Passa al contingut principal

Evolució bretxa salarial de gènere 2020

Assolir la igualtat de gènere suposa avançar cap a societats més justes i inclusives i augmentar el benestar social, tant de dones com d’homes, i a més, contribuir al desenvolupament econòmic i al creixement sostenible. Per aquests motius, la igualtat de gènere s’ha erigit en un dels reptes prioritaris de les organitzacions internacionals i de l’agenda política; mostra d’això és el fet que conforma el cinquè dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides: aconseguir la igualtat de gènere i l’apoderament de dones i nenes. A nivell europeu, forma part dels vint principis del Pilar de drets socials, aprovat el 2017.

En l’àmbit espanyol, l’any 2007 es va promulgar la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per la igualtat efectiva de dones i homes i, l’any 2020, dos reials decrets, un sobre la igualtat retributiva (Reial decret 902/2020, de 13 d’octubre) i un altre sobre els plans d’igualtat (Reial decret 901/2020, de 13 d’octubre).

A Catalunya, la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, estableix i regula els mecanismes i recursos per fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits, etapes i circumstàncies de la vida. Així mateix, el cinquè eix del Pla de Govern de la XIV Legislatura posa les polítiques d’igualtat al centre de l’acció política. El món del treball no és aliè a les desigualtats entre sexes, produint-se situacions en molts casos desfavorables envers les dones. D’entre les desigualtats laborals existents en sobresurt la salarial, que és l’objecte d’aquest informe. Però aquesta no apareix com un fet aïllat, sinó que es tracta d’un fet social complex, resultat de causes molt diverses i interrelacionades.

Informe

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 06/06/2023

  Ajuntament de la Pobla de Mafumet 1 plaça d'Enginyer industrial Ajuntament de Naut Aran 1 plaça d'Enginyer Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 1 plaça d'Enginyer tècnic agrícola Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 places d'Enginyer tècnic obres públiques Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 places d'Enginyer tècnic industrial Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 places de Tècnic mitjà de dinamització sociocultural Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Exascale Supercomputer OpenMP Runtime Software Development Engineer (RE12) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Fusion Researcher - Fusion Group (R23) Diputació de Barcelona Borsa de treball de places de Tècnic Mitjà en Consum (S-11/23) Diputació de Barcelona Borsa de treball de places d'Enginyer Tècnic Industrial

Open Day TIC 2023

El dijous 8 de juny, a les 19:15 h, es realitzarà a la Sala d'Actes del Tech Talent Center la cinquena edició de l'Open Day TIC. Una cita per conèixer tendències al sector digital i ser punt de retrobada entre professionals, professorat i alumni TIC de la UPC School. Programa: 19.15 h - Check-in d'assistents. 19.30 h - Benvinguda i presentació institucional de la UPC School. 19.35 h - Conferència: "Intel·ligència artificial: d'on venim i cap on anem", a càrrec de Karina Gibert, catedràtica a la UPC, directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) i degana del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya. La ponència donarà una visió divulgativa sobre l'àmbit de la IA, més enllà de la petita part que darrerament s'ha fet més famosa lligada al deep learning i a la IA generativa, i analitzarà els seus diferents àmbits d'aplicació. També reflexionarà sobre l'impacte actual de la IA i el con