Passa al contingut principal

Cicle sobre ciència i cinema a l'EEBE

Després d'un paréntesi a causa de la pandèmia, torna a l'Escola el cicle de Ciència i Cinema, que arriba a la VI edició, amb un nou format, on un especialista de l’UPC analitzarà alguns dels aspectes científcs d'una pel·lícula o sèrie de televisió.

La primera sessió serà "Pot enamorar-se un humà d'un algorisme? Intel·ligències artificials al cinema i la TV"

Conferenciant: el professor Raúl Benítez (ESAII, EEBE-UPC)

L'impacte de la intel·ligència artificial (IA) a les nostres vides és més gran del que pot semblar a simple vista. Trobem eines d'IA als nostres mòbils, a les xarxes socials, als cercadors d'internet, quan fem una compra online i fins i tot a les aplicacions de cites! Atès que el cinema i la TV reflecteixen els problemes més rellevants de cada societat, les IA apareixen a moltes pel·lícules i sèries actuals.

En aquesta xerrada s'analitzarà la presència de les intel·ligències artificials al cinema i la TV, de la mà de títols com The Imitation Game -basada a la vida d'Alan Turing-, Her - història d'amor amb transistors-, "Interstellar" -la NASA torna a salvar la humanitat-, o "Moneyball" -Laplace vs. Guardiola-.

No cal haver vist cap de les pel·lícules per gaudir de la xerrada (tot i que si les heu vist, la conferència us brindarà informació i punts de vista addicionals) .                                                                                           

En finalitzar la projecció, els assistents podran posar a prova els coneixements adquirits durant la sessió mitjançant un qüestionari de resposta múltiple. El guanyador serà anunciat a la web de l’EEBE i s’endurà a casa un petit obsequi. Esteu disposats a guanyar l’Oscar als millors coneixements científics?

Quan: 23/02/2022 de 12:00 a 13:00

On: Sala d'Actes de l'EEBE

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cursos gratuïts sobre IA a Harvard

Cursos de la Universitat de Harvard des de la plataforma edX Introducción a la ciencia de computación . Introducción a la programación CS50 usando Scratch . Introducción a la inteligencia artificial en CS50 usando Python . Uso de React Native para el desarrollo de aplicaciones móviles . Programación web usando Python y JavaScript. Introducción al desarrollo en el desarrollo de juegos . Introducción al curso CS50 sobre programación con Python . Curso sobre CS50 para entender la tecnología . Introducción a la ciencia de datos con Python . Introducción a la ciencia de computación para empresas. Machine Learning. Inteligencia artificial en las empresas: creación de valor mediante el aprendizaje automático. Més posts de Formació

Oferta pública 27/02/2024

  Ajuntament de la Riba 1 plaça de Secretari interventor Ajuntament de Sabadell 1 plaça de Tècnic mitjà d'enginyeria industrial (esp. electricitat) Ajuntament de Sabadell 2 places de Tècnic mitjà enginyer Ajuntament del Prat de Llobregat - Aigües del Prat, SA 1 plaça de Director gerent Ajuntament d'Olot 1 plaça d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Use of acoustic information in chatbots (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Post-doc in Machine Learning for Biomedical Multi-Omic Data Analysis in Precision Medicine (R2) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Software randomisation compiler - Master Student (R0) Comaigua, SL 1 plaça de Responsable d'Oficina Tècnica Consorci Hospitalari de Vic 1 plaça de Tècnic Biomèdic - Big Data Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TR

Oferta pública 28/02/2024

  Ajuntament de Palau-solità i Plegamans 1 plaça de Tècnic mitjà de Parcs i Jardins Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça d'Especialista KTT & D+I (N1) en l'àmbit de la silvicultura, la gestió forestal multifuncional i l'adaptació al canvi climàtic Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça d'Especialista KTT & D+I (N0) en l'àmbit de la silvicultura, la planificació forestal multifuncional i la bioeconomia Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola a l'Oficina Comarcal del Baix Empordà (La Bisbal d'Empordà) Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola al Serveis Territorials a Lleida Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Postdoctoral researcher at the Smart Nano-Bio-Devices Research Group Ministerio d