CANDIDAT A DOCTORAT (RTA_ELECTROmonoLITH)

ICRA ofereix un lloc de doctorat a l’àmbit del projecte ERC Consolidator Grant ELECTROmonoLITH – Separació i recuperació electroquímica selectiva de liti i altres metalls utilitzant elèctrodes monolítics (El Projecte està finançat pel programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea, en virtut de l’Acord de Subvenció (Grant Agreement) núm. 101125304), dirigit per la Prof. Jelena Radjenovic.

La persona seleccionada treballarà en estreta col·laboració amb el personal becari postdoctoral i els/les estudiants que treballen al projecte, així com amb altres investigadors/es de l’ICRA que treballen en camps relacionats. La persona seleccionada també estarà en un entorn de recerca multidisciplinari a ICRA, tindrà accés a equips i instal·lacions d’última generació i gaudirà d’oportunitats de col·laboració amb les persones que són sòcies, tant acadèmica com industrialment, nacionals i internacionals d’ICRA.

Els objectius principals del projecte són: 1.- Desenvolupar un elèctrode monolític tridimensional per a la separació altament selectiva de liti i altres matèries primeres crítiques (CRM) de fonts secundàries complexes i fluxos de residus. 2.- Optimitzar el disseny i l’arquitectura de l’elèctrode monolític per a la recuperació electroquímica de CRM d’aigües residuals industrials. 3.- Determinar els paràmetres òptims de funcionament per a l’extracció de metalls de manera més energèticament eficient possible.

FUNCIONS PRINCIPALS

1.- Disseny i síntesi d’elèctrodes monolítics funcionals. 

2.- Muntatge i operació de sistemes electroquímics experimentals a escala de laboratori. 

3.- Anàlisi de mostres, inclosa l´espectroscòpia d’emissió atòmica amb plasma d’acoblament inductiu (ICP-MS) i altres tècniques disponibles a l’ICRA. 

4.- Anàlisi i interpretació de dades, recopilació d’informes i publicacions científiques. 

5.- Assistència a congressos internacionals. 

6.- Com és habitual amb la plantilla estudiantil de doctorat i la investigadora  postdoctoral que treballen a l’ICRA, una petita part del temps es destinarà a serveis comunitaris com neteges conjuntes de laboratoris, etc.

La data límit per presentar la documentació és el 07/07/2024

Més informació

Més posts de Recerca

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...