Passa al contingut principal

Brains Journal aborda la Salud 4.0

Este tercer número del Brains Journal 2022 presenta diferentes contribuciones transversales sobre el entorno de la Salud 4.0, con un enfoque especial en la salud mental, el envejecimiento saludable y la autonomía de las personas. 

El artículo de Business explora el papel de la tecnología en la salud mental y el bienestar de las personas, así como los retos actuales y futuros que plantea la Salud 4.0. Firmado por Sergio Hernández, Regional Manager en Siemens y Presidente de Smartech Clúster.

La sección Research presenta un enfoque eficaz basado en Inteligencia Artificial (IA) para mejorar la calidad de vida de las personas con discapacidad intelectual. A cargo de Gaurav Kumar Yadav, Benigno Moreno, Joan Oliver, Mohamed Abdel-Nasser, Hatem A. Rashwan, G. C. Nandi y Domenec Puig.         

El artículo de Ageing es una muestra de cómo las metodologías de cocreación poseen un gran potencial para involucrar a las personas mayores en los procesos de transformación urbana de las ciudades. Un trabajo de Jorge Raúl Zapata-Restrepo, Sacra Morejón y Maria Giné-Garriga, del Grupo de Investigación SAFE del Universitat Ramón Llull.

El investigador y profesor de la UPC, Miguel Delgado, ofrece una reflexión para la sección Innovation, sobre la trascendencia que están teniendo las tecnologías 4.0 dentro del sector sanitario, la gestión de las expectativas y su adaptación al usuario final.

Conoceremos las primeras fases del proyecto ‘Mind-U’, la plataforma online diseñada para la promoción de la salud mental en adolescentes, a través del texto presentado por Víctor Mesonero, Montserrat Pàmias y Diego Palao de la UAB para Neurosciences.

Revista

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Pràctiques Ciberseguretat - Consultoria a UPCnet

Som l'empresa de consultoria i serveis digitals avançats de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Proporcionem a la UPC serveis TIC amb la màxima fiabilitat, rendibilitat i amb evolució constant per donar suport a l’estratègia de la Universitat. Combinem el coneixement generat a la UPC amb el talent i l'experiència del nostre equip format per més de 250 professionals de l’enginyeria i la consultoria, adquirida treballant en projectes i empreses líders des de fa més de 20 anys. Facilitem el creixement de les persones del nostre equip perquè siguin les i els líders tecnològics del futur. Ho fem en un bon ambient de treball i amb condicions flexibles. El teu repte Col·laborar en diverses oficines tècniques de seguretat, donant suport al rol de CISO i assistència en la revisió i elaboració de polítiques i procediments de seguretat, gestió de riscos, plans de continuïtat, programes de dinamització de la ciberseguretat, elaboració de píndoles formatives... Participar en proj

Els semiconductors a Catalunya

Els semiconductors per a la fabricació de xips estan dissenyats específicament per proporcionar als dispositius i circuits integrats la capacitat de processar, emmagatzemar i transmetre dades. Així, els materials semiconductors són un element crucial en l'electrònica moderna i constitueixen un component important de molts dispositius electrònics d'ús habitual, com ara telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors, però també de tots els dispositius que han anant incorporant elements digitals i de connectivitat. És el cas dels automòbils, l’equipament mèdic, els data centers o els aparells automatitzats. En xifres globals, el 2024 els ingressos de la indústria mundial de semiconductors arribaran als 588.360 milions de dòlars, un augment del 13% respecte l'any anterior. De cara a futur, s'espera que la indústria mundial dels xips de semiconductors creixi a un ritme del 6,3% anual fins al 2027. I nforme complet Els semiconductors a Catalunya Píndola: Els semiconductors a C