Informe "The future of work is learning"

L'informe "The future of work is learning" (L'avenir del treball és l'aprenentatge), publicat per la Comissió Europea el 2022, analitza l'impacte de la transformació digital en el mercat laboral i identifica les competències i habilitats que els treballadors necessitaran per ser reeixits en el futur.

L'informe assenyala que la transformació digital està provocant canvis profunds en el mercat laboral, amb la desaparició de alguns llocs de treball i la creació d'altres nous. Aquests canvis requereixen que els treballadors siguin capaços d'aprendre i adaptar-se a noves tecnologies i situacions.

L'informe identifica les següents competències i habilitats com a essencials per al treball del futur:

  • Competències digitals: habilitats per utilitzar les tecnologies digitals de manera eficient i segura.
  • Competències socials i emocionals: habilitats per treballar en equip, comunicar-se de manera efectiva i gestionar les emocions.
  • Competències de pensament crític i resolució de problemes: habilitats per pensar de manera crítica, identificar problemes i trobar solucions.
  • Competències d'adaptabilitat i aprenentatge al llarg de la vida: habilitats per aprendre i adaptar-se a noves situacions i requeriments.

L'informe recomana que els països i les empreses inverteixin en l'aprenentatge al llarg de la vida per ajudar els treballadors a desenvolupar les competències i habilitats que necessitaran per ser reeixits en el futur.

Els països i les empreses han de prendre les següents accions per preparar els treballadors per al futur del treball:

  • Invertir en l'aprenentatge al llarg de la vida: proporcionar oportunitats d'aprenentatge flexibles i accessibles per a treballadors de totes les edats i nivells de qualificació.
  • Fomentar la cooperació entre l'educació i la formació i els sectors públic i privat: dissenyar programes d'aprenentatge que responguin a les necessitats del mercat laboral.
  • Promoure la cultura de l'aprenentatge: crear un entorn laboral que ajudi els treballadors a aprendre i créixer.

Aquestes accions ajudaran a garantir que els treballadors tinguin les competències i habilitats que necessiten per ser reeixits en el futur.

Cedefop, The future of work is learning – CEDEFOP in 2022, Publications Office of the European Union, 2023, https://data.europa.eu/doi/10.2801/926507

Més entrades de Mercat de treball

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...