Consulta la quarta edició del nostre informe anual, impulsat per Mobile World Capital, el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i el Cercle Tecnològic en el marc de la iniciativa Barcelona Digital Talent, amb l'objectiu de descobrir quin és l'impacte i evolució de la bretxa de talent digital, tendències globals i les diferents línies d'actuació que es proposen amb l'objectiu d'atraure talent de major qualitat a l'ecosistema.
Observem com Catalunya suma 10.500 nous professionals digitals en 2021, la qual cosa suposa un increment anual del 12%. La disponibilitat d'aquests perfils ha crescut en totes les demarcacions catalanes, encara que Barcelona continua aglutinant el 95% de tot el talent digital de Catalunya i el 97% de les ofertes d'ocupació. A la ciutat comtal es van incorporar al mercat de treball 9.400 nous professionals digitals l'any passat, un 40% més dels que es van afegir en 2020.
Pel que fa a l’oferta i la demanda, s’observa com aquesta última va créixer un 43% respecte a l'any anterior i, en el 2021 es van publicar més de 24.600 ofertes d'ocupació digital, xifra que supera la demanda de 2019. Aquesta ràpida recuperació del sector contrasta amb la demanda de feina del conjunt de sectors, que encara està lluny de les xifres prepandèmia.
Respecte als models de treball, sorgeixen nous paradigmes com el teletreball o staff on demand. La proporció d'ofertes d'ocupació TIC amb modalitat de treball en remot han passat del 4% al gener de 2020 al 14% a finals de 2021 en economies com l'espanyola. Entre les ciutats analitzades, Varsòvia (21,4%) i Berlín (19,0%) són les que més treball en remot ofereixen. Barcelona, amb un 14,4%, se situa lleugerament per sobre de la mitjana.
Més entrades de Mercat de treball
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada