Passa al contingut principal

Informe: Digitalización de la Producción Industrial

L'informe "Digitalización de la Producción Industrial" del Centre d'Estudis i Prospectiva Industrial de l'Escola d'Organització Industrial (Cepi-EOI) analitza l'impacte de la digitalització en la producció industrial. L'informe comença per definir la digitalització com "el procés d'integració de les tecnologies digitals a tots els aspectes de l'activitat empresarial". En el context de la producció industrial, la digitalització inclou la implementació de tecnologies com l'internet de les coses (IoT), la intel·ligència artificial (IA), la realitat augmentada (AR) i la realitat virtual (VR).

L'informe identifica tres principals beneficis de la digitalització en la producció industrial:

  • Millora de la eficiència: La digitalització pot ajudar a les empreses a reduir els costos i millorar la productivitat. Per exemple, l'IoT pot permetre a les empreses monitoritzar els seus equips i processos en temps real, cosa que pot ajudar a identificar i corregir problemes abans que causin interrupcions.
  • Millora de la qualitat: La digitalització pot ajudar a les empreses a produir productes i serveis de major qualitat. Per exemple, l'IA pot ser utilitzada per detectar defectes en els productes o per personalitzar els productes o serveis per a les necessitats específiques dels clients.
  • Millora de la flexibilitat: La digitalització pot ajudar a les empreses a ser més flexibles i adaptables als canvis del mercat. Per exemple, l'AR i la VR poden ser utilitzades per formar treballadors nous o per permetre als treballadors operar equips a distància.

L'informe també identifica alguns reptes que les empreses han de superar per aprofitar els beneficis de la digitalització. Aquests reptes inclouen:

  • La falta de talent: La digitalització requereix un nou conjunt de competències que moltes empreses no tenen.
  • La falta de confiança: Les empreses poden tenir por de la incertesa que pot generar la digitalització.
  • La falta de maduresa: Moltes empreses encara estan en les primeres etapes de la digitalització.

L'informe conclou que la digitalització és una oportunitat important per a les empreses industrials. Les empreses que adoptin la digitalització podran millorar la seva eficiència, qualitat i flexibilitat, i ser més competitives en el mercat.

A continuació, es detallen alguns exemples concrets de com les empreses industrials estan utilitzant la digitalització:

  • Volkswagen: L'empresa automobilística utilitza l'IA per personalitzar els vehicles segons les preferències dels clients.
  • Siemens: L'empresa tecnològica utilitza l'IoT per monitoritzar els seus equips industrials.
  • Ford: L'empresa automobilística utilitza la realitat virtual per formar treballadors nous.

Aquests exemples mostren que la digitalització està tenint un impacte important en la producció industrial. Les empreses que volen ser competitives en el futur hauran d'adaptar-se a aquest canvi.

Llegir informe

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 13/06/2024

  Ajuntament de Sant Pol de Mar 1 plaça d'Enginyer Ajuntament de Terrassa 1 plaça de Tècnic de grau mitjà (Servei d'activitats econòmiques) Ajuntament de Terrassa 1 plaça d'Enginyer tècnic (Servei d'Espais Verds i Biodiversitat Urbana) Ajuntament de Terrassa 1 plaça de Tècnic de grau mitjà (Servei d'Espais Verds) Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix Borsa de treball de places de Tècnic de medi ambient Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant investigador Fundació Ticsalut 1 plaça de Tècnic sènior 2 en intel·ligència artificial Fundació Universitat Rovira i Virgili (Fundació URV) 1 plaça de Tècnic superior de suport a la transferència en els grups de recerca MEMTEC i SUSCAPE Generalitat de Catalunya - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) 1 plaça de Tècnic de programes i recursos per la R+D i la Innovació Generalitat de Catalunya - Departament de Territori 1 plaça de Titulat superior enginyer de camins, canals i ports als Serveis Te

Oferta pública 10/06/2024

  Ajuntament d'Esparreguera 2 places d'Enginyer superior Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 3 places de Titulat universitari - Antenes provincials Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça de Bioinformatician Neurodegenerative Diseases Group Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça d'IT Project Manager (Health - Hospital) Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Inspector territorial a la Direcció General d'Energia Generalitat de Catalunya - Institut Català del Sòl (INCASOL) 1 plaça d'Especialista d'anàlisi de dades Generalitat de Catalunya - Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) - Centre de Recerca en Agrotecnologia (Agrotecnio) 1 plaça de Technician Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) 1 plaça de Postdoctoral Researcher Institut Català d'Investigació

Oferta pública 11/06/2024

  Ajuntament de Barberà del Vallès - Fundació Barberà Promoció 1 plaça de Tècnic de suport a informàtica. Pla Local d'Ocupació Ajuntament de Barberà del Vallès - Fundació Barberà Promoció 1 plaça de Tècnic per a l'Oficina de Canvi Climàtic. Pla Local d'Ocupació Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Undergraduate Student - Web front-end internship (R0) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Undergraduate Student - Web front-end internship (R0) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Business and Market Solutions Manager - Forestry Hub of Catalonia Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça de Data engineer/Data architect - Rare Anemias Disorders Research Line Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic superior especialista de la Unitat de Recuperació i Mi