Passa al contingut principal

Material per conèixer l'entorn (6)

Circularity Gap Report 2024

3X The circular economy has reached megatrend status. The volume of discussions, debates and articles on the concept has almost tripled over the past five years.

-21% But global circularity is still in decline. The share of secondary materials consumed by the global economy has decreased from 9.1% in 2018 to 7.2% in 2023—a 21% drop over the course of five years.

28% And consumption continues to accelerate. In the same period, we have consumed over 500 gigatonnes. That's 28% of all the materials humanity has consumed since 1900.

KPMG Global Economic Outlook - H2 2023 report

A theme that’s become all too familiar in KPMG’s Global Economic Outlook is uncertainty. For many, 2023 was another year when the medicine at times felt worse than the illness. Central banks tightened their belts with tough monetary policies aimed at reigning in spiralling inflation. It appears to have paid off, but at the cost of economic stagnation for many regions and a continued squeeze on consumer spending.

KPMG’s latest Global Economic Outlook offers a sense of what lies ahead, with the clear health warning once again that we’re in deeply uncertain times, and therefore our predictions are just that – a forecast based on the few certainties that exist right now and the long-term trends that can help us piece together a complex future.

Anàlisi de l'ecosistema startup a Catalunya 2023. ACCIÓ

L’ecosistema startup de Catalunya segueix creixent a un ritme constant. Si l’any passat superàvem per primera vegada les 2.000 empreses emergents, aquest 2023 el nombre de startups ha escalat fins a les 2.102. Una xifra de rècord i que multiplica per dos les registrades l'any 2016. Es tracta d’un ecosistema molt viu que dona feina a més de 20.600 treballadors i que factura més de 2.100 milions d’euros, un 14,5% més que el 2021.

Tot plegat són dades de l’informe Anàlisi de l’ecosistema startup a Catalunya 2023 que radiografia les principals xifres i tendències del sector. Aquest estudi està basat en les dades de la plataforma digital Barcelona & Catalonia Startup Hub, el directori de referència de l’ecosistema emprenedor de casa nostra.

Més posts de Material per conèixer l'entorn


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Salut digital a Catalunya

La salut digital (pel concepte en anglès de digital health) es refereix a l’àmbit de coneixement i pràctica associat al desenvolupament i ús de tecnologies digitals per millorar la salut Es tracta d’un mercat que creixerà a un ritme d’un 13% anual fins al 2032 i que engloba àmbits com la intel·ligència artificial aplicada a la medicina o els models telemàtics. Alhora, es tradueix en solucions tecnològiques com la medicina personalitzada, els nous dispositius mèdics, la telemedicina o les teràpies digitals. Davant d’aquest panorama creixent, l’àmbit de la salut digital a Catalunya s’ha convertit en una indústria emergent i molt dinàmica. De fet, tal i com indica l’informe tecnològic Salut digital a Catalunya, 331 empreses configuren aquest sector d’activitat on hi destaquen 356 startups tecnològiques. Es tracta d’un sector molt jove en que el 65% de les companyies tenen menys de 10 anys. Totes aquestes empreses generen més de 4.800 llocs de treball, facturen 592,5 milions d’euros i ho f

Oferta pública 22/07/2024

Ajuntament de Figueres 1 plaça d'Enginyer tècnic Consell Comarcal del Moianès 1 plaça d'Enginyer tècnic de l'Àrea de Territori Generalitat de Catalunya - Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) 1 plaça de Desenvolupador d'aplicacions informàtiques a la Unitat de Sismologia Generalitat de Catalunya - Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) 1 plaça de Professor al Centre de Barcelona Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible 24 places de Cos d'Enginyers Geògrafs