Passa al contingut principal

Open Class "MEDINA: Audit-Based Certification for Cloud Services in Europe". UPC School

El dimecres 12-04-2023, a les 18:30, tindrà lloc al Tech Talent Center (Badajoz, 73. Barcelona) una Open Class del màster en Cybersecurity Management (Presencial).

En el transcurs dels pròxims anys, les regulacions relacionades amb intel·ligència artificial (AI Act), equip de radiocomunicació (RED) o IoT (CRA, NIS2) tindran un rol central en la ciberseguretat a la Unió Europea. Inherent a aquestes regulacions, trobem la certificació, dins del qual ENISA (EU Agency for Cybersecurity) té el mandat de crear esquemes per a diferents tecnologies, incloent-hi cloud (EUCS - EU Cybersecurity Certification Scheme for Cloud Services).

EUCS defineix requeriments bàsics d'automatització per a serveis cloud, principalment per al monitoratge de compliment normatiu com un primer pas en la direcció de la certificació contínua i automatitzada de la seguretat. En aquest context, el projecte Europeu H2020 MEDINA investiga tècniques i desenvolupa eines que facilitin el compliment de l'EUCS, a més de proveir els fonaments per automatitzar processos de certificació fent ús d'intel·ligència artificial (NLP), blockchain i SSI (Self Sovereign Identities).

Els resultats d'aquest projecte són portats a organismes d'estandardització (e.g., CEN CENELEC) per garantir que MEDINA pugui tenir una aplicació pràctica i duradora després de la finalització.

Aquesta sessió presentarà els reptes i oportunitats que han estat identificats a MEDINA, així com els resultats obtinguts en les diferents facetes, incloent-hi el primer prototip compatible amb proveïdors cloud actuals. Finalment, aquesta sessió abordarà la feina futura en aquesta àrea, per exemple, la certificació automatitzada de la seguretat en sistemes d'intel·ligència artificial.

El ponent

Jesús Luna, especialista de ciberseguretat per a cloud i intel·ligència artificial a Robert Bosch GmbH (Alemanya).

Treballa des del 1995 a l'àrea de ciberseguretat, col·laborant amb sectors públics i privats, tant a Amèrica com a Europa. És doctor en Arquitectura de Computadors per la UPC (2008), i ha estat investigador postdoctoral dins de la xarxa d'excel·lència CoreGRID (Grècia/Xipre, 2008-2009), així com a la Universitat de Darmstadt (Alemanya, 2011 -2014).

Ha escrit més de 50 publicacions a l'àrea de ciberseguretat, incloent-hi articles científics, estàndards (ISO/IEC, NIST) i manté una patent per a la detecció de botnets financers. Ha estat director R+D a la Cloud Security Alliance (UK) i gerent de criptografia aplicada al Banc de Mèxic. El 2020 va ser nominat per ENISA (Agència de Ciberseguretat Europea) com un dels 20 experts europeus en certificació de la ciberseguretat cloud. Les seves àrees d'especialitat són la seguretat per a cloud/intel·ligència artificial, la certificació i l'automatització de la seguretat.

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 06/06/2023

  Ajuntament de la Pobla de Mafumet 1 plaça d'Enginyer industrial Ajuntament de Naut Aran 1 plaça d'Enginyer Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 1 plaça d'Enginyer tècnic agrícola Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 places d'Enginyer tècnic obres públiques Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 places d'Enginyer tècnic industrial Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 places de Tècnic mitjà de dinamització sociocultural Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Exascale Supercomputer OpenMP Runtime Software Development Engineer (RE12) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Fusion Researcher - Fusion Group (R23) Diputació de Barcelona Borsa de treball de places de Tècnic Mitjà en Consum (S-11/23) Diputació de Barcelona Borsa de treball de places d'Enginyer Tècnic Industrial

Open Day TIC 2023

El dijous 8 de juny, a les 19:15 h, es realitzarà a la Sala d'Actes del Tech Talent Center la cinquena edició de l'Open Day TIC. Una cita per conèixer tendències al sector digital i ser punt de retrobada entre professionals, professorat i alumni TIC de la UPC School. Programa: 19.15 h - Check-in d'assistents. 19.30 h - Benvinguda i presentació institucional de la UPC School. 19.35 h - Conferència: "Intel·ligència artificial: d'on venim i cap on anem", a càrrec de Karina Gibert, catedràtica a la UPC, directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) i degana del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya. La ponència donarà una visió divulgativa sobre l'àmbit de la IA, més enllà de la petita part que darrerament s'ha fet més famosa lligada al deep learning i a la IA generativa, i analitzarà els seus diferents àmbits d'aplicació. També reflexionarà sobre l'impacte actual de la IA i el con