Passa al contingut principal

Centenari de l'arribada d'Einstein a Catalunya

L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) commemorarà aquest 1 de març els 100 anys de la visita d'Einstein a l’Escola Industrial de Barcelona amb una jornada d'activitats per celebrar la visita del físic alemany. 

Per apropar la relativitat al públic general i reivindicar el paper de les dones en el desenvolupament i aplicacions d'aquesta teoria, l'EEBE organitzarà durant tota la setmana un seguit d'activitats orientades al públic general.

A les 11 h s'inaugurarà l'Escape Room “Els gossos de Tíndalos” en la qual els jugador hauran d'utilitzar els conceptes de longitud, velocitat, massa i temps per tal d'escapar dels seus perseguidors primigenis: uns gossos que viuen en els límits de l’espai-temps. A l'Scape Room es farà èmfasi en el paper que van jugar algunes dones en la teoria de la relativitat, tant en el seu desenvolupament, com en les seves aplicacions. 

L'activitat es realitzarà a la sala 9.02 de l'edifici A (9a planta) i cal fer inscripció prèvia

Es podrà participar a l'Escape Room també el dijous 2 de març de 12 h a 15 h, i divendres de 12 h a 14 h.

A les 12 h es farà la benvinguda a Einstein a l'entrada de l'Escola (prepara la teva disfressa per rebre'l, aquest cop sí, tal i com es mereix).

I a les 12.15 h, xerrada a la Sala d'Actes, “Surfejant l'espai-temps. Einstein i la ciència d'Interstellar”, a càrrec del catedràtic de física i sotsdirector de recerca de l’EEBE Jordi José. A la conferència es passarà revista a alguns dels resultats i prediccions més sorprenents de la relativitat general, potser l'aportació més important del cèlebre físic. Què són els forats negres? Podem travessar la galàxia mitjançant forats de cuc? Quantes dimensions té l'univers? La xerrada, dirigida a no especialistes, utilitzarà alguns exemples extrets de la pel·lícula "Interstellar" (2014), de Christopher Nolan.

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 27/09/2023

  Ajuntament de Sant Pere Pescador 1 plaça d'Arquitecte Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Smart Networks R&D Engineer Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Smart Networks Researcher Ver más Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Junior 6G Researcher More information Generalitat de Catalunya - Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) 1 plaça de Tècnic especialitzat de projectes de material mòbil Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Postdoctoral researcher at the Bioinspired Interactive Materials and Protocellular Systems Research Group Institut de Recerca Biomèdica (IRB) 1 plaça de Senior/Principal HPC Engineer Síndic de Greuges de Catalunya 1 plaça de Tècnic de contractació en reforç Universitat de Barcelona (UB) 1 plaça de Professor titular a l'Àrea de coneixement: Enginyeria Química

Oferta pública 28/09/2023

  Ajuntament de Barcelona - Barcelona Cicle de l'Aigua, SA 1 plaça de Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals Ajuntament de Soses Borsa de treball de places de Secretari interventor Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Researcher position in the Packet Optical Networks and Services Research Unit Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic superior especialista Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic superior especialista Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic superior especialista Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat, enginyer tècnic agrícola a la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia Generalitat de Catalunya - Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) 3 places de Tècnic superior a la Intervenció Delegada Institut de Bioenginyeria d

Jornada TEX & TECH by Reimagine Textile, la jornada d’innovació del sector tèxtil català

El proper 18 d’octubre no et perdis la sessió “TEX & TECH by Reimagine Textile,  la jornada d’innovació del sector tèxtil català” organitzada per l’Ajuntament de Mataró, el Tecnocampus i Eurecat, co-liders del programa Reimagine Textile. Aquesta jornada és una oportunitat única per explorar l’impacte que està tenint la intel·ligència artificial a la indústria tèxtil i descobrir quines són les tendències que es comencen a dibuixar. També permetrà connectar amb experts i empreses líders en aquest sector i descobrir noves propostes de la mà dels finalistes dels Premis Reimagine Textile 2023. Més informació Més entrades d' Esdeveniments