Passa al contingut principal

Open Class "MEDINA: Audit-Based Certification for Cloud Services in Europe". UPC School

El dimecres 12-04-2023, a les 18:30, tindrà lloc al Tech Talent Center (Badajoz, 73. Barcelona) una Open Class del màster en Cybersecurity Management (Presencial).

En el transcurs dels pròxims anys, les regulacions relacionades amb intel·ligència artificial (AI Act), equip de radiocomunicació (RED) o IoT (CRA, NIS2) tindran un rol central en la ciberseguretat a la Unió Europea. Inherent a aquestes regulacions, trobem la certificació, dins del qual ENISA (EU Agency for Cybersecurity) té el mandat de crear esquemes per a diferents tecnologies, incloent-hi cloud (EUCS - EU Cybersecurity Certification Scheme for Cloud Services).

EUCS defineix requeriments bàsics d'automatització per a serveis cloud, principalment per al monitoratge de compliment normatiu com un primer pas en la direcció de la certificació contínua i automatitzada de la seguretat. En aquest context, el projecte Europeu H2020 MEDINA investiga tècniques i desenvolupa eines que facilitin el compliment de l'EUCS, a més de proveir els fonaments per automatitzar processos de certificació fent ús d'intel·ligència artificial (NLP), blockchain i SSI (Self Sovereign Identities).

Els resultats d'aquest projecte són portats a organismes d'estandardització (e.g., CEN CENELEC) per garantir que MEDINA pugui tenir una aplicació pràctica i duradora després de la finalització.

Aquesta sessió presentarà els reptes i oportunitats que han estat identificats a MEDINA, així com els resultats obtinguts en les diferents facetes, incloent-hi el primer prototip compatible amb proveïdors cloud actuals. Finalment, aquesta sessió abordarà la feina futura en aquesta àrea, per exemple, la certificació automatitzada de la seguretat en sistemes d'intel·ligència artificial.

El ponent

Jesús Luna, especialista de ciberseguretat per a cloud i intel·ligència artificial a Robert Bosch GmbH (Alemanya).

Treballa des del 1995 a l'àrea de ciberseguretat, col·laborant amb sectors públics i privats, tant a Amèrica com a Europa. És doctor en Arquitectura de Computadors per la UPC (2008), i ha estat investigador postdoctoral dins de la xarxa d'excel·lència CoreGRID (Grècia/Xipre, 2008-2009), així com a la Universitat de Darmstadt (Alemanya, 2011 -2014).

Ha escrit més de 50 publicacions a l'àrea de ciberseguretat, incloent-hi articles científics, estàndards (ISO/IEC, NIST) i manté una patent per a la detecció de botnets financers. Ha estat director R+D a la Cloud Security Alliance (UK) i gerent de criptografia aplicada al Banc de Mèxic. El 2020 va ser nominat per ENISA (Agència de Ciberseguretat Europea) com un dels 20 experts europeus en certificació de la ciberseguretat cloud. Les seves àrees d'especialitat són la seguretat per a cloud/intel·ligència artificial, la certificació i l'automatització de la seguretat.

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 16/04/2024

  Ajuntament de Viladecans 1 plaça de Tècnic de gestió Qualitat Ambiental, Pla Local d'Ocupació 2024 (PFO) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Processor design engineer (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Dual Technologies (R4) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport a la recerca Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in projects related to Increase energy user awareness and energy communities Diputació de Tarragona 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial a Enginyeria Municipal - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Diputació de Tarragona 1 plaça d'Auxiliar administratiu a Gestió Administrativa - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant inve

Oferta pública 15/04/2024

  Ajuntament de la Canonja Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic industrial. Pla d'ocupació 2024 Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de sistemes d'informació i comunicació Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de desenvolupament d'aplicatius Ajuntament de Reus Borsa de treball de places d'Enginyer de camins, canals i ports Ajuntament de Santa Cristina d'Aro Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Ajuntament de Tiana 1 plaça de Secretari de classe segona Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - HPC programmer (RE1) Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic en sistemes d'observació, seguiment i conservació de la biodiversitat Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places de Graduat en Enginyeria o Enginyeria Tècnica

Oferta pública 17/04/2024

  Ajuntament de Girona 1 plaça d'Enginyer tècnic a Mobilitat Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport a la recerca Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic de camp per al projecte CARBOSOL Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau 1 plaça d'Especialista en intel·ligència artificial Generalitat de Catalunya - Institut Català de la Salut (ICS) 1 plaça d'Enginyer d'Infraestructures a l'Àrea d'Infraestructures i Serveis Tècnics (Centre Corporatiu) Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana - Ineco 1 plaça de Tècnic obra ferroviària (Martorell) Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana - Ineco 1 plaça de Tècnic expert en aplicació de productes fitosanitaris (Barcelona) Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible 54 places d'Enginyer tècnic en topografia Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible 4 places