Passa al contingut principal

Radiografia del sector químic espanyol

L'informe presenta una radiografia del sector químic espanyol en el 2022, destacant un creixement històric del 16,3%, arribant als 89.866 milions d'euros. Aquest augment no es va correspondre completament amb la producció, ja que aquesta va créixer només un punt, essent impulsat majoritàriament pels preus de venda que van créixer un 18,6%. L'augment va ser liderat per l'increment dels preus de l'electricitat i el gas, aquest últim essencial com a matèria primera.

En quant a les exportacions, van experimentar un augment notable del 35,8%, ascendint a 66.882 milions d'euros, situant el sector com el major exportador de l'economia espanyola per segon any consecutiu. Tot i que aquest augment es va deure principalment als preus, és rellevant que el volum d'exportació va ser fins i tot menor que l'any anterior. La presència internacional del sector es manté forta, amb el 74,4% de la seva facturació provinent de mercats exteriors.

La indústria química continua sent un dels sectors més grans i consolidats d'Espanya, contribuint al 6,1% del PIB i al 5,8% de la població activa asalariada del sector privat. Amb una facturació de 89.866 milions d'euros el 2022, dels quals el 74,4% procedeix de mercats exteriors, es consolida com el principal exportador i inversor en I+D+i de la economia espanyola.

Pel que fa a l'ocupació, la indústria química ha generat nous llocs de treball de qualitat, amb un creixement del 12,1% en la força laboral directa fins als 234.300 asalariats directes. La seva estabilitat laboral és destacable, amb el 94% dels llocs de treball directes sent indefinits. La inversió en formació és alta, superant la mitjana industrial.

La indústria química destaca per la seva capacitat innovadora, liderant les inversions en I+D+i i contribuint als objectius de descarbonització i economia circular. En resum, el sector químic espanyol continua essent clau per al funcionament i desenvolupament de la societat, destacant per la seva adaptabilitat, projecció internacional, generació d'ocupació de qualitat i lideratge innovador.

Descarrega l'informe

Més posts de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cursos gratuïts sobre IA a Harvard

Cursos de la Universitat de Harvard des de la plataforma edX Introducción a la ciencia de computación . Introducción a la programación CS50 usando Scratch . Introducción a la inteligencia artificial en CS50 usando Python . Uso de React Native para el desarrollo de aplicaciones móviles . Programación web usando Python y JavaScript. Introducción al desarrollo en el desarrollo de juegos . Introducción al curso CS50 sobre programación con Python . Curso sobre CS50 para entender la tecnología . Introducción a la ciencia de datos con Python . Introducción a la ciencia de computación para empresas. Machine Learning. Inteligencia artificial en las empresas: creación de valor mediante el aprendizaje automático. Més posts de Formació

Oferta pública 27/02/2024

  Ajuntament de la Riba 1 plaça de Secretari interventor Ajuntament de Sabadell 1 plaça de Tècnic mitjà d'enginyeria industrial (esp. electricitat) Ajuntament de Sabadell 2 places de Tècnic mitjà enginyer Ajuntament del Prat de Llobregat - Aigües del Prat, SA 1 plaça de Director gerent Ajuntament d'Olot 1 plaça d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Use of acoustic information in chatbots (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Post-doc in Machine Learning for Biomedical Multi-Omic Data Analysis in Precision Medicine (R2) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Software randomisation compiler - Master Student (R0) Comaigua, SL 1 plaça de Responsable d'Oficina Tècnica Consorci Hospitalari de Vic 1 plaça de Tècnic Biomèdic - Big Data Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TR

Curs d'Analítica de dades i Machine Learning (Online) Eurecat Academy

El curs d’Analítica de dades i Machine Learning ofereix una introducció a les tecnologies i metodologies per a l’extracció d’informació en grans conjunts de dades, tant ja existents com de les recollides en temps d’execució. A més, també aporta la metodologia per millorar els coneixements tècnics en Data Mining. Programa del curs 1. Introducció al Big Data. 2. Instal·lació i configuració de Python i R. 3. Introducció a Python y R. 4. Fonaments d’Estadística enfocada a BigData. 5. Observational Study / Exploratory Analysis: utilització de l’agregació de dades i la mineria de dades per proporcionar informació sobre el passat: 6. Anàlisi de Dades: Utilització de models estadístics i tècniques de pronòstic per comprendre el futur. 7. Machine Learning Comprensió dels principals tipus d’aprenentatge automàtic. Supervised Learning – Aprenentatge Supervisat. Unsupervised Learning – Aprenentatge No Supervisat. Inici: 04/03/2024 Més informació Més posts de Formació