Passa al contingut principal

DISTRITOS INNOVADORES URBANOS: PRINCIPIOS, EXPERIENCIAS Y PRÁCTICAS PARA SU DISEÑO Y DESARROLLO

Hoy las ciudades más dinámicas del mundo compiten para atraer y fijar talento como factor esencial para promover inversiones de alto valor añadido, y para lograrlo, es necesario contar con espacios urbanos como ecosistemas innovadores, que se denominan Distritos Innovadores.

Un Distrito Innovador es  un sistema complejo que debe ser capaz de desarrollar adecuadamente cinco subsistemas interrelacionados. Son los siguientes:

  • El Subsistema Urbanístico, que define los espacios urbanos, los usos y las densidades, las infraestructuras, etc.
  • El Subsistema Económico, o la especialización productiva más apropiada en cada ciudad.
  • El Subsistema de Conocimiento, como base tecnológica para la innovación directamente relacionada con la especialización anterior.
  • El Subsistema Social, tanto del fomento de la innovación social, dirigido al conjunto de la población, como de acciones de integración social de los barrios colindantes al distrito y del conjunto de la ciudad.
  • El Subsistema de Gobernanza, que debe dotar al distrito de instrumentos de liderazgo y de participación de la llamada cuádruple hélice.

En este webinario, organizado por CIDEU y 22@ Network BCN, Miquel Barceló Roca, miembro del Comité Asesor del Distrito 22@ Barcelona e Isabel Sabadí, Directora de 22@Network BCN, conversarán sobre el contenido y las dinámicas para la promoción y desarrollo de un distrito innovador en una ciudad.

Quan: dc., 18 maig 2022 18:00 - 19:00

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 10/07/2024

  Ajuntament de Rubí 2 places de Tècnic mitjà Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Use of acoustic information in chatbots (RE1) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Cap de grup recerca Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Responsable de projectes transversals Diputació de Girona - Organisme Autònom de Salut Pública (Dipsalut) 2 places de Tècnic informàtic Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Senior 6G Researcher Generalitat de Catalunya - Centre de la Propietat Forestal (CPF) 2 places d'Enginyer tècnic forestal o equivalent al Centre de la Propietat Forestal a Santa Perpètua de Mogoda Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Titulat superior enginyer de forest a la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi Generalitat de Catalunya - Departament d'A

Qui és qui entre les 25 empreses que més facturen de Catalunya?. Via empresa

Dels "reis" de l'automoció de Martorell, a les infraestructures i el poder de la indústria farmacèutica catalana. Les 25 empreses amb seu a Catalunya que més facturen al territori superen de llarg els 1.000 milions d'euros de facturació anuals, generant un impacte notori al PIB català. Qui és qui entre les empreses capdavanteres de Catalunya? Pista: la majoria d'elles són àmpliament reconegudes per la població, però algunes d'elles són del tot inesperades. A continuació, el rànquing de les 25 empreses que més facturen a Catalunya, segons xifres que ha avançat Acció en exclusiva a VIA Empresa. Notícia Més posts de Mercat de treball

Ofertes de recerca a la UPC

Teniu coneixements en Enginyeria Electrònica o de Telecomunicació?   Aquesta setmana us portem una plaça d’iniciació a la Recerca Doctoral on podríeu encaixar. Per treballar al Departament d’Enginyeria Electrònica i, en concret, en un projecte per dissenyar i implementar circuits MPPT (seguiment del punt màxim de potència) per a la seva aplicació a captadors d’energia, òptics i tèrmics, en interiors d'edificis per alimentar nodes sensors. Us interessa? Tots els detalls en aquest enllaç Més ofertes laborals d’altres àmbits, al web   Més posts d' UPC