La Transició Energètica al sector vitivinícola: menys energia i més neta. Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya
El sector vitivinícola en general i els cellers en particular son uns demandants cada cop més importants d'energia. El canvi climàtic, amb temperatures cada vegada més elevades, i el consegüent avançament de la collita, requereix la utilització d'energia pel refredament de mostos i processos de fermentació.
Amb l'objectiu d'aconseguir reduir l'ús d'energia i ampliar el coneixement sobre les renovables, INNOVI i el CEEC organitzen la jornada 'La Transició Energètica al sector vitivinícola: menys energia i més neta', en què participaran representants rellevants tant del sector vitivinícola com l'energètic.
PROGRAMA:
10:00 - Benvinguda.
- Joan Esteve, director del celler Raïmat
- Francesc Ribera, clúster manager del CEEC
- Eloi Montcada, clúster manager d'INNOVI
10:15 - Projecte agrivoltaïsme, plaques a sobre la vinya
- Santi Martínez, CEO de KM0 Energy.
- Enric Bartra, Investigador en viticultura i enologia a l'INCAVI
10:45 - Presentació projectes EFENERVI de reducció de consums i instal·lació potencial de renovables
- Frederic Clarens, director de la Unitat d'Energia d'Eurecat
- Vicenç Segalès, director d'Enginyeria a Codorniu
11:15 - Finançament i ajudes per a l’eficiència energètica i les energies renovables. Lluís Morer, cap d’Àrea d’Eficiència Energètica de l'Institut Català d’Energia (ICAEN)
11:30 - Presentació projecte Fotovoltaica a RaïmatJoan Esteve, director del Celler Raïmat. [A continuació visita a les instal·lacions energia FV RAIMAT]
12:45 - Els reptes energètics del sector. Victor Tirado, responsable d'innovació d'INNOVI
13:00 - Tallers paral·lels de reptes i solucions:
- Agrivolteïsme
- Eficiència energètica en celler
- Energies renovables en celler, més enllà de la fotovoltaica
13:45 - Cloenda a càrrec de la Sra. Marta Morera, directora general de l'Institut Català d’Energia ICAEN
Quan: dj., 20 abril 2023 10:00 - 13:45
Més entrades d'Esdeveniments
Comentaris