Passa al contingut principal

Enginyer/a de software per al tractament de dades de la missió PhotSat per l'IEEC

L'objecte d'aquesta convocatòria és el procés de selecció d'un candidat per ocupar un lloc de treball d'enginyer/a adscrit al projecte PhotSat de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya.

PhotSat, una de les missions amb nanosatèl·lits de l'IEEC, és un CubeSat de 12U que escanejarà el cel i obtindrà fotometria (mesura dels fotons) d'estrelles brillants. Amb dos petits telescopis desenvolupats a l'IEEC, el PhotSat observarà les estrelles en llum visible i ultraviolada, alhora que detectarà i alertarà de possibles supernoves. Amb un desenvolupament àgil, es preveu llançar el satèl·lit a finals del 2025.

L'IEEC vol contractar una persona per contribuir en el disseny i implementació d'un sistema integral per a la gestió, monitorització, emmagatzematge, processat i publicació de les dades fotomètriques rebudes de PhotSat. Això també inclou el desenvolupament del marc necessari per a la integració i publicació d'alertes astrofísiques amb algorismes desenvolupats per experts de l'IEEC i l'ICCUB. Les alertes es difondran a través de mitjans estàndards (connexió amb bases de dades d'alertes) per fer-ne seguiment des d'observatoris terrestres.

La persona contractada també contribuirà a crear un sistema general de gestió de dades a terra de les dades de PhotSat, incloent-hi una base de dades amb una senzilla interfície d'usuari per a l'equip científic i tècnic de PhotSat. El lloc de feina serà l'ICCUB (Barcelona).

El/la candidat/a seleccionat/da tindrà les funcions i responsabilitats següents:

  • Disseny i implementació del model de dades en brut de PhotSat i de la infraestructura de programari necessària per a gestionar l’arxiu de dades a terra (sistema d’emmagatzematge, interfície i protocols d’accés).
  • Selecció i desplegament de la tecnologia de transport de les dades en brut des de l’estació terrestre (o centre d’operacions) a l’arxiu de dades, en cas que aquesta no estigui ja proporcionada pel constructor principal o pel proveïdor de serveis.
  • Disseny i implementació d’eines en diversos llenguatges per accedir i desar tant les dades pròpies de PhotSat com dels subproductes obtinguts del seu processat i alertes.
  • Sistema de còpia de seguretat i redundància de dades.
  • Disseny i implementació d’eines bàsiques web per la monitorització del tràfic de dades (accessos i transferències) i de l’estat de l’arxiu de dades (estadístiques de continguts, avisos tècnics del sistema, etc.), així com de la base d’alertes científiques generades.
  • Contribuir a la creació de dades simulades de PhotSat per a testejar els algorismes científics per a la detecció de fonts transitòries ràpides i lentes.
  • Opcionalment, segons l’evolució del disseny detallat de missió: Integració d’un sistema parametritzable per a la detecció d’alertes ràpides (escala de temps de 10-20 min) a bord de PhotSat, que es basarà en una implementació desenvolupada per experts de l’ICCUB i l’IEEC, i sistema d’enviament de les alertes per a la seva difusió a observatoris terrestres, mitjançant constel·lacions satel·litals, també parametritzable per ajustar-ne el rendiment en òrbita.
  • Integració d’un sistema per a la detecció d’alertes científiques generades a terra, emprant les dades rebudes de PhotSat i algorismes desenvolupats per experts de l’ICCUB i l’IEEC. Les alertes generades es distribuiran a observatoris terrestres, de manera similar a les alertes ràpides, per fer-ne seguiment.
  • Implementació d’un programa de testeig a diversos nivells de la infraestructura i sistema desenvolupats i la seva integració amb altres components de programari de PhotSat.
  • Elaboració de la documentació necessària (informes, articles, etc.) per a presentar els resultats de la investigació/desenvolupament.

La recepció de candidatures finalitzarà el dia 12/03/2024

Més informació

Més posts de Recerca

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ofertes en Centres de Recerca (4)

3 plazas Doctor nivel FC3, 1 plaza de Titulado Superior nivel FI1, 4 plazas de Titulado Superior nivel FC2 y 3 plazas sujetas al Convenio Único para el personal laboral de la Administración General del Estado del Grupo Profesional M1 . Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas. Termini  22 de abril de 2024 Postdoctoral researcher in hybrid electrocatalysts for green hydrogen production - NanoElectrocatalysis and Sustainable Chemistry . ICN2 - Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia. Deadline for applications: 24 April 2024 RESEARCH TECHNICIAN ADVANCED (CH4_BIOPOL) .  Institut Català de Recerca de l'Aigua.  Deadline for applications: 24 April 2024 RESEARCH TECHNICIAN (Retos20_RIVSTRESS) .  Institut Català de Recerca de l'Aigua. Deadline for applications: 25 April 2024 Optical Engineer . Catalonia Institute for Energy Research. Deadline for applications: 26 April 2024 Postdoc Position in Spiking Networks .  Computer Vision Center.  Deadline fo

Oferta pública 18/04/2024

  Ajuntament de Balaguer 1 plaça d'Adjunt de Secretaria Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Deep Learning Engineer for Speech Technologies (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Deep Learning Engineer for Speech Technologies (RE2) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Deep Learning Engineer for Language Technologies (RE2) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Senior computational linguist researcher (R3) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Deep Learning Engineer for Speech Technologies (RE2) Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) 1 plaça de Generic Controls Software & Toolbox Group Head Fundació Universitat Rovira i Virgili (Fundació URV) 1 plaça de Tècnic superi

Living & Working in Denmark. UPC Alumni

EURES Advisers from Denmark will tell you all about what it is like to live and work in Denmark. Including: Information about Denmark Work place culture Where to find a job How to write a great CV and cover letter for a Danish company Sectors with great demand for employees What do expats say about living in Denmark When to meet Workindenmark face-to-face at the UPC Furthermore, Danish Life Science-giant, Novo Nordisk, will participate with a presentation about their job possibilities and what it is like to work at their company. Another Danish company may participate as well. Keep tuned. Several offers will be presented to work in Denmark and on May 28 interviews will be held in Barcelona  Dilluns 29 d'abril, a les 16:00 h. Sessió en línia                                                                                                                                                                 Inscriu-te al taller  Més posts d' UPC Alumni