Quatre experts en intel·ligència artificial conversen sobre les potencialitats i els límits que configuren l'evolució actual d'aquesta tecnologia.
Gràcies als avenços en supercomputació, al desenvolupament de nous algorismes i a la disponibilitat de quantitats ingents de dades, el món de la intel·ligència artificial (IA) s’està expandint a un ritme que no té precedents. Aquest progrés s’està traduint en la creació d’aplicacions cada vegada més refinades, que, pel seu impacte econòmic, social i polític, plantegen la necessitat d’un debat informat i conscient sobre quina IA volem.
Aprofitant la publicació del llibre La intel·ligència artificial explicada als humans (Plataforma Editorial, 2023), Jordi Torres, autor de l’obra, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i investigador del Barcelona Supercomputing Center (BSC), es troba amb Mateo Valero (director del BSC), Alfonso Valencia (investigador ICREA i cap del Departament de Ciències de la Vida del BSC) i Karina Gibert (directora del Centre de Recerca en Intel·ligència Artificial i Ciència de Dades Intel·ligent, IDEAI-UPC) per recórrer els camins d’aquesta evolució tecnològica accelerada i reflexionar sobre els escenaris de futur. La conversa, moderada pel periodista Pere Buhigas, s’emmarca en l’exposició «Intel·ligència artificial», que s’inaugurarà al CCCB el proper 18 d’octubre.
Modera: Pere Buhigas
Participants: Mateo Valero, Alfonso Valencia, Karina Gibert, Jordi Torres Viñals
Aquesta activitat forma part de: Intel·ligència artificial
Quan: 14 de setembre del 2023 18.30 - 20.00
Més entrades d'Esdeveniments
Comentaris