Passa al contingut principal

Masterclass Explicabilitat en Visió Artificial. CIDAI

En els últims anys els algorismes d’intel·ligència artificial (IA) han millorat de manera més que substancial i el seu ús va molt més enllà del sector IT. Avui dia podem trobar-los en àmbits com les finances, la medicina, l’art, les energies renovables etc.

Concretament en l’àmbit de la visió artificial (o Computer Vision – CV), constantment es deleguen decisions importants a aquests algorismes (diagnòstics mèdics, cotxes autònoms…), per la qual cosa és crucial que aquestes decisions siguin justes i explicables. En aquest context, tenim la responsabilitat moral com a societat de fugir del concepte de “caixa negra”, en el qual no podem explicar la relació entre uns inputs i els seus outputs, i transitar cap a un punt en el qual qualsevol decisió presa per un algorisme pugui ser interpretada.

En aquesta Masterclass introduirem la necessitat i el concepte d’explicabilitat en el camp de la IA, a posar focus en les tècniques existents específiques per a l’explicabilitat en el camp de la visió artificial (centrant-nos en la tasca de classificació d’imatges) i acabarem detallant casos d’ús en els quals. la interpretació dels models de Computer Vision, és crucial.

DIA I HORARI: 14 OCTUBRE 2022 | 11:30h a 13h

PONENTS:

Stefano Masneri, Technical Manager en el Knowledge àrea d’intel·ligència artificial en NTT Data. Stefano té 15 anys d’experiència en processament d’imatges, visió artificial i realitat augmentada i ha treballat com a investigador i enginyer de computer vision a Itàlia, Alemanya i Espanya. Ara en NTT Data, s’ocupa de projectes que ajuden els clients a utilitzar IA per a millorar els seus processos i generar valor afegit.

Mario Mesas Rodriguez, Data Scientist @ NTT Data Center of Excellence. Data Scientist en el Centre d’Excel·lència de IA de NTT DATA. Experiència aplicant tècniques de visió artificial (object detection, instance segmentation) a múltiples casos d’ús, des de la seva concepció a la seva posada en producció. Amb un particular interès en l’Edge AI i les aplicacions industrials de la visió artificial, en NTT Data cerca sumar coneixements i afegir el seu expertise per a generar un producte diferencial.

IDIOMA I FORMAT DE LA MASTERCLASS: Castellà | Virtual

AGENDA:

Què és l’explicabilitat en intel·ligència artificial i perquè és important.

Explicabilitat en models de visió artificial

Categories de tècniques per a explicar models de visió artificial

Casos d’ús

Més informació

Més entrades de Formació


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 22/11/2022

1 plaça de Tècnic mitjà de sostenibilitat energètica / Ajuntament de Sitges 1 plaça de (bio-)informatician full stack developer (RE2) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Python Developer / Centre de Regulació Genòmica (CRG) 5 places de Tècnic informàtic i telecomunicacions / Consell Comarcal de la Selva 1 plaça de Tècnic de territori i sostenibilitat / Consell Comarcal de la Selva 1 plaça de Tècnic de medi ambient / Consell Comarcal de la Selva 1 plaça d' Ajudant tècnic pel projecte TRACES / Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça d' Enginyer a SSCC Barcelona / Forestal Catalana, SA 1 plaça de Research Assistant on Immunotherapeutic Strategies in Breast Cancer (PPCC-InMaM) / Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Postdoctoral Researcher for validation of BP-EVs as a next-generation compound delivery platform (PPCC-EVBRAINTARGET) / Institut de Bioenginyeria

Calendari laboral 2022 a Catalunya

El calendari laboral recull les festes estatals i catalanes, a les quals caldrà sumar en cada municipi les dues festes locals, retribuïdes i no recuperables, permeses per llei. Els festius del 2022 1 de gener. Cap d'any, cau en dissabte. 6 de gener. Reis. Cau en dijous. 15 d'abril. Divendres Sant. 18 d'abril. Pasqua Florida (Dia de la mona). 6 de juny. Pasqua Granada (Dilluns de Pentecosta). 24 de juny. Sant Joan. Cau en divendres. 15 d'agost. L'Assumpció. Cau en dilluns. 12 d'octubre. El Pilar. Cau en dimecres. 1 de novembre. Tot Sants, Cau en dimarts. 6 de desembre. Dia de la Constitució, Cau en dimarts. 8 de desembre. La Puríssima. Cau en dijous. 26 de desembre. Sant Esteve. Cau en dilluns. Més entrades de Mercat de treball

Recursos del taller sobre Linkedin

Esprem Linkedin from Juli Boned Linkedin El meu perfil Per si us voleu connectar i ampliar la vostra xarxa Mussola El meu grup Recursos UPC o politècnics a Linkedin Grups i pàgines relacionades amb la UPC Per començar Diagnòstic del teu perfil Social Selling Dashboard analitza el teu perfil Recursos que comentem al taller Per cercar feina Simply hired Cercar feina en grups, per exemple UPC Alumni Com a eina de branding IFTT per fer connexions entre serveis d’internet Scoop.it Per compartir continguts aliens About.me Targeta personal a internet Wisestamp Personalitzar la signatura del correu electrònic Per fer networking Extensions Chrome: Rapportive Qui veu el meu perfil Locksmith Per organitzar les tasques que hem comentat Asana Per seguir aprenent de Linkedin entre tots Grup per seguir el debat Posts a Mussola sobre Linkedin Properes edicions Quan:   16 de febrer de 16 a 18h On: