Passa al contingut principal

Premis DonaTIC 2022

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha convocat la vuitena edició dels Premis DonaTIC, que tenen l’objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i d’oferir referents a les nenes i dones joves per esperonar-les a estudiar i, en el futur, treballar en disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Les candidatures es podran presentar fins al 23 de maig. Els premis es divideixen en vuit categories i dues subcategories, agrupades en tres àmbits: el professional; l’acadèmic i de revelació; i el de divulgació i iniciatives referents.

Categories dels Premis DonaTIC 2022

  • Emprenedora: dona fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector TIC o que ha dut a terme innovacions en l’empresa familiar com a intraemprenedora.
  • Empresària: dona que ha consolidat una empresa de l’àmbit de les TIC.
  • Professional: dona que treballa en l’àmbit de les TIC i que té una titulació universitària TIC.
  • Acadèmica/Investigadora: dona que es dedica a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i que està en possessió d’una titulació universitària TIC.
  • Divulgadora: dona que treballa en l’àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC.
  • Revelació: dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l’àmbit de les TIC.
  • Estudiant TIC: estudiants (matriculades en el moment de la convocatòria) de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC que hagin desenvolupat un projecte i/o iniciativa en aquest àmbit.
  • Iniciatives referents (es divideix en Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució): empresa, executiu/-iva en cap, equip, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit TIC amb la voluntat de combatre l’escletxa de gènere.

Aquesta nova edició incorpora una sèrie de premis i mencions com a novetat amb la incorporació d’empreses i entitats vinculades a l’àmbit TIC.

  • Netmentora Catalunya: la xarxa de suport a l’emprenedora seleccionarà dues candidates que rebran accés gratuït als seus serveis.
  • Hewlett Packard (HP): les candidatures de la categoria Estudiant tindran la possibilitat d’entrevistar-se amb la persona directiva que correspongui segons l’àrea d’estudi, i amb Recursos Humans.
  • Universitat Oberta de Catalunya: la UOC oferirà a la guanyadora de la categoria Divulgadora la seva participació en projectes relacionats amb la promoció de les vocacions STEM.
  • Agència de Ciberseguretat de Catalunya: l’agència valorarà les candidatures relacionades amb l’àmbit de la ciberseguretat i podrà proposar una menció especial per a alguna d’elles.
  • Estratègia NewSpace de Catalunya: la Secretaria de Polítiques Digitals, com a coordinadora de l’estratègia, valorarà les candidatures relacionades amb l’àmbit aeroespacial i podrà proposar una menció especial per a alguna d’elles.

L’acte de lliurament dels Premis DonaTIC 2022 es farà l’11 d’octubre coincidint amb el Dia d’Ada Lovelace, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història.


Presenta la teva candidatura

Més entrades de Premis

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Graduate Programs (3)

GSK Future Leaders graduate programme .  Sustainability Analyst Internship & Graduate Program.  All We Wear Group Graduate Management Traineeship Programme (GMT) .  AB InBev Shell Graduate Programme 2024 - Germany Business Planning and Supply Chain Graduate . Henkel Graduate Program CHAiNGERS Operations & Supply Chain . Henkel Engineering & Technology Graduate Programme . Rolls-Royce Més posts de Graduate program

Oferta pública 16/04/2024

  Ajuntament de Viladecans 1 plaça de Tècnic de gestió Qualitat Ambiental, Pla Local d'Ocupació 2024 (PFO) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Processor design engineer (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Dual Technologies (R4) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport a la recerca Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in projects related to Increase energy user awareness and energy communities Diputació de Tarragona 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial a Enginyeria Municipal - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Diputació de Tarragona 1 plaça d'Auxiliar administratiu a Gestió Administrativa - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant inve

Oferta pública 15/04/2024

  Ajuntament de la Canonja Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic industrial. Pla d'ocupació 2024 Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de sistemes d'informació i comunicació Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de desenvolupament d'aplicatius Ajuntament de Reus Borsa de treball de places d'Enginyer de camins, canals i ports Ajuntament de Santa Cristina d'Aro Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Ajuntament de Tiana 1 plaça de Secretari de classe segona Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - HPC programmer (RE1) Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic en sistemes d'observació, seguiment i conservació de la biodiversitat Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places de Graduat en Enginyeria o Enginyeria Tècnica