Presentació del Llibre Blanc de la IA aplicada al sector de l’Energia

El sector energètic juga un paper fonamental en l’economia mundial, la qual cosa que s’ha evidenciat recentment amb els darrers esdeveniments geopolítics. És necessari reduir la dependència energètica de certes regions, mitigar l’impacte ambiental dels combustibles fòssils i fer la transició cap a fonts d’energia més netes i renovables, de forma optimitzada, sostenible i segura.

La Intel·ligència Artificial (IA) i les tecnologies basades en dades s’erigeixen com una eina facilitadora per transformar i optimitzar la manera en que es produeix, gestiona i consumeix l’energia, especialment per poder orquestrar el nou paradigma de l’energia (que contempla la descentralització de l’energia, l’empoderament dels consumidors, l’electrificació, etc.).

L’objectiu d’aquest llibre blanc és presentar els principals resultats del llibre blanc de la IA aplicada al sector de l’Energia. L’estudi s’ha desenvoupat per contribuir a l’impuls, el foment de l’adopció i la incorporació de la IA en els diferents processos que afecten l’energia: tant en la generació, com el transport i distribució, la comercialització, el consum i l’emmagatzematge.

En aquest document s’analitza l’aplicabilitat de la IA per fer front als principals reptes del sector a curt i mig termini.

DIA I HORARI: 11 juliol 2024 | 11h a 13h

Més informació

Més posts d'Esdeveniments

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...