Passa al contingut principal

Radiografia del sector químic espanyol

L'informe presenta una radiografia del sector químic espanyol en el 2022, destacant un creixement històric del 16,3%, arribant als 89.866 milions d'euros. Aquest augment no es va correspondre completament amb la producció, ja que aquesta va créixer només un punt, essent impulsat majoritàriament pels preus de venda que van créixer un 18,6%. L'augment va ser liderat per l'increment dels preus de l'electricitat i el gas, aquest últim essencial com a matèria primera.

En quant a les exportacions, van experimentar un augment notable del 35,8%, ascendint a 66.882 milions d'euros, situant el sector com el major exportador de l'economia espanyola per segon any consecutiu. Tot i que aquest augment es va deure principalment als preus, és rellevant que el volum d'exportació va ser fins i tot menor que l'any anterior. La presència internacional del sector es manté forta, amb el 74,4% de la seva facturació provinent de mercats exteriors.

La indústria química continua sent un dels sectors més grans i consolidats d'Espanya, contribuint al 6,1% del PIB i al 5,8% de la població activa asalariada del sector privat. Amb una facturació de 89.866 milions d'euros el 2022, dels quals el 74,4% procedeix de mercats exteriors, es consolida com el principal exportador i inversor en I+D+i de la economia espanyola.

Pel que fa a l'ocupació, la indústria química ha generat nous llocs de treball de qualitat, amb un creixement del 12,1% en la força laboral directa fins als 234.300 asalariats directes. La seva estabilitat laboral és destacable, amb el 94% dels llocs de treball directes sent indefinits. La inversió en formació és alta, superant la mitjana industrial.

La indústria química destaca per la seva capacitat innovadora, liderant les inversions en I+D+i i contribuint als objectius de descarbonització i economia circular. En resum, el sector químic espanyol continua essent clau per al funcionament i desenvolupament de la societat, destacant per la seva adaptabilitat, projecció internacional, generació d'ocupació de qualitat i lideratge innovador.

Descarrega l'informe

Més posts de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 13/06/2024

  Ajuntament de Sant Pol de Mar 1 plaça d'Enginyer Ajuntament de Terrassa 1 plaça de Tècnic de grau mitjà (Servei d'activitats econòmiques) Ajuntament de Terrassa 1 plaça d'Enginyer tècnic (Servei d'Espais Verds i Biodiversitat Urbana) Ajuntament de Terrassa 1 plaça de Tècnic de grau mitjà (Servei d'Espais Verds) Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix Borsa de treball de places de Tècnic de medi ambient Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant investigador Fundació Ticsalut 1 plaça de Tècnic sènior 2 en intel·ligència artificial Fundació Universitat Rovira i Virgili (Fundació URV) 1 plaça de Tècnic superior de suport a la transferència en els grups de recerca MEMTEC i SUSCAPE Generalitat de Catalunya - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) 1 plaça de Tècnic de programes i recursos per la R+D i la Innovació Generalitat de Catalunya - Departament de Territori 1 plaça de Titulat superior enginyer de camins, canals i ports als Serveis Te

Oferta pública 10/06/2024

  Ajuntament d'Esparreguera 2 places d'Enginyer superior Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 3 places de Titulat universitari - Antenes provincials Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça de Bioinformatician Neurodegenerative Diseases Group Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça d'IT Project Manager (Health - Hospital) Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Inspector territorial a la Direcció General d'Energia Generalitat de Catalunya - Institut Català del Sòl (INCASOL) 1 plaça d'Especialista d'anàlisi de dades Generalitat de Catalunya - Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) - Centre de Recerca en Agrotecnologia (Agrotecnio) 1 plaça de Technician Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) 1 plaça de Postdoctoral Researcher Institut Català d'Investigació

Oferta pública 11/06/2024

  Ajuntament de Barberà del Vallès - Fundació Barberà Promoció 1 plaça de Tècnic de suport a informàtica. Pla Local d'Ocupació Ajuntament de Barberà del Vallès - Fundació Barberà Promoció 1 plaça de Tècnic per a l'Oficina de Canvi Climàtic. Pla Local d'Ocupació Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Undergraduate Student - Web front-end internship (R0) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Undergraduate Student - Web front-end internship (R0) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Business and Market Solutions Manager - Forestry Hub of Catalonia Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça de Data engineer/Data architect - Rare Anemias Disorders Research Line Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic superior especialista de la Unitat de Recuperació i Mi