Informe: El sector químic a Catalunya. Acció

La indústria química se centra en l'extracció i el processament de matèries primeres, ja siguin naturals o sintètiques; així com en la seva transformació en substàncies amb noves característiques. La Xina n'és el principal productor mundial, aporta el 43% de les vendes de productes químics el 2021, seguit per la Unió Europeu, amb un 14,8%, i els Estats Units, amb un 10,8%. Tot plegat ho indica l'informe El sector químic a Catalunya (document .PDF).

Alemanya i França són els grans protagonistes de la indústria química a Europa, produint el 29% i el 17% del total, respectivament. Els segueixen Itàlia, els Països Baixos, Espanya i Bèlgica.

Pel que fa a Catalunya, el químic és un sector potent, desenvolupat i internacional. Fins a 1.985 empreses conformen un sector que genera més de 61.000 llocs de treball i 21.596 milions d’euros de facturació. Una xifra, la de la facturació, especialment rellevant si es té en compte que és el segon sector manufacturer de Catalunya i representa el 36,8% de la facturació total del sector a Espanya.

A Catalunya hi ha tres grans pols químics que es dediquen a diferents àrees de la indústria i ofereixen serveis a empreses químiques: Tarragona, dedicada principalment a la producció de productes químics bàsics, petroquímics i polímers; el Vallès, centrat en la producció de productes químics especialitzats; i Barcelona, que a més de ser la seu i les oficines comercials de moltes empreses, hi trobem plantes de producció de productes químics intermedis.

Informe El sector químic a Catalunya (CAT - ANG)

Més entrades de Mercat de treball

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...