Passa al contingut principal

Enginyer/a Júnior per al Grup de Recerca de Codificació interactiva d’imatges (IEEC-CERES / UAB-dEIC-GICI) per al projecte “Data Compression and Machine Learning for Earth Observation Satellites” en el marc de l’Estratègia NewSpace

L’objecte d’aquesta convocatòria és el procés de selecció d’un candidat per ocupar un lloc de treball Enginyer/a Júnior adscrit a l’Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya (APEC) de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

El New Space representa un nou ús de l'espai, una nova tecnologia, un nou conjunt de serveis i, per tant, una nova economia basada en una indústria espacial orientada a la comercialització, en la sinèrgia amb el sector digital i les tecnologies digitals avançades i procediments d'innovació més dinàmics i àgils. El New Space ofereix oportunitats per a l'ús i explotació de plataformes espacials per a una gran varietat d'aplicacions, com ara els productes i serveis derivats de les tecnologies d'observació de la Terra, les telecomunicacions i els sistemes de posicionament GNSS, la recerca científica, el desenvolupament i la qualificació de la tecnologia espacial, entre d’altres.

L’IEEC i la Generalitat de Catalunya impulsen el New Space mitjançant la definició i execució de l'Estratègia New Space de Catalunya per a reforçar l'ecosistema espacial mitjançant el llançament de missions de nanosatèl·lits, programes de recerca i innovació i serveis d'alt valor afegit basats en tecnologies espacials.

L’IEEC vol contractar una persona per incorporar-se al Grup de Recerca de Codificació Interactiva d’Imatges (IEEC-CERES / UAB-dEIC-GICI) per col·laborar en el disseny, la implementació, i la validació de tècniques de processament (compressió) de dades. El grup compta amb una llarga experiència en el disseny de tècniques de compressió específicament adaptades per a dades (imatges) de satèl·lit. En aquest àmbit, des del grup s'ha contribuït a tirar endavant els actuals estàndards en la compressió d'imatge de satèl·lit, participant en el grup de treball de compressió de dades del Consultative Committee for Space Data Systems i en la definició de tècniques de compressió de dades per a missions del New Space. Més informació a: https://gici.uab.cat.              

El/la candidat/a seleccionat/da tindrà les funcions i responsabilitats següents:

Participar en la definició, programació, implementació, validació i integració del subsistema de compressió, en particular:

  • Estudiar, analitzar i comparar tècniques de compressió sense pèrdues / amb pèrdues, principalment aquelles basades en Machine Learning.
  • Definir un compressor basat en xarxes neuronals de complexitat computacional reduïda i que proporcioni compressió sense pèrdua a bord.
  • Estudiar i analitzar els requisits i limitacions del hardware a bord.
  • Desenvolupar programari per al processament (compressió) de dades d’extrem a extrem.
  • Desenvolupar biblioteques de funcions de lectura/gravació i de validació mitjançant proves unitàries.
  • Desenvolupar biblioteques de funcions de preprocessament i de validació mitjançant proves unitàries.
  • Desenvolupar biblioteques de funcions de compressió i de validació mitjançant proves unitàries.
  • Validar programari desenvolupat mitjançant l'ús de metodologia fuzzing amb Golden Reference.

Data fi de termini: 2024-06-27

Més informació

Més posts de Recerca

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui és qui entre les 25 empreses que més facturen de Catalunya?. Via empresa

Dels "reis" de l'automoció de Martorell, a les infraestructures i el poder de la indústria farmacèutica catalana. Les 25 empreses amb seu a Catalunya que més facturen al territori superen de llarg els 1.000 milions d'euros de facturació anuals, generant un impacte notori al PIB català. Qui és qui entre les empreses capdavanteres de Catalunya? Pista: la majoria d'elles són àmpliament reconegudes per la població, però algunes d'elles són del tot inesperades. A continuació, el rànquing de les 25 empreses que més facturen a Catalunya, segons xifres que ha avançat Acció en exclusiva a VIA Empresa. Notícia Més posts de Mercat de treball

Ofertes de recerca a la UPC

Teniu coneixements en Enginyeria Electrònica o de Telecomunicació?   Aquesta setmana us portem una plaça d’iniciació a la Recerca Doctoral on podríeu encaixar. Per treballar al Departament d’Enginyeria Electrònica i, en concret, en un projecte per dissenyar i implementar circuits MPPT (seguiment del punt màxim de potència) per a la seva aplicació a captadors d’energia, òptics i tèrmics, en interiors d'edificis per alimentar nodes sensors. Us interessa? Tots els detalls en aquest enllaç Més ofertes laborals d’altres àmbits, al web   Més posts d' UPC

Oferta pública 15/07/2024

  Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Administrador de sistemes adscrit al departament d'informàtica Ajuntament de Vilafranca del Penedès 1 plaça de Tècnic d'informàtica de sistemes Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Star-HPC-8 (RE2) Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Technician of Competitive Calls Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places d'Enginyer Tècnic o Superior - Obres modernització de Regadius (Catalunya) Figueres de Serveis, SA (FISERSA) 1 plaça de Cap de Qualitat i Control de Processos Fundació Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) 1 plaça de Collaboration grant in for the project ADAM Automation of Metabolomics Data Analysis Fundació Institut Universitari de Recerca per a l'Atenció Primària de la Salut Jordi Gol i Gurina 1 plaça d'Epidemiòleg sènior RWEpi Fundació Institut Universitari de Re