Passa al contingut principal

Cicle sobre ciència i cinema a l'EEBE

Després d'un paréntesi a causa de la pandèmia, torna a l'Escola el cicle de Ciència i Cinema, que arriba a la VI edició, amb un nou format, on un especialista de l’UPC analitzarà alguns dels aspectes científcs d'una pel·lícula o sèrie de televisió.

La primera sessió serà "Pot enamorar-se un humà d'un algorisme? Intel·ligències artificials al cinema i la TV"

Conferenciant: el professor Raúl Benítez (ESAII, EEBE-UPC)

L'impacte de la intel·ligència artificial (IA) a les nostres vides és més gran del que pot semblar a simple vista. Trobem eines d'IA als nostres mòbils, a les xarxes socials, als cercadors d'internet, quan fem una compra online i fins i tot a les aplicacions de cites! Atès que el cinema i la TV reflecteixen els problemes més rellevants de cada societat, les IA apareixen a moltes pel·lícules i sèries actuals.

En aquesta xerrada s'analitzarà la presència de les intel·ligències artificials al cinema i la TV, de la mà de títols com The Imitation Game -basada a la vida d'Alan Turing-, Her - història d'amor amb transistors-, "Interstellar" -la NASA torna a salvar la humanitat-, o "Moneyball" -Laplace vs. Guardiola-.

No cal haver vist cap de les pel·lícules per gaudir de la xerrada (tot i que si les heu vist, la conferència us brindarà informació i punts de vista addicionals) .                                                                                           

En finalitzar la projecció, els assistents podran posar a prova els coneixements adquirits durant la sessió mitjançant un qüestionari de resposta múltiple. El guanyador serà anunciat a la web de l’EEBE i s’endurà a casa un petit obsequi. Esteu disposats a guanyar l’Oscar als millors coneixements científics?

Quan: 23/02/2022 de 12:00 a 13:00

On: Sala d'Actes de l'EEBE

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 2/10/2022

1 plaça de Tècnic de suport a la recerca / Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic en política Forestal i Governança / Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça d' Enginyer de software per a desenvolupament de plataformes georeferenciades amb comunicació a dades obertes / Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d' Engineer in numerical methods (NextSim project) / Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d' Enginyer superior - Obra Ferroviària (Catalunya) / Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Direcció de l'Oficina de Serveis i Promoció Industrial de l'Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya / Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) 1 plaça de Gestor Expert en Observació de la Terra de l'Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya / Institut d'Estudis Espacials

Oferta pública 03/10/2022

4 places de Tècnic mitjà de Sistemes de la Informació / Ajuntament de Castelldefels 1 plaça de Secretari interventor / Ajuntament de la Nou de Berguedà 1 plaça d' Enginyer de camins, canals i ports / Ajuntament de Reus 1 plaça d' Impact Officer / Consorci Centre de Recerca Matemàtica (CRM) 1 plaça de Data Steward / Consorci Centre de Recerca Matemàtica (CRM) 1 plaça de Scientific Software Developer / Consorci Centre de Recerca Matemàtica (CRM) 1 plaça de Titulat superior enginyer camins, canals i ports a la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat / Generalitat de Catalunya - Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori 1 plaça d' Inspector tècnic als Serveis Territorials de Tarragona / Generalitat de Catalunya - Departament d'Empresa i Treball 1 plaça d' Enginyer Industrial a l'Àrea de coordinació d'obres i projectes tècnics de la Direcció de Serveis / Generalitat de Catalunya - Departament d'Empresa i Treb

Becas de formación individual en contenidos digitales y tecnológicos para estudiantes con discapacidad

La Fundación ONCE convoca las becas de formación individual para estudiantes con discapacidad en el marco del Programa Por Talento Digital con el fin de apoyar la incorporación a acciones formativas en el ámbito tecnológico y digital de las personas con discapacidad y promover así su inclusión e impulso laboral en empleos técnicos especializados y altamente cualificados. Podrán solicitar las becas contempladas en el programa, estudiantes a partir de 16 años con discapacidad legalmente reconocida igual o mayor al 33% y que posean el título de Educación Secundaria Obligatoria o equivalente, reuniendo todas las condiciones establecidas en estas bases. Además, deberán estar pre-inscritos/as, matriculados/as o cursando un programa formativo en el ámbito tecnológico y/o digital impartido por una institución/entidad acreditada como centro de formación. La beca concedida ascenderá al 80% de la cuantía total de la acción formativa y hasta un máximo de 10.000€. La Convocatoria de becas de formac