Passa al contingut principal

Conferència: Presente y Futuro de la Micro y Nanoelectrónica - Prof. Tomás Palacios (MIT)

El dijous 1 de juny, Tomás Palacios, director del Laboratori de Tecnologies de Microsistemes del MIT, farà la xerrada "Present i futur de la Micro i Nanoelectrònica" en una connexió en línia amb Boston.

Segons avança el mes de maig, ens acostem a l'aniversari de la conferència de premsa que els Bell Labs van organitzar el juny de 1948 per a presentar l'últim gran avanç de la seva recerca industrial: el transistor. Aquest dispositiu, materialitzat al laboratori tot just 7 mesos abans, ha estat i és el motor de la indústria microelectrònica dels últims 75 anys. El sector no s'entendria avui sense aquest esdeveniment, però tampoc s'entendrien ni la quarta revolució industrial (4.0) ni la societat actual completament digitalitzada.

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) ha pres com a referència aquesta efemèride per a mirar cap al futur i veure què ens ofereixen la micro i la nanoelectrònica en el context de la crisi de sobirania tecnològica europea.

El Prof. Tomás Palacios, director del Laboratori de Tecnologies de Microsistemes del MIT estatunidenc, serà l'encarregat de portar-nos al futur amb una xerrada divulgativa que celebrarem en una connexió en línia amb Boston: Present i futur de la Micro i Nanoelectrònica.

En la sessió en línia, Palacios ens relatarà els últims avanços en microelectrònica i les principals limitacions que comprometen la millora d'aquests sistemes en el futur. La xerrada presentarà un resum de les tecnologies i idees que s'estan desenvolupant actualment per a estendre les prestacions de l'electrònica i permetre el desenvolupament d'una nova generació de sistemes electrònics, 1000 vegades més potents que els actuals. Això inaugurarà una nova era de l'electrònica, molt més segura i robusta, i que permeti avançar cap a un futur més sostenible i on computació i comunicacions treballin de manera coordinada per a millorar el nostre món.

Data: 01-06-2023

Hora: 16:00h (CET)

Connexió: https://www.youtube.com/watch?v=x0l_4OG9RNo

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 10/04/2024

  Ajuntament de Cadaqués 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Pira 1 plaça de Secretari interventor de l'Agrupació Pira - Vilaverd Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Sant Martí de Llémena 1 plaça d'Arquitecte tècnic Ajuntament d'Esparreguera Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Co-leader of the Climate Variability and Change Group (R4) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Postdoc on aerosol microphysics (R2) Consell Comarcal de la Cerdanya Borsa de treball de places de Secretari interventor Fundació Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) 1 plaça d'Enginyer de Coordinació Tècnica del Projecte EBRT2030 Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal a l'Oficina Comar

Oferta pública 09/04/2024

  Ajuntament de Lloret de Mar 1 plaça d'Enginyer tècnic adscrit a Serveis Públics Ajuntament de Móra la Nova Borsa de treball de places de Secretari interventor Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Technical coordinator - Climate Digital Twin (RE2) Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de Turisme (ACT) 1 plaça de Data analyst - Model Turístic i Recerca Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Titulat superior en enginyeria industrial (Barcelona) Generalitat de Catalunya - Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) 1 plaça de Tècnic superior al Centre d'Innovació i Formació de L'Hospitalet de Llobregat Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) 1 plaça d'Investigador ordinari al Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions

Graduate Programs (3)

GSK Future Leaders graduate programme .  Sustainability Analyst Internship & Graduate Program.  All We Wear Group Graduate Management Traineeship Programme (GMT) .  AB InBev Shell Graduate Programme 2024 - Germany Business Planning and Supply Chain Graduate . Henkel Graduate Program CHAiNGERS Operations & Supply Chain . Henkel Engineering & Technology Graduate Programme . Rolls-Royce Més posts de Graduate program