Informe de la BioRegió de Catalunya 2021

Aquest document anual és l’estudi de referència de l’ecosistema de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya i recull els indicadors principals d’innovació i les dades macroeconòmiques del sector actualitzades el desembre del 2021, incloent-hi les xifres d’inversió més recents. Algunes dades que dona aquest informe reflecteixen l’impacte econòmic del creixement de l’ecosistema, com ara que el PIB sectorial ja suposa el 8,7 % del PIB català (un 1,4 % més que el 2018); que el sector aglutina més de 1.300 empreses, amb una facturació de 37,7 mil milions d’euros anuals, o que el sector dona feina a 244.000 persones (més del 8 % de la població ocupada de Catalunya).

S’observa que hi ha un elevat nivell de col·laboracions en l’àmbit de l’R+D entre el teixit d’empreses emergents o start-ups i les entitats de recerca de la BioRegió. D’acord amb l’informe, un 90 % de les empreses emergents biotec o tecmed declaren tenir col·laboracions amb la xarxa d’entitats de recerca, universitats o hospitals. La major part de les empreses emergents sorgides en aquest sector són empreses derivades o spin-offs sorgides d’instituts de recerca i universitats com el BSC, l’ICFO, l’IDIBAPS, l’IJC, l’IGTP, l’IMIM, l’IRB, l’Hospital SJD, la UPF i la UB, i han obtingut una inversió total de 184 milions d’euros: un 50 % més que l’any anterior (120 milions d’euros). 24 d’aquestes empreses compten amb un investigador o investigadora ICREA.

Informe de la BioRegió de Catalunya 2021

Més entrades de Mercat de treball

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...