Passa al contingut principal

Aplicació del concepte Artifact-Centric al disseny de sistemes d’alta variabilitat

El seminari tindrà lloc el dimecres 18 de gener de 2023 a les 19.00 h, a la Sala d’Actes Manuel Martí Recober de la Facultat d’Informàtica de Barcelona, edifici B6 del Campus Nord UPC, planta baixa i tindrà una durada aproximada d’1h 30min.

Mentre que l’objectiu del Digital Twin seria correlacionar un producte modelat amb el seu actiu “real”, aquesta aplicació no s’ha utilitzat fins ara per a serveis complexos, creats amb sistemes software.

A més, la modelització i l’automatització del comportament d’aquests sistemes en el temps presenta un repte, a causa de la seva variabilitat i, per tant, requereix una modelització més avançada que la proporcionada pel BPMN seqüencial. Aquesta modelització, descrita per primer cop el 2003, està centrada en dades (Artifact-Centric), que la mateixa UPC estudia des de l’inici de la passada dècada.

Durant la sessió tindràs l’oportunitat de saber com es poden aplicar tècniques de modelatge per a:

  • detectar les jerarquies de sistemes,
  • modelar processos d’alta variabilitat, i
  • gestionar-ne els comportaments emergents.

 La ponent

Sylvia Díaz-Montenegro, llicenciada en informàtica per la Facultad de Informática de la Universidad Politécnica de Madrid (FI-UPM), col·laboradora de la UPC a l’estudi de processos Artifact-Centric, CEO de Balandra Software reconegut per Gartner el 2015 com la primera plataforma comercial de gestió de processos amb enfocament Artifact-Centric.

 INSCRIPCIONS

Les places són limitades i cal registrar-s’hi. Els socis de FIB Alumnipoden portar un acompanyant i tindran preferència en l’assignació de places.

Inscripció socis
Inscripció no socis

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cursos gratuïts sobre IA a Harvard

Cursos de la Universitat de Harvard des de la plataforma edX Introducción a la ciencia de computación . Introducción a la programación CS50 usando Scratch . Introducción a la inteligencia artificial en CS50 usando Python . Uso de React Native para el desarrollo de aplicaciones móviles . Programación web usando Python y JavaScript. Introducción al desarrollo en el desarrollo de juegos . Introducción al curso CS50 sobre programación con Python . Curso sobre CS50 para entender la tecnología . Introducción a la ciencia de datos con Python . Introducción a la ciencia de computación para empresas. Machine Learning. Inteligencia artificial en las empresas: creación de valor mediante el aprendizaje automático. Més posts de Formació

políticas y prácticas en diversidad e inclusión: un estudio especial sobre la diversidad funcional. Fundación Randstad

Un estudio, elaborado por el Instituto de Innovación Social de Esade y la Fundación Randstad, que analiza algunas de las prácticas y estrategias globales más efectivas en materia de diversidad e inclusión, para así identificar los impulsores y los obstáculos en el entorno empresarial para lograr la integración laboral de personas con discapacidad. ¿Cómo pueden avanzar las organizaciones para pasar de la diversidad a la verdadera inclusión? ¿Qué podemos aprender de la gestión de la diversidad e inclusión de otros colectivos que pueda aplicarse en el ámbito de la diversidad funcional? Informe Més posts de Diversitat

Oferta pública 23/02/2024

  Ajuntament de la Riba 1 plaça de Secretari interventor Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic manteniment edificis Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic de mobilitat Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Sabadell 1 plaça de Tècnic mitjà d'enginyeria industrial (esp. electricitat) Ajuntament de Sabadell 2 places de Tècnic mitjà enginyer Ajuntament de Tossa de Mar 2 places de Tècnic de suport (Àrea de medi ambient i activitats - Àrea d'obres i urbanisme) Ajuntament de Valls - Institut Municipal de Desenvolupament Local - Vallsgenera Borsa de treball de places de Personal docent de matèries administratives (tresoreria i comptabilitat) - Programa SEFED Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) - Transports de Barcelona, SA 1 pl