Passa al contingut principal

Promovent l'hidrogen verd i la transformació de la mobilitat entre Baden Württemberg i Catalunya

Els dies 5 i 6 d’octubre, una delegació empresarial i institucional de Baden Württemberg visitarà Catalunya. La missió empresarial, encapçalada pel president del Land Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, compta amb la presència de més d’una vintena d’entitats, centres tecnològics i empreses rellevants a la regió.

Els principals objectius d’aquesta visita són conèixer l’ecosistema català i la cadena de valor al voltant de l’hidrogen verd i la transformació del sector de la mobilitat a Catalunya. Igualment, l’ocasió permet enfortir la cooperació entre les dues regions tant dins del marc dels Quatre Motors per a Europa (4ME), com de manera bilateral al voltant de la taula de l’hidrogen verd.  

Baden-Württemberg, una regió altament industrialitzada situada al sud-oest d’Alemanya, és coneguda per a la seva sòlida xarxa empresarial i una economia orientada a l'exportació que inverteix enormes quantitats en innovació, recerca i desenvolupament.  Gaudeix d’una àmplia gamma d'indústries, com són l'automoció, l'enginyeria mecànica i elèctrica, la tecnologia mèdica, l'energia i el medi ambient, les TIC, la construcció sostenible. Aquesta diversitat fomenta les col·laboracions i associacions intersectorials.

Les tecnologies de l'hidrogen i les piles de combustible tindran un paper clau en la reestructuració dels sistemes energètics i en un canvi de gran abast cap a tecnologies innovadores i de baixes emissions. Des de Baden-Württemberg han desenvolupat un programa sobre el futur de l’hidrogen (ZPH2) per donar suport a les empreses a l’hora de construir una economia sostenible a Baden-Württemberg entorn l’hidrogen verd. Així mateix, des de principis del 2022, donen suport a 20 projectes per mantenir el lideratge global en tecnologies innovadores. Per assolir aquest objectiu al 2024 aquest Land destinarà 26,4 milions d'euros.

Divendres 6 d’octubre tindrà lloc una trobada networking entre els membres de la delegació alemanya i les empreses i entitats catalanes.

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 08/05/2024

  Ajuntament de Palafrugell 1 plaça d'Enginyer informàtic Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 1 plaça de Tècnic de medi ambient Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Tècnic de sistemes Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in Cardiovascular modelling Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Assistant Position in Biomedical Engineering Group Corporació Sanitària Parc Taulí 1 plaça de Tècnic de suport per al Centre d'Imatge Mèdica Digital Diputació de Barcelona 1 plaça de Cap de la Unitat de Gestió Ambiental Local - Gerència de Serveis de Medi Ambient Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Titulat Universitari Sanitat Vegetal - Prospeccions Flavescència Daurada de la Vinya Daurada (Girona) Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 4 places de Titulat Universitari

ICFO: Internships for Undergraduate & Masters Students

The ICFO(obriu en una finestra nova), Institute of Photonic Sciences, is a center based in the Mediterranean Technology Park, in the Barcelona metropolitan area (Spain), devoted to research and education in Photonics at the highest international level.  ICFO is currently (obriu en una finestra nova)offering opportunities(obriu en una finestra nova) for internships to top-qualified graduate students who wish to accomplish Final Degree Projects / Masters' Theses or to participate in a research stay in any of the research topics active at ICFO. In this sense, we recently launched the "Internships for Undergraduate & Masters Students" call for all interested students who meet the requirements described. The application form and further details are available at the ICFOjobs website . This call will remain open until November 21, 2021. In case of any further doubts or questions, please don’t hesitate to contact us at jobs@icfo.eu. Més entrades de Beques

Notas de corte 2022. RTVE

El buscador de notas de corte de RTVE.es recopila la nota de acceso a los grados y dobles grados de las universidades públicas españolas en el curso 2021-2022, tras las pruebas de la EBAU. Puedes filtrar por nota de corte, universidad, titulación —añadiendo o excluyendo las que se imparten en idioma extranjero— y provincia. Después, puedes ordenar los resultados de mayor a menor. Recuerda que la nota de corte de la Selectividad es un dato orientativo y puede ser diferente este curso. Notas de Corte 2022 Més entrades de Recursos