Passa al contingut principal

5a Jornada Industria textil y sostenibilidad

Un año más, convocamos al sector empresarial textil y de la moda para debatir en una Jornada, experiencias sostenibilistas contrastadas y reflexionar sobre los retos que nos plantea la aplicación tanto la nueva Ley de Residuos y Suelos Contaminados, como la Estrategia Europea sobre textiles sostenibles.

La Jornada de este año, no se realizará de forma presencial, sino que utilizaremos el formato de videoconferencia síncrona a través del Canal Youtube de INTEXTER, que permitirá la participación activa de los ponentes y asistentes a la Jornada sin necesidad de desplazarse. Formato que tuvo una excelente acogida en la edición del 2021, va a permitir asimismo, la participación de los asistentes que podrán realizar sus preguntas a los ponentes mediante un Chat.

Empezaremos la V edición de esta Jornada con una ponencia de Miguel Sánchez, un experto en una de las prendas más populares del mundo y de la que producen anualmente 5.000 millones de unidades, los Jeans. Se trata de una prenda paradigmática puesto que reúne los requisitos ideales para el ecodiseño, la reutilización, la servitización, el reciclado mecánico, el reciclado químico, y ha sido objeto en los últimos años de notables avances en su proceso de producción en la dirección de la producción limpia.

A continuación Hector del Arco de la productora de fibra de Poliéster UNIFI-REPREVE®, abordará los retos que plantea la producción y uso del Poliéster reciclado.

Celina Tamagnini, de la empresa CIRCOOLAR, nos explicará su experiencia en la elaboración y comercialización de ropa de trabajo reciclada, cero residuos y con impacto social.

Como cada año, destinaremos una parte de la Jornada a explicar brevemente,  en un formato más corto, los principales proyectos de investigación y estudios que estamos realizando en INTEXTER relacionados con la sostenibilidad textil.

La trazabilidad de los productos textiles a lo largo de su cadena de valor es una herramienta imprescindible para implementar el pasaporte digital que la UE prevee aplicar todos las prendas vendidas en la UE. Pepe Costa. CEO A. Bellini, S.L - RETEXCYCLE™, nos explicará su interesante propuesta al respecto.

En la última ponencia de la Jornada, Marta Casadesús, Heura Ventura y Marta Riba, nos explicarán las Tendencias sostenibilistas observadas durante su reciente visita a la Feria del Techtextil 2022.

Puesto que el 80 % del impacto ambiental de una prenda se decide en la fase del diseño y teniendo en cuenta las propuestas de la UE sobre la regulación del Ecodiseño, Greenwashin y Etiquetado, la Jornada finalizará con una mesa redonda para abordar este tema con una representación del mundo de la Empresa textil, Centros tecnológicos, Universidad y Diseñadores de moda.

Quan: Viernes 11 de noviembre de 2022

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Pràctiques Ciberseguretat - Consultoria a UPCnet

Som l'empresa de consultoria i serveis digitals avançats de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Proporcionem a la UPC serveis TIC amb la màxima fiabilitat, rendibilitat i amb evolució constant per donar suport a l’estratègia de la Universitat. Combinem el coneixement generat a la UPC amb el talent i l'experiència del nostre equip format per més de 250 professionals de l’enginyeria i la consultoria, adquirida treballant en projectes i empreses líders des de fa més de 20 anys. Facilitem el creixement de les persones del nostre equip perquè siguin les i els líders tecnològics del futur. Ho fem en un bon ambient de treball i amb condicions flexibles. El teu repte Col·laborar en diverses oficines tècniques de seguretat, donant suport al rol de CISO i assistència en la revisió i elaboració de polítiques i procediments de seguretat, gestió de riscos, plans de continuïtat, programes de dinamització de la ciberseguretat, elaboració de píndoles formatives... Participar en proj

Els semiconductors a Catalunya

Els semiconductors per a la fabricació de xips estan dissenyats específicament per proporcionar als dispositius i circuits integrats la capacitat de processar, emmagatzemar i transmetre dades. Així, els materials semiconductors són un element crucial en l'electrònica moderna i constitueixen un component important de molts dispositius electrònics d'ús habitual, com ara telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors, però també de tots els dispositius que han anant incorporant elements digitals i de connectivitat. És el cas dels automòbils, l’equipament mèdic, els data centers o els aparells automatitzats. En xifres globals, el 2024 els ingressos de la indústria mundial de semiconductors arribaran als 588.360 milions de dòlars, un augment del 13% respecte l'any anterior. De cara a futur, s'espera que la indústria mundial dels xips de semiconductors creixi a un ritme del 6,3% anual fins al 2027. I nforme complet Els semiconductors a Catalunya Píndola: Els semiconductors a C