Passa al contingut principal

Informe Mundial sobre Salaris 2022-2023

La inflació té un impacte més gran en les persones amb ingressos més baixos

Les dades del 2022 indiquen que l'augment de la inflació està provocant que el creixement dels salaris reals es trobi en nombres negatius en molts països.

L'augment del cost de la vida afecta en grau més alt les persones amb ingressos més baixos i les seves llars. Això es deu al fet que aquestes persones gasten la major part del seu rendiment disponible en béns i serveis essencials, que generalment experimenten augments de preus més grans que els articles no essencials.

La inflació també està erosionant el poder adquisitiu dels salaris mínims. Malgrat els ajustaments nominals realitzats, el valor real dels salaris mínims s'està erosionant ràpidament en molts països.

Els assalariats van perdre sis setmanes de salari a causa de la crisi de la COVID-19

L'erosió dels salaris reals s'afegeix a les importants pèrdues salarials patides pels treballadors i les seves famílies durant la crisi de la COVID-19.

Les dades d'uns 30 països que abasta totes les regions i grups de rendes mostren que, de mitjana, els empleats asalariats van perdre l'equivalent a sis setmanes de salari durant el 2020-21. La pèrdua va ser major entre les dones, els treballadors de l'economia informal, els treballadors amb baixos salaris i els treballadors de països de rendes baixes i mitjanes.

Els salaris mínims i el diàleg social són fonamentals per mantenir el nivell de vida dels treballadors asalariats

Hi ha una necessitat urgent de mesures polítiques ben dissenyades per mantenir el poder adquisitiu i el nivell de vida dels treballadors asalariats i les seves famílies.

Un ajustament adequat dels salaris mínims podria ser una eina eficaç, ja que el 90% dels estats membres de l'OIT ja han implementat sistemes de salari mínim.

Un diàleg social sòlid, que inclogui la negociació col·lectiva, pot contribuir a aconseguir ajustaments salarials adequats durant una crisi.

Més informació

Informe

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Graduate Programs (3)

GSK Future Leaders graduate programme .  Sustainability Analyst Internship & Graduate Program.  All We Wear Group Graduate Management Traineeship Programme (GMT) .  AB InBev Shell Graduate Programme 2024 - Germany Business Planning and Supply Chain Graduate . Henkel Graduate Program CHAiNGERS Operations & Supply Chain . Henkel Engineering & Technology Graduate Programme . Rolls-Royce Més posts de Graduate program

Oferta pública 16/04/2024

  Ajuntament de Viladecans 1 plaça de Tècnic de gestió Qualitat Ambiental, Pla Local d'Ocupació 2024 (PFO) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Processor design engineer (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Dual Technologies (R4) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport a la recerca Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in projects related to Increase energy user awareness and energy communities Diputació de Tarragona 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial a Enginyeria Municipal - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Diputació de Tarragona 1 plaça d'Auxiliar administratiu a Gestió Administrativa - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant inve

Oferta pública 15/04/2024

  Ajuntament de la Canonja Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic industrial. Pla d'ocupació 2024 Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de sistemes d'informació i comunicació Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de desenvolupament d'aplicatius Ajuntament de Reus Borsa de treball de places d'Enginyer de camins, canals i ports Ajuntament de Santa Cristina d'Aro Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Ajuntament de Tiana 1 plaça de Secretari de classe segona Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - HPC programmer (RE1) Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic en sistemes d'observació, seguiment i conservació de la biodiversitat Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places de Graduat en Enginyeria o Enginyeria Tècnica