El present dossier és el tercer que publica l’Observatori de la Igualtat de Gènere, òrgan adscrit a l’Institut Català de les Dones (ICD), dedicat a les dones en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
Com a novetat, en aquesta edició s’ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General de Societat Digital del Departament d’Empresa i Treball, incorporant un apartat especial d’estratègies per pal·liar el biaix de gènere en les TIC (5.1), que inclou dades pròpies. En aquest apartat es poden trobar dades sobre el perfil tècnic de les dones al sector TIC, la bretxa salarial a les empreses TIC i les polítiques d’inclusió i de suport en les cures de nenes i nens, i un apartat de recomanacions per a les empreses del sector TIC (5.2).
També s’ha afegit un capítol nou dedicat a la recerca i al desenvolupament tecnològic (R+D) i s’han ampliat els altres apartats amb dades noves relacionades amb les TIC.
L'audiovisual a Catalunya. AccióA ningú se li escapa que la indústria de l’audiovisual ha viscut una revolució durant els darrers anys empesa pel gran creixement d’un dels seus segments de negoci principals: l’entreteniment. La ficció en modalitat; VOD (Vídeo On Demand), els videojocs, els esports i altres esdeveniments d’entreteniment són les categories que més creixen.
Un dels grans factors de transformació del sector de l’audiovisual són les grans revolucions tecnològica i digital que han reconfigurat l’audiovisual. Actualment està immers en un procés d'expansió i transformació canviant la tipologia dels continguts produïts, les finestres d’emissió i els hàbits de consum de la població.
A Catalunya aquest creixement no ha passat de llarg i, en total, ja hi ha 4.000 empreses del sector audiovisual, una xifra que representa un augment del 8,3% respecte l’any anterior. Totes aquestes empreses sumen una facturació agregada de més de 7.500 milions d’euros i ocupen 37.178 persones. Tot plegat, són dades sorgides de l'estudi L'audiovisual a Catalunya d’ACCIÓ.
Future of work. KPMGEl món del treball està en constant evolució, i els professionals d'avui necessiten estar preparats per adaptar-se als canvis que s'acosten. L'informe "The Future of Work" de KPMG ofereix una mirada perspicaç a les tendències que configuraran el panorama laboral en els propers anys.
Punts clau de l'informe:
1. Augment de l'automatització: La intel·ligència artificial i la robòtica automatitzaran moltes tasques actualment realitzades per humans. Això significa que els professionals necessitaran desenvolupar habilitats complementàries com la creativitat, la resolució de problemes i el treball en equip.
2. Demanda de treballadors qualificats: Tot i que l'automatització eliminarà alguns llocs de treball, també crearà noves oportunitats per a professionals amb les habilitats i coneixements necessaris. Els treballadors qualificats en camps com la tecnologia, la salut i l'enginyeria seran molt demandats.
3. Flexibilitat i adaptabilitat: Els treballadors del futur necessitaran ser flexibles i adaptables per poder canviar de carrera o re-qualificar-se a mesura que les seves habilitats es tornin obsoletes.
4. Aprenentatge continu: L'aprenentatge continu serà clau per a l'èxit en el futur del treball. Els professionals necessitaran estar actualitzats sobre les últimes tendències i tecnologies per poder ser competitius.
Més posts de Material per conèixer l'entorn
Comentaris