Passa al contingut principal

Informe "The future of work is learning"

L'informe "The future of work is learning" (L'avenir del treball és l'aprenentatge), publicat per la Comissió Europea el 2022, analitza l'impacte de la transformació digital en el mercat laboral i identifica les competències i habilitats que els treballadors necessitaran per ser reeixits en el futur.

L'informe assenyala que la transformació digital està provocant canvis profunds en el mercat laboral, amb la desaparició de alguns llocs de treball i la creació d'altres nous. Aquests canvis requereixen que els treballadors siguin capaços d'aprendre i adaptar-se a noves tecnologies i situacions.

L'informe identifica les següents competències i habilitats com a essencials per al treball del futur:

  • Competències digitals: habilitats per utilitzar les tecnologies digitals de manera eficient i segura.
  • Competències socials i emocionals: habilitats per treballar en equip, comunicar-se de manera efectiva i gestionar les emocions.
  • Competències de pensament crític i resolució de problemes: habilitats per pensar de manera crítica, identificar problemes i trobar solucions.
  • Competències d'adaptabilitat i aprenentatge al llarg de la vida: habilitats per aprendre i adaptar-se a noves situacions i requeriments.

L'informe recomana que els països i les empreses inverteixin en l'aprenentatge al llarg de la vida per ajudar els treballadors a desenvolupar les competències i habilitats que necessitaran per ser reeixits en el futur.

Els països i les empreses han de prendre les següents accions per preparar els treballadors per al futur del treball:

  • Invertir en l'aprenentatge al llarg de la vida: proporcionar oportunitats d'aprenentatge flexibles i accessibles per a treballadors de totes les edats i nivells de qualificació.
  • Fomentar la cooperació entre l'educació i la formació i els sectors públic i privat: dissenyar programes d'aprenentatge que responguin a les necessitats del mercat laboral.
  • Promoure la cultura de l'aprenentatge: crear un entorn laboral que ajudi els treballadors a aprendre i créixer.

Aquestes accions ajudaran a garantir que els treballadors tinguin les competències i habilitats que necessiten per ser reeixits en el futur.

Cedefop, The future of work is learning – CEDEFOP in 2022, Publications Office of the European Union, 2023, https://data.europa.eu/doi/10.2801/926507

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Mussola ha arribat al milió de pàgines vistes

Avui em desperto havent arribat a 1.000.000 de pàgines vistes a Mussola. Moltes gràcies a tots els que em seguiu. Moltes gràcies a tots. Espero que Mussola us hagi ajudat en la vostra cerca de feina o pràctiques i a créixer en la vostra carrera professional.

Oferta pública 10/04/2024

  Ajuntament de Cadaqués 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Pira 1 plaça de Secretari interventor de l'Agrupació Pira - Vilaverd Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Sant Martí de Llémena 1 plaça d'Arquitecte tècnic Ajuntament d'Esparreguera Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Co-leader of the Climate Variability and Change Group (R4) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Postdoc on aerosol microphysics (R2) Consell Comarcal de la Cerdanya Borsa de treball de places de Secretari interventor Fundació Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) 1 plaça d'Enginyer de Coordinació Tècnica del Projecte EBRT2030 Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal a l'Oficina Comar

Mejores Empresas para Trabajar en España 2024

Las empresas Best Workplaces son un reflejo de la experiencia que defiende Great Place To Work para cada empleado y empleada en cada compañía. Great Place To Work significa sentir tu trabajo como algo más que un trabajo, confiar en tus líderes y compañeros y compañeras de equipo, ponerte en la piel de otra persona, encontrar un lugar al que perteneces, ser tratado/a equitativamente… Great Place To Work quiere un gran lugar para trabajar para todas las personas. Por tamaño Por sector Més posts de Cercar feina