Investigador/a en formació per l’estudi de l’impacte de la variabilitat estel·lar en les observacions espectrofotomètriques per caracteritzar l’atmosfera de planetes extrasolars

L’objecte d’aquesta convocatòria és el procés de selecció d’un candidat per ocupar un lloc de treball d'Investigador/a en formació adscrit a l’Àrea de Recerca de Catalunya de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

El contracte predoctoral tindrà com a objectiu la realització simultània per part del personal investigador predoctoral en formació, per una banda, de tasques d’investigació en un projecte específic i innovador, i per altra, del conjunt d’activitats, integrants del programa de doctorat, conduent a l'adquisició de les competències i habilitats necessàries per a l’obtenció del títol universitari oficial de Doctorat, sense que se li pugui exigir la realització de qualsevol altra activitat que desvirtuï la finalitat investigadora i formativa del contracte.

Aquest contracte s'emmarca en la recerca que es fa a l’IEEC per a la caracterització de la variabilitat estel·lar en el marc de la detecció i caracterització d’exoplanetes mitjançant instruments en observatoris terrestres i a l’espai.

El/la candidat/a seleccionat/da tindrà les funcions i responsabilitats següents:

  • Estudis dels efectes observacionals de l’activitat estel·lar en dades espectrofotomètriques d’estrelles obtingudes amb instrumentació astronòmica.
  • Estudi de l’impacte de l’activitat estel·lar en la caracterització d’atmosferes d’exoplanetes, amb èmfasi en dades espectroscòpiques del telescopi James Webb.
  • Estudis d’estratègies per eliminar la variabilitat estel·lar de les dades espectrofotomètriques.
  • Desenvolupament d’algoritmes que permetin corregir els efectes de l’activitat estel·lar en les observacions, incloent tant models analítics així com algoritmes d'Intel·ligència Artificial (AI) que puguin ser d’utilitat.
  • Participació en el desenvolupament del software StarSim de l’equip de l’IEEC per modelitzar l’efecte de l’activitat estel·lar.
  • Preparació de propostes observacionals per estudiar casos concrets que permetin avançar en la recerca en aquest camp. Coordinació de les campanyes observacionals i reducció i anàlisi de les dades obtingudes.
  • Preparació d’articles científics amb els resultats de la recerca per revistes especialitzades, i presentació en congressos nacionals i internacionals rellevants.

Data fi de termini: 2024-06-27

Més informació

Més posts de Recerca

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...