Passa al contingut principal

Centenari de l'arribada d'Einstein a Catalunya

L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) commemorarà aquest 1 de març els 100 anys de la visita d'Einstein a l’Escola Industrial de Barcelona amb una jornada d'activitats per celebrar la visita del físic alemany. 

Per apropar la relativitat al públic general i reivindicar el paper de les dones en el desenvolupament i aplicacions d'aquesta teoria, l'EEBE organitzarà durant tota la setmana un seguit d'activitats orientades al públic general.

A les 11 h s'inaugurarà l'Escape Room “Els gossos de Tíndalos” en la qual els jugador hauran d'utilitzar els conceptes de longitud, velocitat, massa i temps per tal d'escapar dels seus perseguidors primigenis: uns gossos que viuen en els límits de l’espai-temps. A l'Scape Room es farà èmfasi en el paper que van jugar algunes dones en la teoria de la relativitat, tant en el seu desenvolupament, com en les seves aplicacions. 

L'activitat es realitzarà a la sala 9.02 de l'edifici A (9a planta) i cal fer inscripció prèvia

Es podrà participar a l'Escape Room també el dijous 2 de març de 12 h a 15 h, i divendres de 12 h a 14 h.

A les 12 h es farà la benvinguda a Einstein a l'entrada de l'Escola (prepara la teva disfressa per rebre'l, aquest cop sí, tal i com es mereix).

I a les 12.15 h, xerrada a la Sala d'Actes, “Surfejant l'espai-temps. Einstein i la ciència d'Interstellar”, a càrrec del catedràtic de física i sotsdirector de recerca de l’EEBE Jordi José. A la conferència es passarà revista a alguns dels resultats i prediccions més sorprenents de la relativitat general, potser l'aportació més important del cèlebre físic. Què són els forats negres? Podem travessar la galàxia mitjançant forats de cuc? Quantes dimensions té l'univers? La xerrada, dirigida a no especialistes, utilitzarà alguns exemples extrets de la pel·lícula "Interstellar" (2014), de Christopher Nolan.

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 08/05/2024

  Ajuntament de Palafrugell 1 plaça d'Enginyer informàtic Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 1 plaça de Tècnic de medi ambient Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Tècnic de sistemes Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in Cardiovascular modelling Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Assistant Position in Biomedical Engineering Group Corporació Sanitària Parc Taulí 1 plaça de Tècnic de suport per al Centre d'Imatge Mèdica Digital Diputació de Barcelona 1 plaça de Cap de la Unitat de Gestió Ambiental Local - Gerència de Serveis de Medi Ambient Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Titulat Universitari Sanitat Vegetal - Prospeccions Flavescència Daurada de la Vinya Daurada (Girona) Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 4 places de Titulat Universitari

Fòrum Universitat Empresa EPSEM

Cada any la UPC Manresa organitza al mes de maig una fira amb estands d'empreses, col·legis professionals, associacions universitaries i serveis dirigits a l'estudiantat que vol començar a treballar. En paral·lel es fan tallers i xerrades els dies anteriors o el mateix dia de la fira per ajudar a l'estudiantat a preparar la fira i a conèixer millor les empreses o els serveis de la universitat. Les empreses i col·legis professionals que hi vulguin participar s'han d'inscriure prèviament. Aquest esdeveniment té com objectiu facilitar el primer contacte entre les empreses i l'estudiantat. Podeu trobar UPC Alumni al seu estand  consultar els vostres dubtes Més informació Més posts d' UPC Alumni

ICFO: Internships for Undergraduate & Masters Students

The ICFO(obriu en una finestra nova), Institute of Photonic Sciences, is a center based in the Mediterranean Technology Park, in the Barcelona metropolitan area (Spain), devoted to research and education in Photonics at the highest international level.  ICFO is currently (obriu en una finestra nova)offering opportunities(obriu en una finestra nova) for internships to top-qualified graduate students who wish to accomplish Final Degree Projects / Masters' Theses or to participate in a research stay in any of the research topics active at ICFO. In this sense, we recently launched the "Internships for Undergraduate & Masters Students" call for all interested students who meet the requirements described. The application form and further details are available at the ICFOjobs website . This call will remain open until November 21, 2021. In case of any further doubts or questions, please don’t hesitate to contact us at jobs@icfo.eu. Més entrades de Beques