Passa al contingut principal

Conference: The egg or the chicken? Hidden morphology in bio-mineralized tissues and structures by EBSD analysis

On the week November 17th till November 21st, we will be receiving Prof. Raul Bolmaro, from the Institute of Physics of Rosario, Argentina. Prof. Bolmaro will be giving three lectures financed by EUSMAT (European School of Materials). Prof. Bolmaro is the director of one of the most prestigious research institutes in Materials Science in Argentina. He will be offering three lectures with a broad range of topics, so we hope they can be really interesting for most of you.

Lectures will take place at 10.30 (am) in the “Sala Polivalente” building I, of the EEBE Campus. Lectures will last 50 minutes plus some extra time for discussion and questions.

Assistance is free to the entire University community. The assistance of PhD students can be acknowledged as credits in their doctoral activities (after the lecture, provide your email to send the assistance confirmation letter).

October 19th, Wednesday, 10.30am, Sala polivalente, Building I

The egg or the chicken? Hidden morphology in bio-mineralized tissues and structures by EBSD analysis.

Study of the evolution of bio-mineralized tissues in different species may carry information about the relationship between them, the driving forces for the evolution and competitive advantages presented by each microstructure.

We show calcite microstructures in different species, crossing several taxa, and their probable correlation with biophysical and biomechanical properties.

A deeper analysis is performed in a few avian species, related by the parasite-host interactions, including predation and parasitism behavior. Conclusions are reached about the microstructure influence on mechanical properties and co-evolutionary arms race. 

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Salut digital a Catalunya

La salut digital (pel concepte en anglès de digital health) es refereix a l’àmbit de coneixement i pràctica associat al desenvolupament i ús de tecnologies digitals per millorar la salut Es tracta d’un mercat que creixerà a un ritme d’un 13% anual fins al 2032 i que engloba àmbits com la intel·ligència artificial aplicada a la medicina o els models telemàtics. Alhora, es tradueix en solucions tecnològiques com la medicina personalitzada, els nous dispositius mèdics, la telemedicina o les teràpies digitals. Davant d’aquest panorama creixent, l’àmbit de la salut digital a Catalunya s’ha convertit en una indústria emergent i molt dinàmica. De fet, tal i com indica l’informe tecnològic Salut digital a Catalunya, 331 empreses configuren aquest sector d’activitat on hi destaquen 356 startups tecnològiques. Es tracta d’un sector molt jove en que el 65% de les companyies tenen menys de 10 anys. Totes aquestes empreses generen més de 4.800 llocs de treball, facturen 592,5 milions d’euros i ho f

Oferta pública 22/07/2024

Ajuntament de Figueres 1 plaça d'Enginyer tècnic Consell Comarcal del Moianès 1 plaça d'Enginyer tècnic de l'Àrea de Territori Generalitat de Catalunya - Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) 1 plaça de Desenvolupador d'aplicacions informàtiques a la Unitat de Sismologia Generalitat de Catalunya - Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) 1 plaça de Professor al Centre de Barcelona Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible 24 places de Cos d'Enginyers Geògrafs