Passa al contingut principal

Open Class "Disseny Estructural Sostenible" a UPC School

El dijous 22-07-2021, a les 17:30, tindrà lloc una Open Class del màster en Enginyeria Estructural a l'Arquitectura (Semipresencial) i del màster en Enginyeria Estructural a l'Arquitectura (En línia).

Aquesta sessió destacarà els principals reptes als quals s'enfronta la indústria de la construcció a l’hora de donar compliment a les directrius de sostenibilitat imposades per la comunitat internacional, i com des de l’estudi SOM estan intentant convertir aquests reptes en noves oportunitats de disseny. Això inclou explorar l'ús de materials alternatius per substituir, totalment o parcialment, les solucions que només impliquen acer i formigó.

La conferència il·lustrarà la implementació amb èxit d'una d'aquestes solucions en un projecte real, a l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, on s’utilitza la construcció de fusta i formigó compost. En definitiva, la xerrada explorarà la presa de decisions de disseny influïdes, ja des d’un inici, per opcions basades en sostenibilitat, incloses les altures de construcció, les xarxes i els materials. La conferència conclourà amb els esforços de recerca actuals destinats a optimitzar l’ús de materials en sistemes de sòl.

Aquesta conferència es realitzarà en anglès.

El ponent

Karl Micallef. Enginyer estructural a l’oficina de Skidmore, Owings and Merrill (SOM) a Londres, on té ha treballat durant els darrers 6 anys en projectes de diverses escales i amb un interès particular en produir, juntament amb altres dissenyadors, solucions de disseny sostenible. En els darrers anys ha treballat en projectes tan singulars com les Oficines de les Nacions Unides a Ginebra, que comprèn un bloc d'oficines de 25.000 m² amb estructura composta de RC i fusta totalment exposada, en la torre residencial de 245 m d'altura a Karlatornet (Göteborg, Suècia), amb nucli RC i sistema de separador, i en la gran urbanització de 210.000 m² a Nine Elms Square (Londres), que comprèn 12 edificis, incloses 3 torres de 35, 45 i 55 pisos.

Llicenciat en Enginyeria i Arquitectura per la Universitat de Malta, màster en enginyeria de terratrèmols per l’Imperial College de Londres i Doctor en Enginyeria Estructural per l'Imperial College de Londres.

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments i Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 10/07/2024

  Ajuntament de Rubí 2 places de Tècnic mitjà Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Use of acoustic information in chatbots (RE1) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Cap de grup recerca Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Responsable de projectes transversals Diputació de Girona - Organisme Autònom de Salut Pública (Dipsalut) 2 places de Tècnic informàtic Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Senior 6G Researcher Generalitat de Catalunya - Centre de la Propietat Forestal (CPF) 2 places d'Enginyer tècnic forestal o equivalent al Centre de la Propietat Forestal a Santa Perpètua de Mogoda Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Titulat superior enginyer de forest a la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi Generalitat de Catalunya - Departament d'A

Qui és qui entre les 25 empreses que més facturen de Catalunya?. Via empresa

Dels "reis" de l'automoció de Martorell, a les infraestructures i el poder de la indústria farmacèutica catalana. Les 25 empreses amb seu a Catalunya que més facturen al territori superen de llarg els 1.000 milions d'euros de facturació anuals, generant un impacte notori al PIB català. Qui és qui entre les empreses capdavanteres de Catalunya? Pista: la majoria d'elles són àmpliament reconegudes per la població, però algunes d'elles són del tot inesperades. A continuació, el rànquing de les 25 empreses que més facturen a Catalunya, segons xifres que ha avançat Acció en exclusiva a VIA Empresa. Notícia Més posts de Mercat de treball

Ofertes de recerca a la UPC

Teniu coneixements en Enginyeria Electrònica o de Telecomunicació?   Aquesta setmana us portem una plaça d’iniciació a la Recerca Doctoral on podríeu encaixar. Per treballar al Departament d’Enginyeria Electrònica i, en concret, en un projecte per dissenyar i implementar circuits MPPT (seguiment del punt màxim de potència) per a la seva aplicació a captadors d’energia, òptics i tèrmics, en interiors d'edificis per alimentar nodes sensors. Us interessa? Tots els detalls en aquest enllaç Més ofertes laborals d’altres àmbits, al web   Més posts d' UPC