La revolució i creixement del sector espacial ofereixen grans oportunitats per als emprenedors. En aquesta jornada es tractarà la manera de superar les barreres d'accés tecnològiques i financeres, així com la manera de construir un equip capaç d'innovar i, alhora, escalar en aquest atractiu camp.
Es descriuran els pico i nano satèl·lits i les seves principals aplicacions, presentant algunes de la missions desenvolupades i instal·lacions on es realitzen proves ambientals, així com una estació de seguiment de satèl·lits.
S'exposaran, així mateix, els fonaments de la propulsió espacial i les seves principals aplicacions, descrivint els principals tipus de propulsors, des de coets químics als elèctrics o nuclears. Es discutirà la selecció i l'optimització del tipus de propulsor en funció de la missió i es podrà conèixer l'estat actual de la tecnologia amb les seves limitacions i reptes.
Es tractaran les activitats relacionades amb les noves tecnologies que s'estan desenvolupant en el camp dels llançadors per oferir un millor i innovador servei.
Per finalitzar analitzant els projectes cientificotècnics en el camp d'observació de la Terra, on es desenvolupen algoritmes a bord i en terra per processar les dades dels instruments de microones, així com diverses aplicacions científiques.
PROGRAMA:
Benvinguda: Josep Canós , degà COEIC
Presentació: Jaume Gibert , president GdT Aeronàutica i Espai)
Ponents:
- Rafel Jordà (OPEN COSMOS)
- Adriano Camps (UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA)
- Adrià Argemí (PANGEA AEROSPACE)
- Manuel Martínez (MASSACHUSETTS INSTITUTE TECHNOLOGY)
- Mònica Roca (isardSAT)
- Moderadora: - Gisela Detrell (STUTTGART UNIVERSITÄT)
Cloenda: Vicenç Aguilera , President Comissió de Mobilitat
Organitza: Grup de Treball d'Aeronàutica i Espai - Comissió de Mobilitat - Enginyers Industrials de Catalunya
Més entrades d'Esdeveniments
Comentaris