Passa al contingut principal

Jornada Eficiència energètica als edificis: Rellevància, inversions i ajuts

Malgrat que l’eficiència energètica sempre ha estat important (“La font d’energia més econòmica i neta és la que no s’ha de utilitzar”), al llarg dels següents anys agafarà encara més protagonisme degut a la quantitat d’ajuts que es rebran en matèria d’eficiència energètica als edificis.

Per això, cal estar preparats, saber per què és important treballar aquesta temàtica, tenir en ment actuacions que es poden fer per ser més eficients i quantificar l’estalvi energètic que es pot assolir mitjançant determinades inversions. Aquesta jornada interpel·la a les administracions que lideren la transició energètica a nivell municipal, a les empreses que vegin els seus edificis com actius que només generen despesa econòmica i a la ciutadana que veu aquesta temàtica com una assignatura més per augmentar la seva cultura energètica.

Programa

11.00 h Obertura de la sala virtual

11.05 h Benvinguda a la jornada. Sra. Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader de Ponent.

11.10 h La importància de l’eficiència energètica als edificis. Sra. Esther Izquierdo, presidenta del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC).

11.30 h Actuacions per millorar l’eficiència energètica als edificis. Sra. Emma Santacana, enginyera a l’Agència de l’Energia de Barcelona.

11.50 h Arquitectura i mecanismes per certificar l’eficiència energètica. Sr. Josep Bunyesc, fundador de Bunyesc – Arquitectura eficient.

12.10 h Línia d’ajut per la millora de l’eficiència energètica en edificis. Sra. Ainhoa Mata, cap d’unitat d’Edificis de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).

12.25 h Diagnosi de la situació energètica a les comarques de Lleida. Sr. Toni Cantero, tècnic de transició energètica a l’Associació Leader de Ponent.

12.40 h Línies d’ajut per a Certificacions d’Eficiència Energètica (CEE) en equipaments municipals. Sra. Teresa Botargues, assessora del patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida.

12.55 h Torn de preguntes

13.15 h Cloenda de la jornada

Quan: 23.09.2021

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 05/02/2023

1 plaça de Tècnic junior d'innovació empresarial / Ajuntament de Barcelona - Barcelona Activa, SA 1 plaça de Titulat superior, enginyer agrònom, a la Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia / Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d' Inspector tècnic a la Direcció General d'Energia / Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 2 places d' Escala superior d'Intervenció del cos d'Intervenció / Generalitat de Catalunya - Departament d'Economia i Hisenda 2 places de Tècnic superior Enginyer / Generalitat de Catalunya - Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU 1 plaça de Tècnic mitjà Enginyer / Generalitat de Catalunya - Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU 1 plaça de Tècnic mitjà Enginyer / Generalitat de Catalunya - Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU 1 plaça de Tècnic especia

Directori d'empreses participants al Rebuild 2022

De 28 al 30 de març es celebra Rebuild a IFEMA Madrid, l'esdeveniment que es consolida com el més important en l'àmbit de l'edificació Estigueu atents a la llista d'empreses participants que encara no està publicada. Mentres, podeu consultar el directori d'empreses participants a l'edició del 2002 . El dijous 28 de setembre, REBUILD obre les portes a estudiants d'últim curs de graus tècnics i formacions professionals relacionades amb el sector de l'edificació amb l'objectiu que aquests alumnes, que ben aviat entraran al mercat laboral, puguin conèixer de la mà dels experts en recursos humans i selecció de personal quines habilitats se'ls exigiran i quines oportunitats laborals ofereixen les diferents indústries. El Talent Marketplace donarà cabuda a diverses exposicions breus per part dels experts de recursos humans i una taula rodona; amb l'objectiu d'apropar als participants quins són els perfils, les professions, les necessitats i le

Sessió informativa del Young Graduate Trainee de l'ESA

ESA’s Young Graduate Trainee (YGT) Programme offers young graduates the opportunity to gain valuable on-the-job experience in the development and operation of space missions in an international and multicultural environment. Our high-calibre YGT Programme lasts for one year and is a launch pad for many exciting professional opportunities within Europe’s space sector, renowned research institutes or, of course, ESA itself. Every year in February, we publish around 100 YGT opportunities in science and engineering, information technology, natural and social sciences and business. Discover everything you need to know about the programme and the selection process on this page. Your path to space begins at ESA! Quan:  7 February 20:00. Current ESA YGTs will join former YGT and host, Corentin Buti, on his Twitch channel La Capsule to deep dive into what it’s like to work as a YGT and for ESA. Hop in the live chat and take part in the conversation. 16 February 12:00 CET. Join current YGTs as t