Passa al contingut principal

Informe Mundial sobre Salaris 2022-2023

La inflació té un impacte més gran en les persones amb ingressos més baixos

Les dades del 2022 indiquen que l'augment de la inflació està provocant que el creixement dels salaris reals es trobi en nombres negatius en molts països.

L'augment del cost de la vida afecta en grau més alt les persones amb ingressos més baixos i les seves llars. Això es deu al fet que aquestes persones gasten la major part del seu rendiment disponible en béns i serveis essencials, que generalment experimenten augments de preus més grans que els articles no essencials.

La inflació també està erosionant el poder adquisitiu dels salaris mínims. Malgrat els ajustaments nominals realitzats, el valor real dels salaris mínims s'està erosionant ràpidament en molts països.

Els assalariats van perdre sis setmanes de salari a causa de la crisi de la COVID-19

L'erosió dels salaris reals s'afegeix a les importants pèrdues salarials patides pels treballadors i les seves famílies durant la crisi de la COVID-19.

Les dades d'uns 30 països que abasta totes les regions i grups de rendes mostren que, de mitjana, els empleats asalariats van perdre l'equivalent a sis setmanes de salari durant el 2020-21. La pèrdua va ser major entre les dones, els treballadors de l'economia informal, els treballadors amb baixos salaris i els treballadors de països de rendes baixes i mitjanes.

Els salaris mínims i el diàleg social són fonamentals per mantenir el nivell de vida dels treballadors asalariats

Hi ha una necessitat urgent de mesures polítiques ben dissenyades per mantenir el poder adquisitiu i el nivell de vida dels treballadors asalariats i les seves famílies.

Un ajustament adequat dels salaris mínims podria ser una eina eficaç, ja que el 90% dels estats membres de l'OIT ja han implementat sistemes de salari mínim.

Un diàleg social sòlid, que inclogui la negociació col·lectiva, pot contribuir a aconseguir ajustaments salarials adequats durant una crisi.

Més informació

Informe

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 15/09/2023

  Ajuntament de Castell-Platja d'Aro 1 plaça d'Arquitecte tècnic Generalitat de Catalunya - Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) 1 plaça de Tècnic superior al Servei Territorial d'Ocupació a Girona (Secció de Control i Justificació Econòmica) Generalitat de Catalunya - Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) 1 plaça de Tècnic de gestió a l'Oficina de Treball de Barcelona-Sant Andreu Generalitat de Catalunya - Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) 1 plaça de Tècnic de gestió a l'Oficina de Treball de Vilanova i la Geltrú Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) 1 plaça de Predoctoral researcher - Advanced Electronic Materials and Devices Group Ministerio de Ciencia e Innovación - Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) 1 plaça d'Investigador predoctoral Ministerio de Ciencia e Innovación - Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) 1 plaça d'

Oferta pública 18/09/2023

  Ajuntament de Santa Maria de Palautordera 1 plaça de Professor de l'Escola d'Adults Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de RTL Engineer (R0) Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant investigador Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Project Manager Tecnologies Digitals Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Project Manager TIC - Sector públic i privat Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola als Serveis Territorials a Barcelona Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola a la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal als Serveis Territorials a la Ca

Ciència i cinema a l'EEBE: “Maths saves The Last of Us”

Comença una nova edició del cicle Ciència i Cinema de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), amb la conferència “Maths saves The Last of Us”, a càrrec d'Ángeles Carmona, Andrés M. Encinas i Ma. José Jiménez, investigadores del departament de Matemàtiques), i del grup de recerca d'Anàlisi matricial i Teoria Discreta del Potencial (MAPTHE). Les investigadores analitzaran el context matemàtic de la sèrie The Last of Us, sèrie emesa per HBO, per poder assabentar-se de com la matemàtica discreta ens ajuda a aturar el cordyceps. A la sessió es podrà descobrir com les matemàtiques esdevenen essencials per al modelatge de pandèmies i ens permeten comprendre com es propaga la infecció del fong. L'activitat tindrà lloc a les 12 h a la Sala d'Actes de l'EEBE, i en finalitzar la xerrada, les persones assistents podran posar a prova els coneixements adquirits durant la sessió mitjançant un qüestionari de resposta múltiple. La persona guanyadora s'endurà a cas