Passa al contingut principal

Informe "The future of work is learning"

L'informe "The future of work is learning" (L'avenir del treball és l'aprenentatge), publicat per la Comissió Europea el 2022, analitza l'impacte de la transformació digital en el mercat laboral i identifica les competències i habilitats que els treballadors necessitaran per ser reeixits en el futur.

L'informe assenyala que la transformació digital està provocant canvis profunds en el mercat laboral, amb la desaparició de alguns llocs de treball i la creació d'altres nous. Aquests canvis requereixen que els treballadors siguin capaços d'aprendre i adaptar-se a noves tecnologies i situacions.

L'informe identifica les següents competències i habilitats com a essencials per al treball del futur:

  • Competències digitals: habilitats per utilitzar les tecnologies digitals de manera eficient i segura.
  • Competències socials i emocionals: habilitats per treballar en equip, comunicar-se de manera efectiva i gestionar les emocions.
  • Competències de pensament crític i resolució de problemes: habilitats per pensar de manera crítica, identificar problemes i trobar solucions.
  • Competències d'adaptabilitat i aprenentatge al llarg de la vida: habilitats per aprendre i adaptar-se a noves situacions i requeriments.

L'informe recomana que els països i les empreses inverteixin en l'aprenentatge al llarg de la vida per ajudar els treballadors a desenvolupar les competències i habilitats que necessitaran per ser reeixits en el futur.

Els països i les empreses han de prendre les següents accions per preparar els treballadors per al futur del treball:

  • Invertir en l'aprenentatge al llarg de la vida: proporcionar oportunitats d'aprenentatge flexibles i accessibles per a treballadors de totes les edats i nivells de qualificació.
  • Fomentar la cooperació entre l'educació i la formació i els sectors públic i privat: dissenyar programes d'aprenentatge que responguin a les necessitats del mercat laboral.
  • Promoure la cultura de l'aprenentatge: crear un entorn laboral que ajudi els treballadors a aprendre i créixer.

Aquestes accions ajudaran a garantir que els treballadors tinguin les competències i habilitats que necessiten per ser reeixits en el futur.

Cedefop, The future of work is learning – CEDEFOP in 2022, Publications Office of the European Union, 2023, https://data.europa.eu/doi/10.2801/926507

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui és qui entre les 25 empreses que més facturen de Catalunya?. Via empresa

Dels "reis" de l'automoció de Martorell, a les infraestructures i el poder de la indústria farmacèutica catalana. Les 25 empreses amb seu a Catalunya que més facturen al territori superen de llarg els 1.000 milions d'euros de facturació anuals, generant un impacte notori al PIB català. Qui és qui entre les empreses capdavanteres de Catalunya? Pista: la majoria d'elles són àmpliament reconegudes per la població, però algunes d'elles són del tot inesperades. A continuació, el rànquing de les 25 empreses que més facturen a Catalunya, segons xifres que ha avançat Acció en exclusiva a VIA Empresa. Notícia Més posts de Mercat de treball

Oferta pública 15/07/2024

  Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Administrador de sistemes adscrit al departament d'informàtica Ajuntament de Vilafranca del Penedès 1 plaça de Tècnic d'informàtica de sistemes Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Star-HPC-8 (RE2) Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Technician of Competitive Calls Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places d'Enginyer Tècnic o Superior - Obres modernització de Regadius (Catalunya) Figueres de Serveis, SA (FISERSA) 1 plaça de Cap de Qualitat i Control de Processos Fundació Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) 1 plaça de Collaboration grant in for the project ADAM Automation of Metabolomics Data Analysis Fundació Institut Universitari de Recerca per a l'Atenció Primària de la Salut Jordi Gol i Gurina 1 plaça d'Epidemiòleg sènior RWEpi Fundació Institut Universitari de Re

Ofertes de recerca a la UPC

Teniu coneixements en Enginyeria Electrònica o de Telecomunicació?   Aquesta setmana us portem una plaça d’iniciació a la Recerca Doctoral on podríeu encaixar. Per treballar al Departament d’Enginyeria Electrònica i, en concret, en un projecte per dissenyar i implementar circuits MPPT (seguiment del punt màxim de potència) per a la seva aplicació a captadors d’energia, òptics i tèrmics, en interiors d'edificis per alimentar nodes sensors. Us interessa? Tots els detalls en aquest enllaç Més ofertes laborals d’altres àmbits, al web   Més posts d' UPC