El treball s’estructura en quatre seccions. A la primera es fa un repàs a les principals aportacions de la literatura sobre la relació entre industrialització i desigualtat.
En una segona secció, es duu a terme una anàlisi de la distribució́ geogràfica de la indústria a Catalunya i de la seva evolució en els darrers vint anys. Seguidament, el treball se centra en l’anàlisi de l’especialització sectorial que presenten algunes àrees geogràfiques catalanes.
La tercera secció del treball es dedica a l’estudi de la distribució de la renda en el territori català. Per dur a terme aquest estudi es disposa de dades que provenen de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).
La quarta secció es dedica a dur a terme un estudi detallat de quatre sectors, Alimentari, Químic, Farmacèutic i Automoció, que es consideren, per les seves característiques o la seva dimensió, peces clau de la indústria catalana. Per aquests sectors, es reprodueix l’anàlisi de la localització de les seves activitats (concentració i especialització geogràfiques) i el seu possible impacte en l’equitat de la distribució de la renda.
Finalment en la darrera secció del treball es presenta una anàlisi de la possible relació entre la major o menor presència d’indústria en el territori i el nivell de desigualtat en la distribució de la renda dels residents en aquest territori.
Geografia de la indústria i cohesió social
Més posts de Mercat de treball
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada