III Congrés TECNIO, tot un referent en la transferència de coneixement a Catalunya

El pròxim 21 de novembre Terrassa serà la seu del III Congrés de l'Associació TECNIO, integrada per grups 57 grups i centres de recerca del territori català enfocats a la transferència del coneixement amb acreditació TECNIO, atorgada per ACCIÓ.

La Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT) serà el punt de trobada entre els associats i un important nombre d'institucions polítiques, empresarials i universitàries catalanes, en especial terrassenques, un espai on establir sinergies per millorar la competitivitat del teixit empresarial català.

El Congrés, organitzat per l'Associació TECNIO  en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i el suport d'ACCIÓ, és un indicador del grau d’innovació del país. Amb l'elecció de Terrassa com a seu, el Congrés d’enguany reconeix la gran importància de la tradició industrial del Vallès, escenari clau per l'ecosistema innovació català.

El Congrés és una important trobada entre el sector empresarial i els agents desenvolupadors. L’esdeveniment és un generador d’oportunitats on es creen espais per compartir experiències i trobar sinergies per a futures col·laboracions.

La benvinguda institucional de l'acte comptarà amb la participació del conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya Miquel Sàmper, l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya Daniel Crespo i el president en funcions de l'Associació TECNIO i director del Grup CD6 de la UPC Santiago Royo. La clausura de l’acte anirà a càrrec de consellera d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya Alícia Romero.

Sota el lema "Transferim coneixement per impulsar la competitivitat" la jornada acollirà ponències i taules rodones sobre innovació i transferència de coneixement, en les quals participaran noms rellevants de la ciència i la indústria catalana.

Intervindran figures destacades com la directora general de Transferència i Societat del Coneixement Laia Arnal, l'exrector de la UOC i catedràtic per la UPC i exdirector d'UPC-CREB i CERCA-IBEC Josep Antoni Planell, el president de la Cambra de Terrassa Ramon Talamàs, el director de Transformació Digital i Innovació de la CECOT Abraham Arcos, director d'Innovació de LEITAT Sergi Artigas i el president d'honor de l'empresa Metalquimia Josep Lagares.

Dels grups i centres de recerca en destaquem la participació del director del grup BETA (Universitat de Vic) Sergio Ponsá, associat a TECNIO. A més, també comptarem amb la presència de representants de spin-offs sorgides de l'acadèmia com són: José Antonio Tornero de CEBIOTEX, empresa emergent del grup Intexter de la UPC, Avencia Sánchez-Mejías d'IntegraTX d'UPF-SynbioLab i d'Alberto Bucci de Joltech Solutions sorgida al centre CERCA-ICIQ.

Enguany, a més, s’incorpora un espai expositiu de tecnologies TECNIO i una important novetat: el TRS Brokerage, un espai d'interacció entre empreses i agents desenvolupadors de tecnologia promogut per l'Ajuntament de Terrassa.

Més informació

Més posts d'Esdeveniments

Entrada destacada

Properes activitats. Serveis gratuïts per a alumnat i alumni de la UPC

Entrevistes d'assessorament Reserva la teva cita En línia Presencial Biblioteca Rector Gabriel Ferraté Presencial EEBE Activitats UPC Al...