Passa al contingut principal

Cicle de Seminaris OEIAC "IA i presa de decisions ètiques"

La intel·ligència artificial juga un paper cada cop més important en la presa de decisions. Això planteja qüestions importants sobre la responsabilitat, la rendició de comptes o la transparència i, és clar, sobre la qualitat de les decisions i el seu impacte individual i col·lectiu. De fet, planteja una pregunta clau: ens treu el poder de decisió la IA o bé aquesta representa una nova manera d’aprofitar el nostre poder de decisió? Sabem que els algorismes de la IA són una recepta digital, amb una llista de regles per aconseguir un resultat que ens pot augmentar capacitats però també ens pot fer perdre autonomia en la presa de decisions. 

Com a conseqüència, l’avaluació i supervisió dels sistemes d’IA és fonamental no tan sols per resoldre problemes sociotècnics sinó per garantir que les decisions públiques i privades basades en IA respecten uns principis ètics fermament arrelats i alineats amb les expectatives de les societats democràtiques.

Amb aquesta finalitat, el nou cicle de seminaris de l’OEIAC aborda, des de diferents disciplines, algunes de les principals consideracions ètiques i d’impacte social connectades amb l’ús i implantació de la IA en la presa de decisions en organitzacions tant públiques com privades.

Aquest cicle està dirigit a tothom que tingui interès sobre el rol creixent de la IA en la presa de decisions tant en l’àmbit públic com privat.

L'accés a tots els seminaris és gratuït i es retransmetran a través del canal de Youtube de la Universitat de Girona

Programa

17 de maig (17h): ¿Deben temer las democracias a la inteligencia artificial?

Seminari a càrrec de Daniel Innerarity. Catedràtic de Filosofia Política, investigador “Ikerbasque” a la Universidad del País Vasco i titular de la càtedra Inteligencia Artificial y Democracia al Instituto Europeo de Florencia.


14 de juny (17h): Fairness and Transparency in Ranking

Seminari a càrrec de Carlos Castillo. ICREA Research Professor a la Universitat Pompeu Fabra i líder del Grup de Recerca sobre Web Science and Social Computing.

19 de juliol (17h): ‘Ubiquitous accessibility’: radically re-imagining optimisation and personalisation

Seminari a càrrec de Alexa Hagerty (University of Cambridge, Leverhulme Centre for the Future of Intelligence, Centre for the Study of Existential Risk) i Louise Hickman (Research Associate at the University of Cambridge, Minderoo Centre for Technology and Democracy).

13 de setembre (17h): TBA

Seminari a càrrec de Lucia Velasco. Directora del Observatorio Nacional de Tecnología y Sociedad (ONTSI).

27 de setembre (17h): Inteligencia Artificial para los Objetivos de Desarrollo Sostenible: una perspectiva de política pública feminista

Seminari a càrrec de Wanda Muñoz. UNESCO – Experta en Inclusión, Asistencia a Víctimas y Desarme Humanitario, Red de Seguridad Humana en América Latina – SEHLAC.

11 d’octubre (17h): Aspectes ètics, legals i socials de la intel·ligència artificial aplicada a l’àmbit de la salut: BIODATAÈTICA

Seminari a càrrec d’Itziar de Lecuona. Directora de l’Observatori de Bioètica i Dret a la Universitat de Barcelona.

25 d’octubre (17h): Desmitificant la intel·ligència artificial: Com es vulneren drets fonamentals?

Seminari a càrrec d’Ana Valdivia. Investigadora postdoctoral a la Universitat King’s College London (UK).

Formulari d'inscripció

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 09/09/2024

  Ajuntament de Llorenç del Penedès 1 plaça d'Arquitecte tècnic Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 3 places de Programador Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial Fundació Ticsalut 1 plaça de Tècnic base 1 per a l'Àrea d'Atenció Digital Personalitzada i Actius Digitals per la Ciutadania Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació 1 plaça de Titulat superior enginyer agrònom a l'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer Generalitat de Catalunya - Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal a la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi Generalitat de Catalunya - Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica 1 plaça de Titulat superior enginyer de camins, canals i ports a la Direcció General de Transports i Mobilitat Generalitat de Catalunya - Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica 1 plaça

Oferta pública 06/09/2024

  Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Senior technical leader - co-design activities around RISC-V (ES & CS) (RE2-3) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Researcher - AI applied to sports and live entertainment industry (RE3_T1) - AI4S Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic especialista en realització de mostreigs i anàlisi fisicoquímic del sol Fundació Bosch Gimpera 1 plaça de Tècnic mitjà que s'incorporarà a l'Oficina de Mobilitat i Programes Internacionals de la Universitat de Barcelona per organitzar i gestionar els programes de mobilitat internacional dels estudiants i el personal Fundació Bosch Gimpera 1 plaça de Tècnic superior en gestió de projectes per promocionar, organitzar i gestionar projectes de convocatòries europees sota el paraigües Erasmus+ i similars Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de R

Mercado de trabajo - sector Energético 2024 | Randstad Research

El sector Energético está ampliamente dominado por la Producción, transporte y distribución de electricidad (CNAE 351) con 84.712 ocupados que representan el 87% del sector. Le sigue la Producción y distribución de gas (CNAE 352) con el 12% y el Suministro de vapor y aire acondicionado (CNAE 353) con el 1%. En 2023, el sector Energético presentó una disminución general en el empleo, con 92.071 ocupados. Una caída del 2,3% en comparación con el año anterior. Esta reducción se debe principalmente a la notable disminución en el segmento de Suministro de vapor y aire acondicionado, que registró un descenso interanual del 64%. Sin embargo, en el primer trimestre de 2024 se rompe esta tendencia descendente, registrando un intenso crecimiento de 13% en comparación con el primer trimestre de 2023, y alcanzando 97.960 ocupados. Este aumento ha estado liderado por la Producción y distribución de gas con un crecimiento del 46,5%. Descarregar informe Més posts de Mercat de treball