Passa al contingut principal

Aplicació del concepte Artifact-Centric al disseny de sistemes d’alta variabilitat

El seminari tindrà lloc el dimecres 18 de gener de 2023 a les 19.00 h, a la Sala d’Actes Manuel Martí Recober de la Facultat d’Informàtica de Barcelona, edifici B6 del Campus Nord UPC, planta baixa i tindrà una durada aproximada d’1h 30min.

Mentre que l’objectiu del Digital Twin seria correlacionar un producte modelat amb el seu actiu “real”, aquesta aplicació no s’ha utilitzat fins ara per a serveis complexos, creats amb sistemes software.

A més, la modelització i l’automatització del comportament d’aquests sistemes en el temps presenta un repte, a causa de la seva variabilitat i, per tant, requereix una modelització més avançada que la proporcionada pel BPMN seqüencial. Aquesta modelització, descrita per primer cop el 2003, està centrada en dades (Artifact-Centric), que la mateixa UPC estudia des de l’inici de la passada dècada.

Durant la sessió tindràs l’oportunitat de saber com es poden aplicar tècniques de modelatge per a:

  • detectar les jerarquies de sistemes,
  • modelar processos d’alta variabilitat, i
  • gestionar-ne els comportaments emergents.

 La ponent

Sylvia Díaz-Montenegro, llicenciada en informàtica per la Facultad de Informática de la Universidad Politécnica de Madrid (FI-UPM), col·laboradora de la UPC a l’estudi de processos Artifact-Centric, CEO de Balandra Software reconegut per Gartner el 2015 com la primera plataforma comercial de gestió de processos amb enfocament Artifact-Centric.

 INSCRIPCIONS

Les places són limitades i cal registrar-s’hi. Els socis de FIB Alumnipoden portar un acompanyant i tindran preferència en l’assignació de places.

Inscripció socis
Inscripció no socis

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 29/05/2023

  Ajuntament de Balaguer 1 plaça de Secretari Ajuntament de l'Espluga de Francolí 1 plaça d'Enginyer tècnic del servei municipal d'aigües Ajuntament d'Olesa de Montserrat Borsa de treball de places de Cap departament de les TIC Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Doctoral researcher in silviculture and forest dynamics Centre de Regulació Genòmica (CRG) 1 plaça d'Helpdesk Intern Consell Comarcal de la Conca de Barberà 1 plaça d'Enginyer tècnic Consell Comarcal de l'Alt Empordà Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Consell Comarcal del Vallès Oriental 1 plaça de Tècnic superior de Medi Ambient de l'Àrea Medi Ambient i Territori Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Titulat universitari de suport actuacions delegació (Catalunya) Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça d'Image Processing Data Position Generalitat de Catalunya - Ag

Convocatòria 2023-2024 d’internships al sincrotró ALBA

El sincrotró ALBA obre la convocatòria per a estudiantat universitari per a poder realitzar una estada a les seves instal·lacions. Pots optar a una de les places que ofereix el sincrotró ALBA per a poder realtizar una estada a les seves instal·lacions durant el curs 2023-2024. S'ha obert una convocatòria de beques de 16 internships adreçada a estudiants de grau i de màster per realitzar pràctiques d’empresa o TFEs. ALBA és una gran instal·lació d’alta tecnologia situada al Parc Tecnològic del Vallès.  Les estades formatives es poden fer a partir de l'octubre del 2023 i el període en concret per a cada estudiant s'acordarà en cada cas. Aquestes tindran una compensació bruta de 640€ mensuals, en concepte d'ajuda a l'estudi. Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud fins al 31 de maig, al web del sincrotó ALBA , on també es poden consultar les propostes de formació que s'ofereixen. Més entrades de Beques

Oferta pública 26/05/2023

  Ajuntament de Sant Joan Despí 1 plaça d'Enginyer tècnic de mobilitat Consell Comarcal del Berguedà Borsa de treball de places de Secretari Interventor (Supramunicipal i SAT) Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) 1 plaça de PLC Automation Engineer Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 4 places de Coordinador Antenes provincials convocatòries MRR/PRTR Fundació Bosch Gimpera 1 plaça de Data Science (projectes internacionals) Fundació Bosch Gimpera 1 plaça de Tècnic superior en gestió de projectes Generalitat de Catalunya - Agència de Residus de Catalunya (ARC) 1 plaça de Tècnic al Departament d'Avaluació d'Activitats, Àrea d'Infraestructures Generalitat de Catalunya - Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) 1 plaça de Tècnic superior al Departament d'Informàtica Generalitat de Catalunya - Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) 1 plaça de Tècnic superior al Departament d'Informàtica G