Passa al contingut principal

Informe: Digitalización de la Producción Industrial

L'informe "Digitalización de la Producción Industrial" del Centre d'Estudis i Prospectiva Industrial de l'Escola d'Organització Industrial (Cepi-EOI) analitza l'impacte de la digitalització en la producció industrial. L'informe comença per definir la digitalització com "el procés d'integració de les tecnologies digitals a tots els aspectes de l'activitat empresarial". En el context de la producció industrial, la digitalització inclou la implementació de tecnologies com l'internet de les coses (IoT), la intel·ligència artificial (IA), la realitat augmentada (AR) i la realitat virtual (VR).

L'informe identifica tres principals beneficis de la digitalització en la producció industrial:

  • Millora de la eficiència: La digitalització pot ajudar a les empreses a reduir els costos i millorar la productivitat. Per exemple, l'IoT pot permetre a les empreses monitoritzar els seus equips i processos en temps real, cosa que pot ajudar a identificar i corregir problemes abans que causin interrupcions.
  • Millora de la qualitat: La digitalització pot ajudar a les empreses a produir productes i serveis de major qualitat. Per exemple, l'IA pot ser utilitzada per detectar defectes en els productes o per personalitzar els productes o serveis per a les necessitats específiques dels clients.
  • Millora de la flexibilitat: La digitalització pot ajudar a les empreses a ser més flexibles i adaptables als canvis del mercat. Per exemple, l'AR i la VR poden ser utilitzades per formar treballadors nous o per permetre als treballadors operar equips a distància.

L'informe també identifica alguns reptes que les empreses han de superar per aprofitar els beneficis de la digitalització. Aquests reptes inclouen:

  • La falta de talent: La digitalització requereix un nou conjunt de competències que moltes empreses no tenen.
  • La falta de confiança: Les empreses poden tenir por de la incertesa que pot generar la digitalització.
  • La falta de maduresa: Moltes empreses encara estan en les primeres etapes de la digitalització.

L'informe conclou que la digitalització és una oportunitat important per a les empreses industrials. Les empreses que adoptin la digitalització podran millorar la seva eficiència, qualitat i flexibilitat, i ser més competitives en el mercat.

A continuació, es detallen alguns exemples concrets de com les empreses industrials estan utilitzant la digitalització:

  • Volkswagen: L'empresa automobilística utilitza l'IA per personalitzar els vehicles segons les preferències dels clients.
  • Siemens: L'empresa tecnològica utilitza l'IoT per monitoritzar els seus equips industrials.
  • Ford: L'empresa automobilística utilitza la realitat virtual per formar treballadors nous.

Aquests exemples mostren que la digitalització està tenint un impacte important en la producció industrial. Les empreses que volen ser competitives en el futur hauran d'adaptar-se a aquest canvi.

Llegir informe

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ofertes laborals actives a Eurecat

Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya està format per un equip de professionals que busquen la excel·lència. Els nostres valors defineixen els nostres projectes: vocació de servei, eficiència, innovació i creativitat, orientació a les persones i als resultats, transparència i equitat, respecte i compromís i treball en equip. Troba l’oferta d’ocupació que s’ajusti més al teu perfil professional i expectatives. Inscriu-te per fer-nos arribar el teu CV. Ingeniero/a para Investigación en Industria 4.0 (Sector Plásticos). Barcelona. Modalitat de treball Presencial Business Developer - Biotecnología Alimentaria - Complementos Alimenticios. Barcelona. Departament Desarrollo de Negocio Modalitat de treball Híbrida Data Scientist & Machine Learning Engineer. Departament Data Science & Big Data Analytics Modalitat de treball Híbrida.  GESTOR/A PROYECTOS DE SALUD DIGITAL Barcelona. Departament Tecnología y Transferencia Modalitat de treball Híbrida Totes les ofertes Més posts de Recerca

Oferta pública 22/02/2024

  Ajuntament de Cambrils 1 plaça d'Enginyer superior   Ajuntament de Martorell 2 places d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research engineer - Development of computational methods for high-speed reacting flows (RE1) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic en selecció en espècies agroforestals Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència 301 places de Cos superior d'administració, escala superior d'administració general (opció general) Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència 9 places de Cos superior d'administració, escala superior d'administració general (opció d

Oferta pública 21/02/2024

  Ajuntament d'Alforja 1 plaça de Secretari - interventor Ajuntament de l'Ampolla 1 plaça d'Arquitecte tècnic Ajuntament de l'Ampolla 1 plaça d'Enginyer tècnic Ajuntament d'Esplugues de Llobregat 1 plaça d'Enginyer superior Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 2 places de Postdoctoral and research engineer positions on data assimilation for the atmospheric composition (R2) Consell Comarcal de l'Urgell Borsa de treball de places de Secretari interventor del Servei d'Assistència Tècnica Municipal (SATM) Consell Comarcal del Berguedà 1 plaça de Secretari Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) 1 plaça de Civil Engineer Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 15 places d'Analista Java (Nacional) Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 25 places d'Analista Programador Java (Nacional) Empresa de Transformación Agraria, SA