Passa al contingut principal

5a Jornada Industria textil y sostenibilidad

Un año más, convocamos al sector empresarial textil y de la moda para debatir en una Jornada, experiencias sostenibilistas contrastadas y reflexionar sobre los retos que nos plantea la aplicación tanto la nueva Ley de Residuos y Suelos Contaminados, como la Estrategia Europea sobre textiles sostenibles.

La Jornada de este año, no se realizará de forma presencial, sino que utilizaremos el formato de videoconferencia síncrona a través del Canal Youtube de INTEXTER, que permitirá la participación activa de los ponentes y asistentes a la Jornada sin necesidad de desplazarse. Formato que tuvo una excelente acogida en la edición del 2021, va a permitir asimismo, la participación de los asistentes que podrán realizar sus preguntas a los ponentes mediante un Chat.

Empezaremos la V edición de esta Jornada con una ponencia de Miguel Sánchez, un experto en una de las prendas más populares del mundo y de la que producen anualmente 5.000 millones de unidades, los Jeans. Se trata de una prenda paradigmática puesto que reúne los requisitos ideales para el ecodiseño, la reutilización, la servitización, el reciclado mecánico, el reciclado químico, y ha sido objeto en los últimos años de notables avances en su proceso de producción en la dirección de la producción limpia.

A continuación Hector del Arco de la productora de fibra de Poliéster UNIFI-REPREVE®, abordará los retos que plantea la producción y uso del Poliéster reciclado.

Celina Tamagnini, de la empresa CIRCOOLAR, nos explicará su experiencia en la elaboración y comercialización de ropa de trabajo reciclada, cero residuos y con impacto social.

Como cada año, destinaremos una parte de la Jornada a explicar brevemente,  en un formato más corto, los principales proyectos de investigación y estudios que estamos realizando en INTEXTER relacionados con la sostenibilidad textil.

La trazabilidad de los productos textiles a lo largo de su cadena de valor es una herramienta imprescindible para implementar el pasaporte digital que la UE prevee aplicar todos las prendas vendidas en la UE. Pepe Costa. CEO A. Bellini, S.L - RETEXCYCLE™, nos explicará su interesante propuesta al respecto.

En la última ponencia de la Jornada, Marta Casadesús, Heura Ventura y Marta Riba, nos explicarán las Tendencias sostenibilistas observadas durante su reciente visita a la Feria del Techtextil 2022.

Puesto que el 80 % del impacto ambiental de una prenda se decide en la fase del diseño y teniendo en cuenta las propuestas de la UE sobre la regulación del Ecodiseño, Greenwashin y Etiquetado, la Jornada finalizará con una mesa redonda para abordar este tema con una representación del mundo de la Empresa textil, Centros tecnológicos, Universidad y Diseñadores de moda.

Quan: Viernes 11 de noviembre de 2022

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 13/03/2023

  Ajuntament d'Amposta 1 plaça de Tècnic informàtic - Programa Primera Experiència   Ajuntament d'Amposta 1 plaça de Tècnic Enginyer - Programa Primera Experiència   Ajuntament de Sant Celoni 1 plaça d'Enginyer tècnic   Ajuntament de Santa Maria de Palautordera 1 plaça d'Enginyer tècnic   Ajuntament de Vilanova i la Geltrú 1 plaça d'Inspector de la Policia Local   Ajuntament d'Olesa de Montserrat Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic TIC   Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Research Engineering Position in the BIOMEDICAL Engineering Department   Consell Comarcal del Solsonès 1 plaça de Tècnic de telecomunicacions   Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) Borsa de treball de places de Tècnic de l'Àrea d'Entorn Natural i Territori - Enginyeria forestal   Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Miquel de Balenyà 1 plaça de Tècnic de gestió per al Projecte d'investig

Oferta pública 20/03/2023

Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Deep Learning Engineer for Language Technologies (RE2) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic especialista en gestió i planificació forestal Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça d'European Project Deputy Coordinator offer Consorci Centre de Recerca Matemàtica (CRM) 1 plaça d'Impact officer - Programa Investigo Fundació de Recerca Clínic Barcelona-Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer 1 plaça de Tècnic Funcional de Gestió (G2- Personal de Gestió) Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic Superior Especialista a l'Àrea de Gestió del Medi Generalitat de Catalunya - Agència de Residus de Catalunya (ARC) 1 plaça de Project Manager Eco-emprenedoria per al projecte SwitchMed del SCP/RAC Generalitat de Catalunya - Agència de Residus de Catalunya (ARC) 1 plaça de

Com mesurar i comunicar la sostenibilitat de la teva empresa. Metodologies i novetats normatives en reporting. Acció

Les conseqüències del canvi climàtic estan canviant els hàbits de consum i accelerant la creació de normatives nacionals i internacionals ambientals que afecten les empreses. La mesura i comunicació de la sostenibilitat permet a les empreses donar resposta als requeriments dels seus clients i d’altres agents de la seva cadena de valor cada cop més exigents en matèria de sostenibilitat. A més, els permet acomplir amb les diferents normatives que els poden afectar. El novembre del 2022, el Consell Europeu va aprovar la Directiva relativa a la presentació d'informació no financera sobre sostenibilitat (CSRD- Corporate Sustainability Reporting Directive), que obliga les empreses a publicar informació en relació amb els drets mediambientals, els drets socials, els drets humans i de governança a partir de 2025. El Grup Consultiu Europeu en matèria d'Informació Financiera (EFRAG) ha publicat els primers Estàndards d'Informació de Sostenibilitat de la UE. En aquesta sessió es prese