Passa al contingut principal

Conferència: Presente y Futuro de la Micro y Nanoelectrónica - Prof. Tomás Palacios (MIT)

El dijous 1 de juny, Tomás Palacios, director del Laboratori de Tecnologies de Microsistemes del MIT, farà la xerrada "Present i futur de la Micro i Nanoelectrònica" en una connexió en línia amb Boston.

Segons avança el mes de maig, ens acostem a l'aniversari de la conferència de premsa que els Bell Labs van organitzar el juny de 1948 per a presentar l'últim gran avanç de la seva recerca industrial: el transistor. Aquest dispositiu, materialitzat al laboratori tot just 7 mesos abans, ha estat i és el motor de la indústria microelectrònica dels últims 75 anys. El sector no s'entendria avui sense aquest esdeveniment, però tampoc s'entendrien ni la quarta revolució industrial (4.0) ni la societat actual completament digitalitzada.

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) ha pres com a referència aquesta efemèride per a mirar cap al futur i veure què ens ofereixen la micro i la nanoelectrònica en el context de la crisi de sobirania tecnològica europea.

El Prof. Tomás Palacios, director del Laboratori de Tecnologies de Microsistemes del MIT estatunidenc, serà l'encarregat de portar-nos al futur amb una xerrada divulgativa que celebrarem en una connexió en línia amb Boston: Present i futur de la Micro i Nanoelectrònica.

En la sessió en línia, Palacios ens relatarà els últims avanços en microelectrònica i les principals limitacions que comprometen la millora d'aquests sistemes en el futur. La xerrada presentarà un resum de les tecnologies i idees que s'estan desenvolupant actualment per a estendre les prestacions de l'electrònica i permetre el desenvolupament d'una nova generació de sistemes electrònics, 1000 vegades més potents que els actuals. Això inaugurarà una nova era de l'electrònica, molt més segura i robusta, i que permeti avançar cap a un futur més sostenible i on computació i comunicacions treballin de manera coordinada per a millorar el nostre món.

Data: 01-06-2023

Hora: 16:00h (CET)

Connexió: https://www.youtube.com/watch?v=x0l_4OG9RNo

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 22/09/2023

  Ajuntament de Terrassa - Eco-equip, SAM 1 plaça de Cap de planta de Transferència i Deixalleria Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de PhD on precision forestry and forest utilization mechanization and biomass Centre de Terminologia (TERMCAT) 1 plaça de Cap de l'Àrea TIC, llicenciat Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Satellite Communications Engineer Generalitat de Catalunya - Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) 1 plaça de Tècnic superior al Departament d'Informàtica Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola a la Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Inspector tècnic als Serveis Territorials a Tarragona Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i

Job and Career in Latvia | EURES - European Job Days

Welcome to our European Online Job Day - "Job and Career in Latvia" on October 18th from 14.00 until 16.00 Latvian time (13.00 – 15.00 CET). Are you a job seeker or looking for new employment opportunities in Latvia? Then take part in our online event and explore Latvia! Latvia can offer you good opportunities for employment and career growth in different sectors. During the event, you'll have the chance to meet Latvian employers and discuss job opportunities, listen to presentations, and get advice from experts about living and working conditions in Latvia. The event is also focused on Latvian citizens living abroad who are considering a return to Latvia. Start applying for job vacancies now, and you may be invited for an online job interview. Participation in the "Job and Career in Latvia" will be available online, using a computer or mobile device with an internet connection. Jobseeker account registration is necessary to apply for event job vacancies. If you

Women in Data Science Barcelona Biomedicine

La iniciativa Women in Data Science (WiDS) tindrà lloc el proper  11 d'octubre  al  Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona  (PRBB) amb l'objectiu inspirar i educar els científics de dades de tot el món, independentment del gènere, alhora que ofereix suport a les dones del sector destacant els seus èxits en els àmbits de la biologia, la biomedicina i la salut digital. L'esdeveniment també mostrarà aplicacions de la ciència de dades en biologia, salut digital, salut ambiental, epidemiologia i imatge mèdica. La sessió de carrera està dissenyada per motivar i guiar els professionals i entusiastes de la ciència de dades sobre com entrar al mercat laboral, ja sigui a la indústria o a l'acadèmia. Més informació Més entrades d' Esdeveniments