Passa al contingut principal

Centenari de l'arribada d'Einstein a Catalunya

L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) commemorarà aquest 1 de març els 100 anys de la visita d'Einstein a l’Escola Industrial de Barcelona amb una jornada d'activitats per celebrar la visita del físic alemany. 

Per apropar la relativitat al públic general i reivindicar el paper de les dones en el desenvolupament i aplicacions d'aquesta teoria, l'EEBE organitzarà durant tota la setmana un seguit d'activitats orientades al públic general.

A les 11 h s'inaugurarà l'Escape Room “Els gossos de Tíndalos” en la qual els jugador hauran d'utilitzar els conceptes de longitud, velocitat, massa i temps per tal d'escapar dels seus perseguidors primigenis: uns gossos que viuen en els límits de l’espai-temps. A l'Scape Room es farà èmfasi en el paper que van jugar algunes dones en la teoria de la relativitat, tant en el seu desenvolupament, com en les seves aplicacions. 

L'activitat es realitzarà a la sala 9.02 de l'edifici A (9a planta) i cal fer inscripció prèvia

Es podrà participar a l'Escape Room també el dijous 2 de març de 12 h a 15 h, i divendres de 12 h a 14 h.

A les 12 h es farà la benvinguda a Einstein a l'entrada de l'Escola (prepara la teva disfressa per rebre'l, aquest cop sí, tal i com es mereix).

I a les 12.15 h, xerrada a la Sala d'Actes, “Surfejant l'espai-temps. Einstein i la ciència d'Interstellar”, a càrrec del catedràtic de física i sotsdirector de recerca de l’EEBE Jordi José. A la conferència es passarà revista a alguns dels resultats i prediccions més sorprenents de la relativitat general, potser l'aportació més important del cèlebre físic. Què són els forats negres? Podem travessar la galàxia mitjançant forats de cuc? Quantes dimensions té l'univers? La xerrada, dirigida a no especialistes, utilitzarà alguns exemples extrets de la pel·lícula "Interstellar" (2014), de Christopher Nolan.

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 23/03/2023

  Ajuntament de Sant Celoni 1 plaça de Secretari Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera 1 plaça d'Enginyer tècnic Ajuntament de Vilanova i la Geltrú 1 plaça d'Inspector de la Policia Local Ajuntament de Vilaplana 1 plaça de Secretari de classe tercera Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura 1 plaça de Tècnic de promoció econòmica. Ocupació Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Titulat universitari Obres (Tarragona) Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Coordinador CA Dinamització Convocatòries MRR/PRTR (Barcelona) Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Titulat superior enginyer agrònom a la Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 3 places de Tècnic superior a la Direcció General de Protecció Civil, Barcelona Generalitat de Catalunya - Institut de Recerca i Tecnologia A

Oferta pública 22/03/2023

  Ajuntament de Barcelona - Institut Municipal de Parcs i Jardins Borsa de treball de places de Tècnic mitjà del verd (branca arquitectura tècnica) Ajuntament de la Selva del Camp 1 plaça d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Hardware and software solutions for Space Hardware Technologies - PhD Student (R1) Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) 1 plaça de Responsable Unitat Organització i TIC a l'Àrea de Serveis Compartits Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça de PhD position Clinical Neuroimmunology group Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme 1 plaça de Cap del Servei d'Informació i Telecomunicacions Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Titulat superior, enginyer de forest a la Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia Generalitat de Catalunya

Oferta pública 21/03/2023

  Ajuntament de Girona 1 plaça d'Enginyer de camins, canals i ports Ajuntament de Sabadell 2 places de Tècnic superior enginyeria (DO) Ajuntament d'Esparreguera Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Master student - Machine Learning (R0) Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Scientist / Developer in computational mechanics high performance computing Diputació de Barcelona Borsa de treball de places de Tècnic de gestió d'espais naturals. Pla d'informació i vigilància contra els incendis forestals (PVI) Diputació de Barcelona Borsa de treball de places d'Enginyer forestal Diputació de Barcelona Borsa de treball de places de Tècnic de gestió ús públic d'espais naturals Diputació de Barcelona Borsa de treball de places de Tècnic de gestió d'espais naturals. Gestió d'espais protegits i no protegits en sòl no urbanitzable