Passa al contingut principal

Open Class "MEDINA: Audit-Based Certification for Cloud Services in Europe". UPC School

El dimecres 12-04-2023, a les 18:30, tindrà lloc al Tech Talent Center (Badajoz, 73. Barcelona) una Open Class del màster en Cybersecurity Management (Presencial).

En el transcurs dels pròxims anys, les regulacions relacionades amb intel·ligència artificial (AI Act), equip de radiocomunicació (RED) o IoT (CRA, NIS2) tindran un rol central en la ciberseguretat a la Unió Europea. Inherent a aquestes regulacions, trobem la certificació, dins del qual ENISA (EU Agency for Cybersecurity) té el mandat de crear esquemes per a diferents tecnologies, incloent-hi cloud (EUCS - EU Cybersecurity Certification Scheme for Cloud Services).

EUCS defineix requeriments bàsics d'automatització per a serveis cloud, principalment per al monitoratge de compliment normatiu com un primer pas en la direcció de la certificació contínua i automatitzada de la seguretat. En aquest context, el projecte Europeu H2020 MEDINA investiga tècniques i desenvolupa eines que facilitin el compliment de l'EUCS, a més de proveir els fonaments per automatitzar processos de certificació fent ús d'intel·ligència artificial (NLP), blockchain i SSI (Self Sovereign Identities).

Els resultats d'aquest projecte són portats a organismes d'estandardització (e.g., CEN CENELEC) per garantir que MEDINA pugui tenir una aplicació pràctica i duradora després de la finalització.

Aquesta sessió presentarà els reptes i oportunitats que han estat identificats a MEDINA, així com els resultats obtinguts en les diferents facetes, incloent-hi el primer prototip compatible amb proveïdors cloud actuals. Finalment, aquesta sessió abordarà la feina futura en aquesta àrea, per exemple, la certificació automatitzada de la seguretat en sistemes d'intel·ligència artificial.

El ponent

Jesús Luna, especialista de ciberseguretat per a cloud i intel·ligència artificial a Robert Bosch GmbH (Alemanya).

Treballa des del 1995 a l'àrea de ciberseguretat, col·laborant amb sectors públics i privats, tant a Amèrica com a Europa. És doctor en Arquitectura de Computadors per la UPC (2008), i ha estat investigador postdoctoral dins de la xarxa d'excel·lència CoreGRID (Grècia/Xipre, 2008-2009), així com a la Universitat de Darmstadt (Alemanya, 2011 -2014).

Ha escrit més de 50 publicacions a l'àrea de ciberseguretat, incloent-hi articles científics, estàndards (ISO/IEC, NIST) i manté una patent per a la detecció de botnets financers. Ha estat director R+D a la Cloud Security Alliance (UK) i gerent de criptografia aplicada al Banc de Mèxic. El 2020 va ser nominat per ENISA (Agència de Ciberseguretat Europea) com un dels 20 experts europeus en certificació de la ciberseguretat cloud. Les seves àrees d'especialitat són la seguretat per a cloud/intel·ligència artificial, la certificació i l'automatització de la seguretat.

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ofert pública 21/03/2024

  Ajuntament de Banyoles 1 plaça d'Enginyer superior Ajuntament de Girona 1 plaça de Tècnic amb coneixements d'intel·ligència artificial (Projecte Pigall) Ajuntament de Reus 1 plaça d'Enginyer tècnic - arquitectura Ajuntament de Reus 1 plaça d'Enginyer tècnic - medi ambient Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Senior Earth Models and Workflows Team Leader (RE3) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnica especialista en modelització de malalties forestals Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Simulation and Data Assimilation in Geosciences Consell Comarcal de la Selva Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic Generalitat de Catalunya - Departament de Justícia, Drets i Memòria 1 plaça de Tècnic de gestió al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada Generalitat de Catalunya - Departament de Territori 1 plaça de Titulat superi

Oferta pública 25/03/2024

  Ajuntament de Cambrils Borsa de treball de places de Tècnic d'Administració General Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Enginyer - Serveis tècnics Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Enginyer - Serveis tècnics Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Postdoctoral Researcher (R2-3) Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic de suport a la investigació a feines de camp i laboratori pel projecte Ecofonts Consorci Sanitari del Maresme 1 plaça de Tècnic informàtic per al desenvolupament en entorn Java Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant investigador Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Enginyer tècnic agrícola als Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Tècnic superior a la Direcció de Serveis Institut Català d'Inve

Oferta pública 22/03/2024

  Ajuntament de Sant Adrià de Besòs 1 plaça d'Enginyer informàtic Ajuntament de Sant Adrià de Besòs 2 places de Tècnic mitjà informàtica Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport en Silvicultura i gestió d'espais agroforestals Consell Comarcal del Bages 1 plaça d'Enginyer per al Servei d'Arquitectura i Enginyeria - programa Prestació d'assistència tècnica en matèria d'enginyeria Consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya (CONGIAC) - Gestió Integral d'Aigües de Catalunya, SA (GIACSA) 1 plaça de Gerent Cortes Generales 1 plaça d'Enginyer tècnic a la Dirección de Sostenibilidad e Infraestructuras de la Secretaría General del Senado Diputació de Tarragona - BASE-Gestió d'Ingressos Locals 1 plaça de Tècnic mitjà a Sistemes - Serveis Informàtics Generalitat de Catalunya - Departament d'Empresa i Treball 1 plaça d'Inspector Tècnic als Serveis Territorials a Girona Generalitat de Cataluny