Passa al contingut principal

Investigador/a en formació per l’estudi de l’impacte de la variabilitat estel·lar en les observacions espectrofotomètriques per caracteritzar l’atmosfera de planetes extrasolars

L’objecte d’aquesta convocatòria és el procés de selecció d’un candidat per ocupar un lloc de treball d'Investigador/a en formació adscrit a l’Àrea de Recerca de Catalunya de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

El contracte predoctoral tindrà com a objectiu la realització simultània per part del personal investigador predoctoral en formació, per una banda, de tasques d’investigació en un projecte específic i innovador, i per altra, del conjunt d’activitats, integrants del programa de doctorat, conduent a l'adquisició de les competències i habilitats necessàries per a l’obtenció del títol universitari oficial de Doctorat, sense que se li pugui exigir la realització de qualsevol altra activitat que desvirtuï la finalitat investigadora i formativa del contracte.

Aquest contracte s'emmarca en la recerca que es fa a l’IEEC per a la caracterització de la variabilitat estel·lar en el marc de la detecció i caracterització d’exoplanetes mitjançant instruments en observatoris terrestres i a l’espai.

El/la candidat/a seleccionat/da tindrà les funcions i responsabilitats següents:

  • Estudis dels efectes observacionals de l’activitat estel·lar en dades espectrofotomètriques d’estrelles obtingudes amb instrumentació astronòmica.
  • Estudi de l’impacte de l’activitat estel·lar en la caracterització d’atmosferes d’exoplanetes, amb èmfasi en dades espectroscòpiques del telescopi James Webb.
  • Estudis d’estratègies per eliminar la variabilitat estel·lar de les dades espectrofotomètriques.
  • Desenvolupament d’algoritmes que permetin corregir els efectes de l’activitat estel·lar en les observacions, incloent tant models analítics així com algoritmes d'Intel·ligència Artificial (AI) que puguin ser d’utilitat.
  • Participació en el desenvolupament del software StarSim de l’equip de l’IEEC per modelitzar l’efecte de l’activitat estel·lar.
  • Preparació de propostes observacionals per estudiar casos concrets que permetin avançar en la recerca en aquest camp. Coordinació de les campanyes observacionals i reducció i anàlisi de les dades obtingudes.
  • Preparació d’articles científics amb els resultats de la recerca per revistes especialitzades, i presentació en congressos nacionals i internacionals rellevants.

Data fi de termini: 2024-06-27

Més informació

Més posts de Recerca

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui és qui entre les 25 empreses que més facturen de Catalunya?. Via empresa

Dels "reis" de l'automoció de Martorell, a les infraestructures i el poder de la indústria farmacèutica catalana. Les 25 empreses amb seu a Catalunya que més facturen al territori superen de llarg els 1.000 milions d'euros de facturació anuals, generant un impacte notori al PIB català. Qui és qui entre les empreses capdavanteres de Catalunya? Pista: la majoria d'elles són àmpliament reconegudes per la població, però algunes d'elles són del tot inesperades. A continuació, el rànquing de les 25 empreses que més facturen a Catalunya, segons xifres que ha avançat Acció en exclusiva a VIA Empresa. Notícia Més posts de Mercat de treball

Ofertes de recerca a la UPC

Teniu coneixements en Enginyeria Electrònica o de Telecomunicació?   Aquesta setmana us portem una plaça d’iniciació a la Recerca Doctoral on podríeu encaixar. Per treballar al Departament d’Enginyeria Electrònica i, en concret, en un projecte per dissenyar i implementar circuits MPPT (seguiment del punt màxim de potència) per a la seva aplicació a captadors d’energia, òptics i tèrmics, en interiors d'edificis per alimentar nodes sensors. Us interessa? Tots els detalls en aquest enllaç Més ofertes laborals d’altres àmbits, al web   Més posts d' UPC

Oferta pública 15/07/2024

  Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Administrador de sistemes adscrit al departament d'informàtica Ajuntament de Vilafranca del Penedès 1 plaça de Tècnic d'informàtica de sistemes Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Star-HPC-8 (RE2) Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Technician of Competitive Calls Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places d'Enginyer Tècnic o Superior - Obres modernització de Regadius (Catalunya) Figueres de Serveis, SA (FISERSA) 1 plaça de Cap de Qualitat i Control de Processos Fundació Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) 1 plaça de Collaboration grant in for the project ADAM Automation of Metabolomics Data Analysis Fundació Institut Universitari de Recerca per a l'Atenció Primària de la Salut Jordi Gol i Gurina 1 plaça d'Epidemiòleg sènior RWEpi Fundació Institut Universitari de Re