Passa al contingut principal

6a Jornada Industria textil y sostenibilidad

Estamos finalizando el último trimestre del 2023 y por lo tanto falta prácticamente sólo 1 año para que entre en vigor en toda Europa la normativa que obliga a la recogida de la fracción textil de los residuos sólidos urbanos. Esta medida va a significar un cambio radical sin precedentes en la industria textil europea.

En 2024 se tendrá que regular y poner en marcha los sistemas de responsabilidad ampliada del productor que comporta la recogida y gestión de los residuos textiles tanto en la vía publica, los comercios, etc. Será necesario la construcción de grandes y costosas instalaciones equipadas con la tecnología necesaria para la clasificación previa de estos residuos para facilitar su posterior reciclado.

La industria textil europea tendrá que aumentar notablemente la capacidad de sus instalaciones los residuos textiles que actualmente van a parar a los  vertederos y que en España es del orden de 900.000 toneladas.

Será necesario también aumentar la investigación para mejorar el conocimiento profundo del reciclado mecánico y los tratamientos previos de desfibrado de fibras. Asimismo, habrá que intensificar la investigación sobre las diversas tecnologías de reciclado químico y las posibles salidas comerciales de los productos obtenidos con estos residuos.

En 2024, viviremos también, una autentica avalancha de normativa que desarrollará la Estrategia Europea de Textiles Sostenibles y Circulares que requerirá una transformación tecnológica y digital sin precedentes de la cadena de valor textil.

FECHA:  Viernes 10 de noviembre de 2023

LUGAR:  Edición en formato videoconferencia. Los inscritos recibirán las instrucciones necesarias para seguir el evento a través de Internet.

ORGANIZA: Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa. Universitat Politècnica de Catalunya.

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Pràctiques Ciberseguretat - Consultoria a UPCnet

Som l'empresa de consultoria i serveis digitals avançats de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Proporcionem a la UPC serveis TIC amb la màxima fiabilitat, rendibilitat i amb evolució constant per donar suport a l’estratègia de la Universitat. Combinem el coneixement generat a la UPC amb el talent i l'experiència del nostre equip format per més de 250 professionals de l’enginyeria i la consultoria, adquirida treballant en projectes i empreses líders des de fa més de 20 anys. Facilitem el creixement de les persones del nostre equip perquè siguin les i els líders tecnològics del futur. Ho fem en un bon ambient de treball i amb condicions flexibles. El teu repte Col·laborar en diverses oficines tècniques de seguretat, donant suport al rol de CISO i assistència en la revisió i elaboració de polítiques i procediments de seguretat, gestió de riscos, plans de continuïtat, programes de dinamització de la ciberseguretat, elaboració de píndoles formatives... Participar en proj

Els semiconductors a Catalunya

Els semiconductors per a la fabricació de xips estan dissenyats específicament per proporcionar als dispositius i circuits integrats la capacitat de processar, emmagatzemar i transmetre dades. Així, els materials semiconductors són un element crucial en l'electrònica moderna i constitueixen un component important de molts dispositius electrònics d'ús habitual, com ara telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors, però també de tots els dispositius que han anant incorporant elements digitals i de connectivitat. És el cas dels automòbils, l’equipament mèdic, els data centers o els aparells automatitzats. En xifres globals, el 2024 els ingressos de la indústria mundial de semiconductors arribaran als 588.360 milions de dòlars, un augment del 13% respecte l'any anterior. De cara a futur, s'espera que la indústria mundial dels xips de semiconductors creixi a un ritme del 6,3% anual fins al 2027. I nforme complet Els semiconductors a Catalunya Píndola: Els semiconductors a C