Durant l’última dècada hem observat un interès creixent en el desenvolupament de tecnologies per a la percepció automàtica d’emocions. La capacitat de percebre automàticament les emocions té moltes aplicacions en entorns on les màquines necessiten interactuar i col·laborar amb humans. Tanmateix, com poden les màquines reconèixer les emocions?
En aquesta masterclass oferiré una introducció a la Computació Afectiva, la disciplina que estudia i desenvolupa sistemes i dispositius que poden reconèixer, interpretar, processar o simular emocions o sentiments. Després d’una introducció general a la Computació Afectiva, faré una revisió de les tècniques per a la percepció automàtica d’emocions i també parlaré de les limitacions d’aquestes tecnologies existents. Finalment, explicaré exemples de projectes de recerca que utilitzen la percepció automàtica de les emocions per millorar el benestar de les persones.
DIA I HORARI: 25 GENER 2021 | 16h a 17:30h
PONENT: Àgata Lapedriza. Professora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Directora del grup de recerca “Artificial Intelligence for Human Well-being” a l’eHealth Research Center de la UOC. Investigadora Afiliada al Massachusetts Institute of Technology (MIT) Medialab, al grup de recerca d’Affective Computing.
IDIOMA I FORMAT DE LA MASTERCLASS: Anglès | Virtual
AGENDA:
- Introducció a la Computació Afectiva. Breu història de la Computació Afectiva i principals tòpics de recerca.
- Tècniques per la Percepció Automàtica d’Emocions. Revisió de les tècniques existents per a la percepció automàtica d’emocions i estat actual del camp de recerca.
- Ús de les tecnologies de Percepció Automàtica d’Emocions en projectes relacionats amb el benestar humà. Descripció de projectes de recerca que utilitzen la percepció automàtica d’emocions per detectar i reduir l’estrès i altres exemples de projectes.
Comentaris