Presentació Projectes d’Alt Impacte en l’Àmbit Agroalimentari

El CIDAI té com a objectiu generar, validar i transferir tecnologies d’IA d’alt valor afegit per fomentar la innovació en els sectors econòmics estratègics de Catalunya, inclosa l’administració pública i el tercer sector.

Per complir aquest objectiu, entre altres iniciatives, el CIDAI promou la definició i concreció de projectes que abordin reptes concrets en què la IA és un element central de la solució. En aquesta sessió, es presentaran els resultats i coneixements adquirits durant l’execució d’un Projecte d’Alt Impacte en l’àmbit agroalimentari iniciat l’any 2022.

Subprojecte 1: AI LAB – Millora dels processos de qualitat a les granges porcines a través del monitoratge individualitzat (algorismes, dades, espai de dades i model de negoci): En el primer cas, s’ha definit un model metodològic (AI LAB), el qual ha permès identificar reptes de territori i involucrar-hi actors de la quàdrupla hèlix per definir una solució d’IA, amb un model de negoci i sostenibilitat associat. En col·laboració amb la Universitat de Lleida, el Centre d’Estudis Porcins (CEP), i amb la participació de la Federació Catalana de Cooperatives Agràries, i empreses consultores del sector, s’ha desenvolupat un model de visió per computador que permet fer un seguiment individualitzat del cicle de vida dels porcs a l’explotació, obtenint mètriques sobre el seu benestar. Aquesta solució s’ha integrat en una prova de concepte d’un espai de dades comú per a l’àmbit agroalimentari en el context de la iniciativa europea Gaia-X, i s’ha identificat amb el sector un marc de governança que permetrà desenvolupar models de negoci i d’explotació de dades.

Subprojecte 2: Patrons d’optimització en l’aplicació d’antibiòtics a les explotacions ramaderes: En el segon cas, i amb la col·laboració del Servei d’Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera de la Generalitat de Catalunya s’han identificat els patrons d’aplicació d’antibiòtics a les explotacions ramaderes per tal de poder reduir el seu ús i minimitzar els efectes en els humans, definint la potencial integració d’aquests algorismes i dades en l’espai de dades desenvolupat en el primer projecte.

DIA I HORARI: 14 febrer 2024 | 11h a 13:30h

LLOC: Parc AgroBioTech Lleida. Parc de Gardeny, edifici CeDiCo 1a planta. Auditori Joan Oró. 25071 Lleida

Més informació

Més posts d'Esdeveniments


Entrada destacada

Informe de Tendències Salarials 2025 de Randstad

En un context econòmic dinàmic i desafiador, el mercat laboral espanyol s'enfronta a reptes significatius, especialment en el que respec...