Passa al contingut principal

Aplicació del concepte Artifact-Centric al disseny de sistemes d’alta variabilitat

El seminari tindrà lloc el dimecres 18 de gener de 2023 a les 19.00 h, a la Sala d’Actes Manuel Martí Recober de la Facultat d’Informàtica de Barcelona, edifici B6 del Campus Nord UPC, planta baixa i tindrà una durada aproximada d’1h 30min.

Mentre que l’objectiu del Digital Twin seria correlacionar un producte modelat amb el seu actiu “real”, aquesta aplicació no s’ha utilitzat fins ara per a serveis complexos, creats amb sistemes software.

A més, la modelització i l’automatització del comportament d’aquests sistemes en el temps presenta un repte, a causa de la seva variabilitat i, per tant, requereix una modelització més avançada que la proporcionada pel BPMN seqüencial. Aquesta modelització, descrita per primer cop el 2003, està centrada en dades (Artifact-Centric), que la mateixa UPC estudia des de l’inici de la passada dècada.

Durant la sessió tindràs l’oportunitat de saber com es poden aplicar tècniques de modelatge per a:

  • detectar les jerarquies de sistemes,
  • modelar processos d’alta variabilitat, i
  • gestionar-ne els comportaments emergents.

 La ponent

Sylvia Díaz-Montenegro, llicenciada en informàtica per la Facultad de Informática de la Universidad Politécnica de Madrid (FI-UPM), col·laboradora de la UPC a l’estudi de processos Artifact-Centric, CEO de Balandra Software reconegut per Gartner el 2015 com la primera plataforma comercial de gestió de processos amb enfocament Artifact-Centric.

 INSCRIPCIONS

Les places són limitades i cal registrar-s’hi. Els socis de FIB Alumnipoden portar un acompanyant i tindran preferència en l’assignació de places.

Inscripció socis
Inscripció no socis

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Construeix la teva estratègia de sostenibilitat incorporant els ODS. Accio

En aquesta sessió coneixeràs metodologies que pots implementar a la teva empresa per impulsar la innovació i l’estratègia empresarial incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS són els 17 objectius de desenvolupament sostenible que ha definit l’Organització Mundial de les Nacions Unides (ONU). Aquests objectius s'han d'haver assolit l’any 2030 per garantir la sostenibilitat del planeta. Connecta't a aquesta sessió per entendre millor els ODS, les oportunitats de negoci que se'n deriven, com establir aquests objectius, les fites i els indicadors d'acompliment i com integrar, comunicar i reportar aquests objectius en l'estratègia empresarial. Aquest webinar forma part del Programa ProACCIÓ Green d'impuls a la innovació empresarial per combatre el canvi climàtic i avançar cap a la circularitat, i es duu a terme en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Climàtic de la Generalitat de Ca

Scaleup Talk amb Avi Meir de Travelperk: preguntes a un unicorn català

En l'Scaleup Talk de gener comptem amb Travelperk, un dels 6 unicorns catalans (startup valorada en més de mil milions d'euros), juntament amb Letgo, Glovo, Edreams, Adevinta, Wallbox i eDreams. Des del 2019, Travelperk ha multiplicat per quatre els ingressos i ha duplicat la taxa d'adquisició de clients. Té un equip de +900 persones, la seva seu és a Barcelona i té oficines a Londres, Birmingham, Berlín, Chicago i Miami. En aquesta sessió presencial comptarem amb la participació d'un dels tres socis fundadors, l’Avi Meir i també CEO de Travelperk. Aquest israelià llicenciat en psicologia a la Sorbona va triar Barcelona el 2015 per instal·lar la companyia que havia creat amb Javier Suárez i Ron Levin, a qui havia conegut treballant a Booking. En acabar la sessió, podràs plantejar-li les teves preguntes. Quan: Dijous, 26 de gener del 2023 de 10.00 h a 11.00 h Més informació Més entrades d' Esdeveniments

Ayudas públicas para la promoción del sector del videojuego y de otras formas de creación digital

Concesión de ayudas públicas para la promoción del sector del videojuego y de otras formas de creación digital, y se aprueba la convocatoria 2022 y 2023.  Las ayudas para la promoción del sector del videojuego y otras formas de creación digital tienen por objeto el apoyo al ecosistema del videojuego y de la creación digital, fomentando proyectos que contribuyan a alguna de las siguientes finalidades: a) Promover las inversiones que permitan el desarrollo, producción, edición, distribución y/o comercialización de proyectos del sector del videojuego y de otras formas de creación digital, así como la mejora de la calidad de la oferta de los mismos. b) Incrementar la generación de empleo fomentando el desarrollo, la profesionalización y la vertebración del sector, así como fomentar la presencia de la mujer en la industria e impulsar la consecución de la igualdad de género. c) Aumentar la visibilidad de los videojuegos españoles y de otras formas de creación digital en los principales merca