Informe sectorial: El sector de la salut mental i l'autonomia personal a Catalunya. Acció

La salut mental és un element clau per a la competitivitat de les economies i les empreses, ja que influeix en la capacitat dels individus per treballar de manera productiva i contribuir a la seva comunitat. A més, té un gran impacte en l'autonomia personal.

A escala global, 450 milions de persones pateixen trastorns mentals que els dificulten la vida i això representa el 12,5% de tots els problemes de salut. Malauradament, a Catalunya les dades de salut mental també són poc positives. Aproximadament 1 de cada 4 persones (de més de 14 anys) té malestar emocional i gairebé 1 de cada 10 té diagnosticada una depressió moderada o greu.

Tal i com indica l’informe la Salut mental i l’autonomia personal a Catalunya, elaborat per ACCIÓ amb la col·laboració del Clúster de la Salut Mental, ja hi ha 772 empreses dedicades en aquest àmbit a casa nostra que donen feina a 62.104 persones. En termes d’ocupació, de fet, el 70% dels treballadors formen part d'empreses proveïdores de serveis.

Es tracta d’un sector que, amb una facturació de més de 9.200 milions d’euros, representa el 3,79% del PIB català i està format per quatre subsectors: les Digital Health, les tecnologies mèdiques, els proveïdors de serveis i la indústria farmacèutica i complementària. Aquest darrer segment, de fet, genera gairebé la meitat de la facturació (48%).

Píndola El sector de la salut mental i l'autonomia personal a Catalunya (Català - English)

Descarrega l'informe complert

Més entrades de Mercat de treball

Entrada destacada

Informe de Tendències Salarials 2025 de Randstad

En un context econòmic dinàmic i desafiador, el mercat laboral espanyol s'enfronta a reptes significatius, especialment en el que respec...