Passa al contingut principal

RIS3CAT 2030. Estratègia per a l'especialització intel·ligent de Catalunya 2030

El 29 de novembre, el Govern va acordar aprovar l’estratègia RIS3CAT 2030, que fa una aposta per les agendes compartides i la recerca i la innovació transformatives i responsables com a principals motors per orientar Catalunya cap a un model socioeconòmic més verd, digital, resilient i just. Persegueix un model de desenvolupament ambientalment sostenible que promogui i desplegui les possibilitats de la digitalització per aconseguir les transformacions a les quals aspira sense deixar cap persona enrere. És un model inclusiu i equitatiu, que vol reduir les desigualtats socials i, especialment, les bretxes de gènere.

El document de la RIS3CAT 2030 aprovat pel Govern promou el desenvolupament de les tecnologies facilitadores, la creació de nova indústria de base digital i tecnològica i la transformació dels sistemes de provisió de béns i serveis. Es preveu l’impuls de set agendes compartides per aconseguir els sistemes següents:

Un sistema alimentari sostenible, just, equitatiu i saludable.

 • Un sistema d’energia i recursos neutre en emissions i respectuós amb el medi ambient.
 • Un sistema de mobilitat i logística sostenible.
 • Un sistema sociosanitari universal, sostenible i resilient.
 • Un sistema educatiu i de generació de coneixement reflexiu, anticipatiu, inclusiu i responsiu.
 • Un sistema industrial sostenible i competitiu.
 • Un sistema cultural integrador de les persones, del territori i de la història.

Les tecnologies facilitadores s’han redefinit, tenint en compte les tecnologies facilitadores transversals del programa Horitzó Europa, les tendències tecnològiques i els desenvolupaments dels darrers anys. Les principals tecnologies de la RIS3CAT 2030 són les següents:

 • Intel·ligència artificial
 • Ciberseguretat, connectivitat i cadena de blocs
 • Microelectrònica i nanoelectrònica, fotònica i tecnologies quàntiques
 • Materials avançats i sostenibles
 • Biotecnologia
 • Manufactura digital avançada
 • Altres tecnologies emergents

Accés al document

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Mussola ha arribat al milió de pàgines vistes

Avui em desperto havent arribat a 1.000.000 de pàgines vistes a Mussola. Moltes gràcies a tots els que em seguiu. Moltes gràcies a tots. Espero que Mussola us hagi ajudat en la vostra cerca de feina o pràctiques i a créixer en la vostra carrera professional.

Oferta pública 10/04/2024

  Ajuntament de Cadaqués 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Pira 1 plaça de Secretari interventor de l'Agrupació Pira - Vilaverd Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Sant Martí de Llémena 1 plaça d'Arquitecte tècnic Ajuntament d'Esparreguera Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Co-leader of the Climate Variability and Change Group (R4) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Postdoc on aerosol microphysics (R2) Consell Comarcal de la Cerdanya Borsa de treball de places de Secretari interventor Fundació Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) 1 plaça d'Enginyer de Coordinació Tècnica del Projecte EBRT2030 Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal a l'Oficina Comar

Mejores Empresas para Trabajar en España 2024

Las empresas Best Workplaces son un reflejo de la experiencia que defiende Great Place To Work para cada empleado y empleada en cada compañía. Great Place To Work significa sentir tu trabajo como algo más que un trabajo, confiar en tus líderes y compañeros y compañeras de equipo, ponerte en la piel de otra persona, encontrar un lugar al que perteneces, ser tratado/a equitativamente… Great Place To Work quiere un gran lugar para trabajar para todas las personas. Por tamaño Por sector Més posts de Cercar feina