Jornada Eficiència energètica als edificis: Rellevància, inversions i ajuts

Malgrat que l’eficiència energètica sempre ha estat important (“La font d’energia més econòmica i neta és la que no s’ha de utilitzar”), al llarg dels següents anys agafarà encara més protagonisme degut a la quantitat d’ajuts que es rebran en matèria d’eficiència energètica als edificis.

Per això, cal estar preparats, saber per què és important treballar aquesta temàtica, tenir en ment actuacions que es poden fer per ser més eficients i quantificar l’estalvi energètic que es pot assolir mitjançant determinades inversions. Aquesta jornada interpel·la a les administracions que lideren la transició energètica a nivell municipal, a les empreses que vegin els seus edificis com actius que només generen despesa econòmica i a la ciutadana que veu aquesta temàtica com una assignatura més per augmentar la seva cultura energètica.

Programa

11.00 h Obertura de la sala virtual

11.05 h Benvinguda a la jornada. Sra. Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader de Ponent.

11.10 h La importància de l’eficiència energètica als edificis. Sra. Esther Izquierdo, presidenta del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC).

11.30 h Actuacions per millorar l’eficiència energètica als edificis. Sra. Emma Santacana, enginyera a l’Agència de l’Energia de Barcelona.

11.50 h Arquitectura i mecanismes per certificar l’eficiència energètica. Sr. Josep Bunyesc, fundador de Bunyesc – Arquitectura eficient.

12.10 h Línia d’ajut per la millora de l’eficiència energètica en edificis. Sra. Ainhoa Mata, cap d’unitat d’Edificis de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).

12.25 h Diagnosi de la situació energètica a les comarques de Lleida. Sr. Toni Cantero, tècnic de transició energètica a l’Associació Leader de Ponent.

12.40 h Línies d’ajut per a Certificacions d’Eficiència Energètica (CEE) en equipaments municipals. Sra. Teresa Botargues, assessora del patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida.

12.55 h Torn de preguntes

13.15 h Cloenda de la jornada

Quan: 23.09.2021

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...