Passa al contingut principal

Jornada Eficiència energètica als edificis: Rellevància, inversions i ajuts

Malgrat que l’eficiència energètica sempre ha estat important (“La font d’energia més econòmica i neta és la que no s’ha de utilitzar”), al llarg dels següents anys agafarà encara més protagonisme degut a la quantitat d’ajuts que es rebran en matèria d’eficiència energètica als edificis.

Per això, cal estar preparats, saber per què és important treballar aquesta temàtica, tenir en ment actuacions que es poden fer per ser més eficients i quantificar l’estalvi energètic que es pot assolir mitjançant determinades inversions. Aquesta jornada interpel·la a les administracions que lideren la transició energètica a nivell municipal, a les empreses que vegin els seus edificis com actius que només generen despesa econòmica i a la ciutadana que veu aquesta temàtica com una assignatura més per augmentar la seva cultura energètica.

Programa

11.00 h Obertura de la sala virtual

11.05 h Benvinguda a la jornada. Sra. Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader de Ponent.

11.10 h La importància de l’eficiència energètica als edificis. Sra. Esther Izquierdo, presidenta del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC).

11.30 h Actuacions per millorar l’eficiència energètica als edificis. Sra. Emma Santacana, enginyera a l’Agència de l’Energia de Barcelona.

11.50 h Arquitectura i mecanismes per certificar l’eficiència energètica. Sr. Josep Bunyesc, fundador de Bunyesc – Arquitectura eficient.

12.10 h Línia d’ajut per la millora de l’eficiència energètica en edificis. Sra. Ainhoa Mata, cap d’unitat d’Edificis de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).

12.25 h Diagnosi de la situació energètica a les comarques de Lleida. Sr. Toni Cantero, tècnic de transició energètica a l’Associació Leader de Ponent.

12.40 h Línies d’ajut per a Certificacions d’Eficiència Energètica (CEE) en equipaments municipals. Sra. Teresa Botargues, assessora del patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida.

12.55 h Torn de preguntes

13.15 h Cloenda de la jornada

Quan: 23.09.2021

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui és qui entre les 25 empreses que més facturen de Catalunya?. Via empresa

Dels "reis" de l'automoció de Martorell, a les infraestructures i el poder de la indústria farmacèutica catalana. Les 25 empreses amb seu a Catalunya que més facturen al territori superen de llarg els 1.000 milions d'euros de facturació anuals, generant un impacte notori al PIB català. Qui és qui entre les empreses capdavanteres de Catalunya? Pista: la majoria d'elles són àmpliament reconegudes per la població, però algunes d'elles són del tot inesperades. A continuació, el rànquing de les 25 empreses que més facturen a Catalunya, segons xifres que ha avançat Acció en exclusiva a VIA Empresa. Notícia Més posts de Mercat de treball

Oferta pública 15/07/2024

  Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Administrador de sistemes adscrit al departament d'informàtica Ajuntament de Vilafranca del Penedès 1 plaça de Tècnic d'informàtica de sistemes Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Star-HPC-8 (RE2) Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Technician of Competitive Calls Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places d'Enginyer Tècnic o Superior - Obres modernització de Regadius (Catalunya) Figueres de Serveis, SA (FISERSA) 1 plaça de Cap de Qualitat i Control de Processos Fundació Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) 1 plaça de Collaboration grant in for the project ADAM Automation of Metabolomics Data Analysis Fundació Institut Universitari de Recerca per a l'Atenció Primària de la Salut Jordi Gol i Gurina 1 plaça d'Epidemiòleg sènior RWEpi Fundació Institut Universitari de Re

Ofertes de recerca a la UPC

Teniu coneixements en Enginyeria Electrònica o de Telecomunicació?   Aquesta setmana us portem una plaça d’iniciació a la Recerca Doctoral on podríeu encaixar. Per treballar al Departament d’Enginyeria Electrònica i, en concret, en un projecte per dissenyar i implementar circuits MPPT (seguiment del punt màxim de potència) per a la seva aplicació a captadors d’energia, òptics i tèrmics, en interiors d'edificis per alimentar nodes sensors. Us interessa? Tots els detalls en aquest enllaç Més ofertes laborals d’altres àmbits, al web   Més posts d' UPC