competències d'adaptabilitat i aprenentatge al llarg de la vida: habilitats per aprendre i adaptar-se a noves situacions i requeriments.

L'informe recomana que els països i les empreses inverteixin en l'aprenentatge al llarg de la vida per ajudar els treballadors a desenvolupar les competències i habilitats que necessitaran per ser reeixits en el futur.

Els països i les empreses han de prendre les següents accions per preparar els treballadors per al futur del treball:

  • Invertir en l'aprenentatge al llarg de la vida: proporcionar oportunitats d'aprenentatge flexibles i accessibles per a treballadors de totes les edats i nivells de qualificació.
  • Fomentar la cooperació entre l'educació i la formació i els sectors públic i privat: dissenyar programes d'aprenentatge que responguin a les necessitats del mercat laboral.
  • Promoure la cultura de l'aprenentatge: crear un entorn laboral que ajudi els treballadors a aprendre i créixer.

Aquestes accions ajudaran a garantir que els treballadors tinguin les competències i habilitats que necessiten per ser reeixits en el futur.

Cedefop, The future of work is learning – CEDEFOP in 2022, Publications Office of the European Union, 2023, https://data.europa.eu/doi/10.2801/926507

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 22/09/2023

  Ajuntament de Terrassa - Eco-equip, SAM 1 plaça de Cap de planta de Transferència i Deixalleria Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de PhD on precision forestry and forest utilization mechanization and biomass Centre de Terminologia (TERMCAT) 1 plaça de Cap de l'Àrea TIC, llicenciat Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Satellite Communications Engineer Generalitat de Catalunya - Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) 1 plaça de Tècnic superior al Departament d'Informàtica Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola a la Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Inspector tècnic als Serveis Territorials a Tarragona Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i

Job and Career in Latvia | EURES - European Job Days

Welcome to our European Online Job Day - "Job and Career in Latvia" on October 18th from 14.00 until 16.00 Latvian time (13.00 – 15.00 CET). Are you a job seeker or looking for new employment opportunities in Latvia? Then take part in our online event and explore Latvia! Latvia can offer you good opportunities for employment and career growth in different sectors. During the event, you'll have the chance to meet Latvian employers and discuss job opportunities, listen to presentations, and get advice from experts about living and working conditions in Latvia. The event is also focused on Latvian citizens living abroad who are considering a return to Latvia. Start applying for job vacancies now, and you may be invited for an online job interview. Participation in the "Job and Career in Latvia" will be available online, using a computer or mobile device with an internet connection. Jobseeker account registration is necessary to apply for event job vacancies. If you

Women in Data Science Barcelona Biomedicine

La iniciativa Women in Data Science (WiDS) tindrà lloc el proper  11 d'octubre  al  Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona  (PRBB) amb l'objectiu inspirar i educar els científics de dades de tot el món, independentment del gènere, alhora que ofereix suport a les dones del sector destacant els seus èxits en els àmbits de la biologia, la biomedicina i la salut digital. L'esdeveniment també mostrarà aplicacions de la ciència de dades en biologia, salut digital, salut ambiental, epidemiologia i imatge mèdica. La sessió de carrera està dissenyada per motivar i guiar els professionals i entusiastes de la ciència de dades sobre com entrar al mercat laboral, ja sigui a la indústria o a l'acadèmia. Més informació Més entrades d' Esdeveniments