Passa al contingut principal

Economía Circular en la Industria - CEPI

La biomasa es la única fuente de energía renovable que se considera consumible y se define como la fracción biodegradable de los productos, desechos y residuos de origen biológico procedentes de diferentes actividades: agroganaderas, de la silvicultura e industrias relacionadas, como la pesca y la acuicultura, así como la fracción biodegradable de los residuos industriales y municipales.

La biomasa puede clasificarse según su procedencia en las siguientes categorías:

  • Biomasas agrícolas, entre las que se incluyen cultivos, especies herbáceas o leñosas producidas mediante el cultivo, la cosecha y el procesado de las materias primas recolectadas, cuando se lleva a cabo. En este grupo también se incluyen los cultivos de algas y los residuos de las actividades agrícolas, la biomasa residual originada durante el cultivo y la primera transformación de productos agrícolas.
  • Biomasas forestales, incluyendo especies principalmente leñosas producidas mediante el cultivo en terreno forestal (a diferencia del terreno agrícola como en el caso de la biomasa agrícola), la cosecha y el procesado de las materias primas recolectadas. También se incluyen las plantas aromáticas y medicinales, procedentes de la recolección en sus hábitats naturales. Entre los aprovechamientos forestales, se incluye la biomasa originada como producto de las operaciones silvícolas en las masas forestales que precisan de permiso de corta o, en su defecto, de plan de ordenación para su extracción. También se tienen en consideración los residuos forestales, la biomasa residual generada en la limpieza y en el mantenimiento de las masas forestales y los espacios verdes.
  • Biomasas ganaderas, constituidos por los residuos orgánicos generados en las explotaciones ganaderas. En este caso, estamos hablando principalmente de la mezcla de deyecciones y la cama de ganado, entre los que se incluyen el estiércol, los purines y la gallinaza.
  • Biomasas industriales, entre las que se encuentran tanto los subproductos y residuos procedentes de industrias del sector agroalimentario como los subproductos y residuos procedentes de instalaciones industriales del sector forestal. Dentro de la biomasa de la industria del sector agroalimentario, se encuentra aquélla procedente de la producción de aceite de oliva, de los procesados de cítricos, de la extracción de aceite de semillas, de la industria vinícola y alcoholera, de la conservera, de la producción de frutos secos, de la producción de arroz y del procesado de algas. Por parte de la biomasa de industrias del sector forestal, nos encontramos con desechos de industrias forestales de primera y segunda transformación (cortezas, serrerías, carpinterías, etc.), subproductos de la industria de la celulosa y aquéllos procedentes de la recuperación de materiales lignocelulósicos (palés, materiales de construcción, muebles, etc.).

Més posts de Mercat de treball


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Pràctiques Ciberseguretat - Consultoria a UPCnet

Som l'empresa de consultoria i serveis digitals avançats de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Proporcionem a la UPC serveis TIC amb la màxima fiabilitat, rendibilitat i amb evolució constant per donar suport a l’estratègia de la Universitat. Combinem el coneixement generat a la UPC amb el talent i l'experiència del nostre equip format per més de 250 professionals de l’enginyeria i la consultoria, adquirida treballant en projectes i empreses líders des de fa més de 20 anys. Facilitem el creixement de les persones del nostre equip perquè siguin les i els líders tecnològics del futur. Ho fem en un bon ambient de treball i amb condicions flexibles. El teu repte Col·laborar en diverses oficines tècniques de seguretat, donant suport al rol de CISO i assistència en la revisió i elaboració de polítiques i procediments de seguretat, gestió de riscos, plans de continuïtat, programes de dinamització de la ciberseguretat, elaboració de píndoles formatives... Participar en proj

Els semiconductors a Catalunya

Els semiconductors per a la fabricació de xips estan dissenyats específicament per proporcionar als dispositius i circuits integrats la capacitat de processar, emmagatzemar i transmetre dades. Així, els materials semiconductors són un element crucial en l'electrònica moderna i constitueixen un component important de molts dispositius electrònics d'ús habitual, com ara telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors, però també de tots els dispositius que han anant incorporant elements digitals i de connectivitat. És el cas dels automòbils, l’equipament mèdic, els data centers o els aparells automatitzats. En xifres globals, el 2024 els ingressos de la indústria mundial de semiconductors arribaran als 588.360 milions de dòlars, un augment del 13% respecte l'any anterior. De cara a futur, s'espera que la indústria mundial dels xips de semiconductors creixi a un ritme del 6,3% anual fins al 2027. I nforme complet Els semiconductors a Catalunya Píndola: Els semiconductors a C