Passa al contingut principal

Masterclass Explicabilitat en Visió Artificial. CIDAI

En els últims anys els algorismes d’intel·ligència artificial (IA) han millorat de manera més que substancial i el seu ús va molt més enllà del sector IT. Avui dia podem trobar-los en àmbits com les finances, la medicina, l’art, les energies renovables etc.

Concretament en l’àmbit de la visió artificial (o Computer Vision – CV), constantment es deleguen decisions importants a aquests algorismes (diagnòstics mèdics, cotxes autònoms…), per la qual cosa és crucial que aquestes decisions siguin justes i explicables. En aquest context, tenim la responsabilitat moral com a societat de fugir del concepte de “caixa negra”, en el qual no podem explicar la relació entre uns inputs i els seus outputs, i transitar cap a un punt en el qual qualsevol decisió presa per un algorisme pugui ser interpretada.

En aquesta Masterclass introduirem la necessitat i el concepte d’explicabilitat en el camp de la IA, a posar focus en les tècniques existents específiques per a l’explicabilitat en el camp de la visió artificial (centrant-nos en la tasca de classificació d’imatges) i acabarem detallant casos d’ús en els quals. la interpretació dels models de Computer Vision, és crucial.

DIA I HORARI: 14 OCTUBRE 2022 | 11:30h a 13h

PONENTS:

Stefano Masneri, Technical Manager en el Knowledge àrea d’intel·ligència artificial en NTT Data. Stefano té 15 anys d’experiència en processament d’imatges, visió artificial i realitat augmentada i ha treballat com a investigador i enginyer de computer vision a Itàlia, Alemanya i Espanya. Ara en NTT Data, s’ocupa de projectes que ajuden els clients a utilitzar IA per a millorar els seus processos i generar valor afegit.

Mario Mesas Rodriguez, Data Scientist @ NTT Data Center of Excellence. Data Scientist en el Centre d’Excel·lència de IA de NTT DATA. Experiència aplicant tècniques de visió artificial (object detection, instance segmentation) a múltiples casos d’ús, des de la seva concepció a la seva posada en producció. Amb un particular interès en l’Edge AI i les aplicacions industrials de la visió artificial, en NTT Data cerca sumar coneixements i afegir el seu expertise per a generar un producte diferencial.

IDIOMA I FORMAT DE LA MASTERCLASS: Castellà | Virtual

AGENDA:

Què és l’explicabilitat en intel·ligència artificial i perquè és important.

Explicabilitat en models de visió artificial

Categories de tècniques per a explicar models de visió artificial

Casos d’ús

Més informació

Més entrades de Formació


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 29/05/2023

  Ajuntament de Balaguer 1 plaça de Secretari Ajuntament de l'Espluga de Francolí 1 plaça d'Enginyer tècnic del servei municipal d'aigües Ajuntament d'Olesa de Montserrat Borsa de treball de places de Cap departament de les TIC Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Doctoral researcher in silviculture and forest dynamics Centre de Regulació Genòmica (CRG) 1 plaça d'Helpdesk Intern Consell Comarcal de la Conca de Barberà 1 plaça d'Enginyer tècnic Consell Comarcal de l'Alt Empordà Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Consell Comarcal del Vallès Oriental 1 plaça de Tècnic superior de Medi Ambient de l'Àrea Medi Ambient i Territori Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Titulat universitari de suport actuacions delegació (Catalunya) Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça d'Image Processing Data Position Generalitat de Catalunya - Ag

Convocatòria 2023-2024 d’internships al sincrotró ALBA

El sincrotró ALBA obre la convocatòria per a estudiantat universitari per a poder realitzar una estada a les seves instal·lacions. Pots optar a una de les places que ofereix el sincrotró ALBA per a poder realtizar una estada a les seves instal·lacions durant el curs 2023-2024. S'ha obert una convocatòria de beques de 16 internships adreçada a estudiants de grau i de màster per realitzar pràctiques d’empresa o TFEs. ALBA és una gran instal·lació d’alta tecnologia situada al Parc Tecnològic del Vallès.  Les estades formatives es poden fer a partir de l'octubre del 2023 i el període en concret per a cada estudiant s'acordarà en cada cas. Aquestes tindran una compensació bruta de 640€ mensuals, en concepte d'ajuda a l'estudi. Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud fins al 31 de maig, al web del sincrotó ALBA , on també es poden consultar les propostes de formació que s'ofereixen. Més entrades de Beques

Oferta pública 24/05/2023

  Ajuntament de Caldes de Malavella 1 plaça d'Arquitecte tècnic / aparellador Ajuntament de Palamós 1 plaça d'Interventor Ajuntament de Sant Pere de Ribes 1 plaça de Tècnic de noves tecnologies i informàtica Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça d'Administrador de Sistemes Informàtics i de Comunicacions Consorci Port de Mataró 1 plaça de Cap de serveis Fundació de Recerca Clínic Barcelona-Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer 1 plaça de Llicenciat suport recerca dins el grup de recerca Patogènia i tractament de l'autoimmunitat Fundació URV 1 plaça de Personal tècnic de projecte - Grup de recerca MEtA Generalitat de Catalunya - Agència de Residus de Catalunya (ARC) 1 plaça de Tècnic per al Departament d'Avaluació d'Activitats, Àrea d'Infraestructures Generalitat de Catalunya - Agència de Residus de Catalunya (ARC) 1 plaça de Tècnic per al Departament d'Avaluació d'Activitats, Àrea d'Infraestructu