Passa al contingut principal

Masterclass IA per al cicle de l’aigua- Virtual sensing. CIDAI

La intel·ligència artificial aplicada és una de les eines clau per fer front als enormes reptes que suposa la gestió del cicle de l’aigua als nostres dies, des de la predicció de l’impacte del canvi climàtic sobre els recursos hídrics fins a l’optimització dels processos de tractament mitjançant agents intel·ligents. A la Masterclass es recorreran múltiples àmbits del cicle de l’aigua en què la intel·ligència artificial ja és present.

En aquesta sessió IDEAI-UPC donarà una visió general de com la IA pot contribuir a millorar la qualitat de l’aigua en els processos de tractament d’aigües residuals, a trobar com sectoritzar una xarxa d’aigua potable, o a gestionar l’aigua regenerada, entre d’altres, a partir de diferents tècniques de IA que donen resposta a diferents qüestions en el sector.

I ens endinsarem en les diferents branques de la IA que aporten valor en aquests àmbits de l’aigua, que van des de les tècniques de clustering amb interpretació automàtica de les classes identificades, a models predictius amb dades de sensors, passant per mètodes de raonament basat en casos o sistemes intel·ligents de suport a la presa de decisions, entre d’altres.

Un cop caracteritzat el context de la IA per a l’aigua, es dedicarà un espai específic als avanços en virtual sensing o sensorització virtual. En un context d’estrès hídric continuat, el virtual sensing és una de les aplicacions de la IA amb més potencial per accelerar l’ús de l’aigua regenerada.

Per a finatlizar, Cetaqua presentarà l’experiència adquirida a l’àmbit i alguns casos d’èxit en desenvolupament de sensors virtuals amb IA.

DIA I HORARI: 5 JULIOL 2023 | 10:30h a 12h

PONENTS:

  • Karina Gibert, directora d’IDEAI-UPC
  • Rafael Giménez, responsable àrea digital, Cetaqua

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 13/06/2024

  Ajuntament de Sant Pol de Mar 1 plaça d'Enginyer Ajuntament de Terrassa 1 plaça de Tècnic de grau mitjà (Servei d'activitats econòmiques) Ajuntament de Terrassa 1 plaça d'Enginyer tècnic (Servei d'Espais Verds i Biodiversitat Urbana) Ajuntament de Terrassa 1 plaça de Tècnic de grau mitjà (Servei d'Espais Verds) Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix Borsa de treball de places de Tècnic de medi ambient Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant investigador Fundació Ticsalut 1 plaça de Tècnic sènior 2 en intel·ligència artificial Fundació Universitat Rovira i Virgili (Fundació URV) 1 plaça de Tècnic superior de suport a la transferència en els grups de recerca MEMTEC i SUSCAPE Generalitat de Catalunya - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) 1 plaça de Tècnic de programes i recursos per la R+D i la Innovació Generalitat de Catalunya - Departament de Territori 1 plaça de Titulat superior enginyer de camins, canals i ports als Serveis Te

Oferta pública 12/06/2024

  Agència Local d'Energia de Barcelona 3 places de Tècnic superior en enginyeria Ajuntament d'Artesa de Lleida 1 plaça de Tècnic en noves tecnologies Ajuntament de Barberà del Vallès - Fundació Barberà Promoció 1 plaça de Tècnic per a l'Oficina de Canvi Climàtic. Pla Local d'Ocupació Ajuntament de Manresa 1 plaça de Tècnic de grau mitjà d'informàtica Ajuntament de Manresa 1 plaça de Tècnic de grau mitjà de gestió Ajuntament de Ribes de Freser 1 plaça d'Enginyer Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research support engineer - Atmospheric composition data curation (RE2) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Undergraduate Student (R0) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Undergraduate Student (R0) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Coordinator of the wor

Research position in Vision and Language (R0) per el Computer Vision Center

Context and Mission The Vision, Language and Reading group http://vlr.cvc.uab.es/ seeks applications to fill a research position (R0)on privacy preserving Document Visual Question Answering systems. This position is linked to the “European Lighthouse on Secure and Safe AI” (ELSA), a European Project funded by Horizon Europe and backed by the ELLIS network of excellence. The project covers research topics that include robustness, privacy and human agency and will develop use cases in areas such as autonomous driving, robotics, health and document intelligence. Main responsibilities The successful candidate is expected to contribute to the design and development of AI solutions for document understanding, employing privacy preserving techniques and infrastructures set up by the ELSA project. Application Deadline: 22/06/2024 - 00:00 hrs Més informació Més posts de Recerca